Právě je pát lis 24, 2017 3:03 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 6:41 pm 
Offline
Veterán fóra
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 16, 2009 12:00 am
Příspěvky: 3096
Bydliště: Někde u té Pálavy..
Tak osobně Dsys moc rád nemám..ale používám dva.. :-D zase je tam výhoda,že je placatý a dobře skladný...

_________________
2 x CC Pajero ala Mrak...
CC ...Lada Niva
Liaz Dakar 85 1:10
TRX4 Defender..
MTS...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 7:23 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
Dnes mi přišlo tohle na zkoušku.Myslel jsem si že s tím vydr.. a ono houby.Je to menší.Měl jsem možnost to vrátit,ale manželka rozhodla že to bude pro vnoučka a že se mnou bude jezdit.
Obrázek
A takovýhle mám ty vypínače.Je na něm napsáno 6A 125VAC a 3A 250 VAC.Snese to ty ampéry z baterie ??? Otázka pro elektroodborníky.Já jsem na elektriku matóš.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 7:30 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 18, 2014 12:06 pm
Příspěvky: 1802
Bydliště: Potštejn
6A 125VAC a 3A 250 VAC Znamená, že zvládne 6A při 125V střídavého napětí. Já myslím, že to proud z baterky zvládne. Kór, když při sepnutí nebude z baterky odběr - motor nepojede a servo bude v klidu. Pak bude vypínač zatěžovat jen to co odebírá elektronika v klidovém režimu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 7:40 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
plutoone84 píše:
6A 125VAC a 3A 250 VAC Znamená, že zvládne 6A při 125V střídavého napětí. Já myslím, že to proud z baterky zvládne. Kór, když při sepnutí nebude z baterky odběr - motor nepojede a servo bude v klidu. Pak bude vypínač zatěžovat jen to co odebírá elektronika v klidovém režimu.


Jinak vypínač vypadá dost robustně a kontakty na které se letují kabely jsou taky dost masivní.No nic,zkusím a když tak budu mít vypálenou další díru do karoserie.

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 7:46 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 18, 2014 12:06 pm
Příspěvky: 1802
Bydliště: Potštejn
Né, maximálně budou trochu očouzené kontakty uvnitř vypínače, ale vůbec bych se toho nebál.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 7:52 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
plutoone84 píše:
Né, maximálně budou trochu očouzené kontakty uvnitř vypínače, ale vůbec bych se toho nebál.


To já se toho taky nebojím.Však sem viděl přijíždět v osumašedesátým ruský tanky.

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 8:21 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 06, 2015 6:18 pm
Příspěvky: 396
Bydliště: Rajhrad
Stejnej vypínač mám cčku, stejně zapojený, jak to chceš udělat a bez problému. A já zase naopak DSYS doporučím.

_________________
Martin Haas
Tatra 805 valník, 1:10
Mitsubishi Pajero, CC-01
Ford F-250 Super Duty Cab, homemade podvozek
Mercedes-Benz Unimog 1:10-rozestavěno
http://kenny666.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 8:31 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 30, 2011 12:00 am
Příspěvky: 1735
Bydliště: Ústí nad Labem
Milan3528 píše:
plutoone84 píše:
6A 125VAC a 3A 250 VAC Znamená, že zvládne 6A při 125V střídavého napětí. Já myslím, že to proud z baterky zvládne. Kór, když při sepnutí nebude z baterky odběr - motor nepojede a servo bude v klidu. Pak bude vypínač zatěžovat jen to co odebírá elektronika v klidovém režimu.


Jinak vypínač vypadá dost robustně a kontakty na které se letují kabely jsou taky dost masivní.No nic,zkusím a když tak budu mít vypálenou další díru do karoserie.


Pokud vydržej proud při jedoucím autě, tak je to v pohodě. Vypínat a zapínat to budeš skoro bez zátěže, jak už napsal plutoone84

_________________
Hilux na šasí Slick7 "TADY"
Hilux "Žirafa" na SCX10
Hilux "KATONI" na TF2 "TADY"
Crawlík Bullýk
"RAJČE"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2016 10:50 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 07, 2013 7:25 pm
Příspěvky: 1903
Bydliště: Severní Morava/Beskydy
DSYS je v pohodě...mám v autě...v jiném mám AE 2 opd Axialu - taky v pohodě, v dalších ty levné z hobykingu - spokojenost...pak mám od HPI, další Tazer...prostě vše co má brzdu v neutroši je O.K.
Když se to zkombinuje s adekvátním motorem, tak vše funguje bez závad... :-D

