Právě je pát pro 15, 2017 8:42 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2014 6:00 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned čer 17, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 194
Tady přináším jedno řešení, jak indikovat napětí pohonné baterie. Indikace je deseti LED diodami
Dolní a horní meze se dají nastavit pomocí trimrů. Na diodách jsou pěkně vidět poklesy napětí.
Schéma

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2014 6:05 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned čer 17, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 194
Diody můžou svítit buď jedna, bodový provoz



Nebo postupně všechny, páskový provoz



Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: ned bře 02, 2014 6:12 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned čer 17, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 194
To bylo na zkušební desce. Jako finální verzi jsem použil 10 led diod pohromadě tzv. BARGRAF a vše spájel jako vrabčí hnízdo. Je to trochu vidět na tomto videu. A ještě jsou zde vidět poklesy napětí při jízdě.



Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: úte bře 04, 2014 1:08 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4121
Bydliště: Praha
Hele to je dost dobrá věc... Za kolik to umíš udělat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: úte bře 04, 2014 4:54 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned čer 17, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 194
Za dvě stovky plus dvacku poštovny. Mám doma věci ještě na dva kusy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: čtv bře 06, 2014 4:46 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 18, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1338
Bydliště: Ostrava
:OK: super nápad na netu se potuluje spousta jednoduchých návodů zaujal mne jiný ale výsledek je stejný a vypadá to dobře a už hledám vhodné místo v autě :FINE:


_________________
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: čtv bře 06, 2014 8:13 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned čer 17, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 194
Z toho videa to není moc vidět, jak to vypadá, tak přikládám pár fotek.

Obrázek

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pát bře 07, 2014 12:32 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Jako indikace momentálního stavu baterky šikovný :YOP: Taková "telemetrie" chudého muže :lol:

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pát bře 07, 2014 2:52 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 18, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1338
Bydliště: Ostrava
No mi se to líbí levné a malé a na orientační měření dobré když vidíš že jde baterka dolů můžeš použít pípák abys ohlídal jednotlivé články jednu jsem si vyrobil a půjde do auta a vážně přemýšlím že si dám jeden i do vysílačky mám tam lipolku 3S sice se můžu kouknout na displeji ale jako vychytávka se mi to bude líbit i tam místa je tam habaděj :OK:

_________________
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 9:18 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 27, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 848
Bydliště: Česká Lípa
Předem se omlouvám ,ale nesdílím vaše nadšení.
Proč nepoužít třeba rovnou tohle http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=71082 ?

_________________
http://rcivandr.rajce.idnes.cz/
http://ivandr.galerie.cz/5597378-rc-modely
1:10 AXIAL SCX-10 HONCHO
1:10 AXIAL SCX-10 Jeep Wrangler
1:10 Ansmann Mad Rat 2WD buggy

Banda Team


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 9:27 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 18, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1338
Bydliště: Ostrava
protože tohle doma mám ale vlastnoručně vyrobené je prostě lepšejší :OK:

_________________
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 9:36 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 07, 2013 7:25 pm
Příspěvky: 1905
Bydliště: Severní Morava/Beskydy
Každý si dá na auto co chce - funkce je stejná... :-D

_________________
Kanaďan JAROSCH TEAM
[email protected]
U.S. modely
web:jaroschteam.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 9:39 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 18, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1338
Bydliště: Ostrava
jo to je přesné :OK: :OK: :OK:

_________________
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 9:58 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 27, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 848
Bydliště: Česká Lípa
No funkce asi stejná není a kdo to má doma budiž ,ale dávat za to 200 to asi nééé.

_________________
http://rcivandr.rajce.idnes.cz/
http://ivandr.galerie.cz/5597378-rc-modely
1:10 AXIAL SCX-10 HONCHO
1:10 AXIAL SCX-10 Jeep Wrangler
1:10 Ansmann Mad Rat 2WD buggy

Banda Team


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: LED indikace napětí
PříspěvekNapsal: pon bře 10, 2014 10:09 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 18, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1338
Bydliště: Ostrava
hele ten pípák stojí taky peníze pravda hlídá každý článek zvlášť a pokud si to někdo neumí vyrobit a bude to chtít tak si to prostě koupí tam kde to koupit může. A né že bych tu někomu chtěl kazit obchody ale když se někdo zeptá " za kolik to vyrobíš" a dostane odpověď proč to se ti zdá že je to moc? víš kolik stojí součástky ? že jsem to já vyrobil levněji je proto že jsem použil jiný ( levnější ) Bargraf to co si budu dělat do vysílačky bude stát víc jak 200 jen proto že to chci mít barevné a to bych měl kvůli toho tady psát že to má levné? Promiň nějak to prostě nechápu a myslím že bychom debatu o ceně měli uzavřít a už se k ní nevracet je zbytečná. :OK:

No tak už jsem vyrobil i vlastní bargraf aby byl barevný :OK: je to dražší je to děsná piplačka ale funguje to přesně jak jsme chtěl a dělá to přesně to co jsem chtěl a vysílačce to bude slušet

_________________
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Naposledy upravil Bandolik dne úte bře 18, 2014 3:06 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.