Právě je pát pro 15, 2017 5:13 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaké RC použít.
PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 6:05 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
Zdravím všechny, konečně sem si pořídil stavebnici CC-01 Ford Bronco, je v něm i regulátor TEU-104BK je na něm psáno že je vysokofrekvenční a že Driving freqenci je 1kHZ. Jsem začátečník snažil jsem se to někde najít ale buď neumím hledat nebo to tu není. Kolega mi říkal že to musí být spárované tak bych se chtěl zeptat jakou RC soupravu můžu použít. Moc vám děkuju za pomoc a omlouvám se jestli to tu někde je a já sem to jen nemohl najít.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 9:42 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 723
Bydliště: Č. Budějovice
Spletly se ti dvě různý věci dohromady.
Regulátor je součástka která odpovídá za řízení motoru podle povelů RC soupravy, příjímač je část RC soupravy která odpovídá za řízení regulátoru.

Driving frekvence regulátoru je rychlost s jakou umí řídit motor, čím je číslo vyšší tím je řízení jemnější a plynulejší.

Na ovládání TEU 104 BK můžeš využít jakoukoli RC soupravu. jediné omezení je napájecí napětí palubní elektroniky, zkráceně BEC. Obvyklá hodnota je 5 až 6V, ale právě Tamiya regly mají 7,2V a to ne všem Rc přijímačům vyhovuje.

Takže otázka je jaké je napětí BEC u TEU 104 BK a podle toho vyber RC soupravu.

Například tady máš velice univerzální RC soupravu za hodně příjemnou cenu.
http://www.rcmax.cz/rcmax/eshop/17-1-El ... trum-3-3-1

_________________
To umí každý debil, aby eso trumfem přebil. Ale dát na eso dvojku, to je teprve gól!
* 2x Slash * SCX 10 * Holiday Buggy * Popletka * Pinzgauer *


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 9:59 pm 
Offline
Sběratel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 29, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4401
Bydliště: Praha 8
TEUcko zadnej bec nema ne ?
dava to co da baterka a v tom muze byt problem ne ?

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 11:30 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Tak tak, ani stará TEU101, ani nová TEU104 nemají BEC. Do přijímače jde plný napětí baterky. S TEUčkem jsem kedysi používal Graupnerácký AM i FM přijímače B4 a C6 a přežily to. U Spektrumu teď nevím, Ansmanni na bázi Flysky mají přijímač do 6V (dle návodu).

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 11:43 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
aha sorry říkám teprve se stím důvěrně seznamuju, ikdyž sem se sanžil něco pročíst. Takže pokud to chapu spravně pokud budu mit 7,2V aku tak pujde do prijmace 7,2 a musim najit ten ktery to přažije, pochopil sem to dobře?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 26, 2010 11:48 pm 
Offline
Sběratel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 29, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4401
Bydliště: Praha 8
no vono tam pri nabitejch baterkach muze jit i daleko vic. jinak princip je ok.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 12:18 am 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
ok to je to co sem potreboval vedet... moc díky všem za snahu a rychlé odpovědi až budu dál než u sériového podvozku určitě sem nahodím nějaké foto jak kastle tak úprv které příjdou


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 12:40 am 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 03, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 2652
Bydliště: Praha
Jestli ti to pomuze, tak mam odzkouseno, ze s TEU101 bezproblemove chodi prijimace od Hitec (AM) a Tactic (2.4).. :wink:

_________________
RC4x4-Shop(.)CZ
Ford F150 Raptor Custom Project
CC-01 Jeep Wrangler YJ
CC-01 Isuzu Amigo
TA-02 Ford F150 Trophy
TA-01 VW Race Touareg
TL-01 Celica+911GT3+Focus+M3
Fotky a videa - kubamynar.rajce.idnes(.)cz youtube(.)com/user/kubamynar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 8:05 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
No a pokud nechceš kupovat jiný regulátor, dá se koupit i samostatný obvod BEC, který má obvykle na výstupu 5 až 6V. Ten zapojíš na baterku a napájíš z něho přijímač.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 8:20 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 27, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 26
Bydliště: vinicne šumice
já jezdím s TEUckem taky akorat mi kamos udelal stabilizator na 6V.. faka to krásne akorat je tam potreba ten stabilizator. pokud nekde vyhrabu nakres tak ho sem hodim


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 27, 2010 9:37 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 723
Bydliště: Č. Budějovice
Stabilizátor neni nejmenší problém, je to jedna součástka, ale spíš bych se přiklonil k variantě jinýho reglu, přeci jen TEUčka nejsou žádný zázraky.

Takže doplním můj tip na RC (http://www.rcmax.cz/rcmax/eshop/17-1-El ... trum-3-3-1)
o tip na regl http://www.dsys.cz/?prod=7&lang=cz
Sice je trochu složitější ho nastavit, ale mezi lidma se toulá spousta nastavovacích karet a určitě ti někdo pomůže.
Nebo tenhle fešák http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=29496 sice nemá brzdu v neutrálu, ale zase je vodotěsnej a nastaví se sám.

_________________
To umí každý debil, aby eso trumfem přebil. Ale dát na eso dvojku, to je teprve gól!
* 2x Slash * SCX 10 * Holiday Buggy * Popletka * Pinzgauer *


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned lis 28, 2010 5:28 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
MarekD16 píše:
já jezdím s TEUckem taky akorat mi kamos udelal stabilizator na 6V.. faka to krásne akorat je tam potreba ten stabilizator. pokud nekde vyhrabu nakres tak ho sem hodim


Kdyby si ho někde vyhrabal tak by to bylo super. Aspoň teď na začátek, přeci jenom sem se teď trošku vycinkal, takže aspoň na odskoušení a pak se uvidí....ikdyž je mi asi jasné jak to dopadne protože sem megaloman takže na konec tam bude všechno uplně jinak :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2010 1:07 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 187
Bydliště: Praha a někdy i Tábor
co se tyce stabilizatoru, tak treba uplne obycejny 7805 to taky poslouzi.
http://www.gme.cz/cz/78t05-p330-022.html
akorat ten rozdil napeti premenis v teplo. ale tim bych se zase tak netrapil.
kdyz kouknes do datasheetu,
http://www.gme.cz/_dokumentace/dokument ... -022.1.pdf
tak je tam na strance 5 "Typical application".

co se tyce Spectra a 8V z baterky, tak AR6200 to urcite bez problemu zvladne.. nez jsem nasetril na DSYS, tak jsem ji s tim Tamiyackym reglem pouzival. Takze si myslim, ze ten trikanal od Spectra asi taky problem mit nebude.

_________________
http://rc-svetla.cz
http://jezevcinora.cz/gallery

CC-01 Mitsubishi Montero (2,4GHz) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 4:49 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
Ok moc ti diky, kolika z prace už mi vydražil nějakou RC soupravu, takže v pondělim uvidím co a jak. Pak už jen servo a aku a zařadím se mezi jezdící :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned pro 12, 2010 10:14 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Od uživatele Rison:
"Čaute pánové, mám takovou otázku dostala se ke mě RC souprava Acoms Technisport HAYABUSA 27 MHz na krabici je BEC. Tak nevim zda to znamená že regulátor musí mít BEC. Nemáte s tím někdo zkušenost na regulátoru Tamiya bez BEC??? moc díky za všehny rady. Potřebuju to vědět ať vím zda dělat ten stabilizátor napětí nebo ne. díky."

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.