_________________
Kanaďan JAROSCH TEAM
[email protected]
U.S. modely
web:jaroschteam.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: stř úno 10, 2016 8:17 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
kanaďan píše:
DSYS je v pohodě...mám v autě...v jiném mám AE 2 opd Axialu - taky v pohodě, v dalších ty levné z hobykingu - spokojenost...pak mám od HPI, další Tazer...prostě vše co má brzdu v neutroši je O.K.
Když se to zkombinuje s adekvátním motorem, tak vše funguje bez závad... :-D


No právě to nevím zcela jistě. Mám ten zmiňovaný DSYS a motor 35T.
Bude to dělat dobrotu ? Zatím se zdá OK.Moc jsem nejezdil,jeliž je tam hrozně slabý servo.

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: stř úno 10, 2016 8:31 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 30, 2011 12:00 am
Příspěvky: 1735
Bydliště: Ústí nad Labem
Možná to už bude na hraně(nebo za hranou). Podívej se tady, dole je tabulka motorů http://www.dsys.cz/downloads/DC_Regulator_motor_cz.pdf

_________________
Hilux na šasí Slick7 "TADY"
Hilux "Žirafa" na SCX10
Hilux "KATONI" na TF2 "TADY"
Crawlík Bullýk
"RAJČE"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: sob úno 13, 2016 1:15 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
Tak nebylo zbytí a pustil jsem se do výměny karoserie.Tady je pěkně vidět,jak jsem řešil přívod elektriky.Stačilo navrtat dvě dírky na průchod kabelů.
Obrázek
Nejhorší bylo lakování lemú blatníků.Auto jsem měl kompletně olepený maskovací páskou a stejně mi trošku šplíchlo na lesklou část zrcátek.Ale vše jsem spravil.Lakoval jsem základem,pak černou polomat a nahoru Tamiya lak matný.
Obrázek
Obrázek
Takto vypadají zapojené kabely.
Obrázek
Obrázek
K baterii se dostanu po odělání rezervy a vysazení okna.Pak se tam dá slušně manipulovat.Ještě musím vymyslet uchycení rezervy a dát ji také do pořádku po Liborovi.Ty žluté body po obvodu se mi moc nelíbí.
Vypínač na odpojení akumulátoru jsem zatím neřešil a možná ani nebudu a vždy vytáhnu jeden kabel z baterie.
Obrázek
Teď už budou následovat jen kosmetické úpravy.
Obrázek

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2016 12:31 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
Tak jsem neodolal počasí a dnes poprve vyjel mazlík do terénu.Na foto je vidět křížení a pro model této kategorie se mi zdá slušný.Mám tlumiče 70 mm,ale sneslo by to 80 mm.Alchimoval jsem též s vložkami do pneumatik a vypadá taky dobře.Jediné co se ještě bude upravovat,tak musím dát asi o 5 cm delší kabely ,aby byla manipulace s baterií snadnější.Také mě štve že jsem hned odřel zespodu diferáky a tak popřemýšlím nad nějakou ochranou.Výměna nebo přístup k baterii zabere asi 20 vteřin.Rezervu jsem opatřil křídlovou maticí.
Pneumatiky mě velmi mile překvapily a hrabou jak blázen,přes kameny i v písku.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Boční náklon taky super.Samozřejmě jsem jistil proti převrácení,aby se drobek nepotloukl.To bych snad nerozdejchal.
Obrázek
Obrázek

Zbytek fotek pro zájemce zde :
http://milan3528.rajce.idnes.cz/JEEP_JK_2D

Odpoledne to samé čeká D-110 ku.

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2016 7:51 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
Zajímavá věc : když jedu s holým podvozkem tak je vše tichoučký.Jakmile osadím karoserii,tak je auto celkem hlučný.Připadá mi to jako s kytarou.Ta kastle asi působí jako ozvučnice.Máte s tím někdo zkušenosti ? Přemýšlím to nějak odhlučnit,podobně jak se odhlučňují dospělá auta.Poradí někdo ?

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JEEP JK 2D Milan
PříspěvekNapsal: úte úno 16, 2016 8:16 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1141
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
Tak jsem nalámal Dextra do Jeepa.Řezat materiál ze kterého je figurka vyrobena,tak to je teda zážitek.Už už jsem vše chtěl hodit do koše,ale vytrval jsem.
Obrázek

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.