Právě je pon pro 11, 2017 4:53 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Naprogramování Picaxe
PříspěvekNapsal: úte bře 20, 2012 7:35 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 03, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 643
Bydliště: Žibřidice
Zdravím, mam prosbičku na někoho z Phy a okolí. Jde mi o nahrání programu do Picaxe 08M2. Já už nemám PC se sériovým portem a přes redukci USB-COM se mi to stále nedaří nahrát.
Stále a dokola mi to hází chybu "ověření paměti byt511".
je tu někdo, kdo s tímto pracuje??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 4:15 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 09, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 60
Bydliště: Česká Třebová
Jak pužíváš dluohý kabel mezi procákem a RS232?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 5:12 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 03, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 643
Bydliště: Žibřidice
Používám TENTO kabel. Má asi 40cm.
Mě tu samou chybu hlásil i PC u souseda (ten má ještě sériovej port), tak jsme odvodil, že v redukci chyba asi nebude


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 11:00 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pon dub 09, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 60
Bydliště: Česká Třebová
A co napájení procáku, je docela náchylnej na jiné napětínež na 5V, při vyším napětí se umí pokazit firmwere a pak je to neopravitelý bo zdroják procáku není opensource. Zkus sehnat nějaké info na tomto foru http://forum.picaxe.cz/index.php. Já mám 28X1 a chodí to v poho a to jsem psal programy které řídí po rs232 amatérskou radistanici s obousmernou komunikací.[/quote]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 6:04 am 
Offline
Veterán fóra
Uživatelský avatar

Registrován: pon pro 29, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4457
Bydliště: Kladno
Mě se to k PC taky nepodařilo připojit. Možná něco dělám špatně, ale nepovedlo se :mrgreen:

_________________
Lee's - Frames official e-shop - Jakub
AWayOfLife - Jeep JK
Rajče gallery - Lee93.rajce.net | Lee's - Frames official website - lees-frames.cz | FaceBook group - Lee's - Frames


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 11:04 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 03, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 438
Bydliště: Poprad city SVK
Ja používam tento prevodník http://shop.snailinstruments.com/index. ... cts_id=552 a jediné čo som musel pri inštalácií bolo nájsť tie správne drivery.
Napájaniie procesoru je cez zdroj 12 V s následnou stabilizáciou 5V stabilizátora. PICAXE 08M2 má napájacie napätie od 3,5V do 5,5V.
Podľa mňa môže byť chyba v driveroch a nie v kábli
Skús niečo nájsť http://www.picaxe.com/

_________________
No a čo
TA 05, Mitsubishi EVO X , XERUN 60A, Nosram X12 13,5T ,Spektrum DX3E
TA 05, Mazda RX-7 , SP GT2.0 LPF, Nosram X12 13,5T ,Spektrum DX3E
Tatra 8x8 kolos (dolaďovanie)
Axial Honcho
DRIFT 4EVER


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 11, 2012 2:59 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 187
Bydliště: Praha a někdy i Tábor
Ahoj,
s tim USB <-> RS232 prevodnikama je to na takovyhle veci tezky. Jsou dve veci co potrebujes.. zaprve ten programator muze pouzivat takovy ty linky jako DTS,CTS,DTR, RI a podobne.. a ty ne kazdej USB serial ma.
zadruhe.. RS232 rika, jak ma vypada poslani jednoho znaku, ale uz nic nerika o tom, jak ma vypadat mezera mezi dvema znakama. A prave tyhle prevodniky bejvaj nekdy trochu "pomalejsi" a mezi jednotlivy znaky vkladaj vetsi prodlevy nez klasickej seriovej port.. takze kdyz clovek na tom seriovym portu generuje neco jinyho nez primo RS232, tak to proste nekdy nevychazi.

Uprimne.. pokud si s tim chces hrat vic, koupil bych cca kolem dvou az tri stovek k picaxe USB programator. Pokud chces jen jednou neco nahrat, zkus se domluvit treba s FCSTANem, ten ma PICaxe kabel ode me.

_________________
http://rc-svetla.cz
http://jezevcinora.cz/gallery

CC-01 Mitsubishi Montero (2,4GHz) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 12, 2012 9:35 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 03, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 643
Bydliště: Žibřidice
Tak po pravdě tomu až zas tak nerozumím. DTS, CTS, DTR, RI, ...... To je pro mě španělská vesnice :mrgreen:

u toho modulu co má teď Lee jsem to nahrával přes hooodně starý noťas, který měl ještě serial port a šlo to bez problémů. Tohoto dědečka už bohužel nemám.

badger, jaký USB programátor máš na mysli prosím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 10:10 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 187
Bydliště: Praha a někdy i Tábor
tohle:
http://www.picaxe.com/Hardware/Cables/P ... oad-Cable/
ale nejak se mi to nedari najit na nejakym ceskym shopu.. ale ja mam pocit, ze ja mel taky jen seriovej a pripojoval jsem ho na usb serial.

Mozna jestli jsi trpelivej a pockas nez to dorazi zkusil bych nedriv jeste neco jako:

http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-RS232-S ... 337492eb18

zkus koukat po necem u ceho pisou ze umi "remote wake up" to naznacuje, ze tam pravdepodobne bude zapojeny i ty ostatni piny, ktere nejspis potrebujes.

_________________
http://rc-svetla.cz
http://jezevcinora.cz/gallery

CC-01 Mitsubishi Montero (2,4GHz) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 1:15 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 03, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 643
Bydliště: Žibřidice
No, objednal jsem novou redukci Serial - USB, tak uvidíme jestli to půjde.
Díky moc za rady :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř dub 18, 2012 5:11 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 187
Bydliště: Praha a někdy i Tábor
catar píše:
No, objednal jsem novou redukci Serial - USB, tak uvidíme jestli to půjde.
Díky moc za rady :wink:

neni zac. ;) kdyby nefungovala, tak ji urcite dokazu nekde udat. ;)

_________________
http://rc-svetla.cz
http://jezevcinora.cz/gallery

CC-01 Mitsubishi Montero (2,4GHz) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 10:00 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 03, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 643
Bydliště: Žibřidice
Páni mistři, ani po koupi nové redukce se mi nedaří nahrát program.
Zkusil jsem udělat test a proměřit signál na out a in pinech (podle návodu v editoru) a nic jsem nenaměřil. Resp. jen původní signál, po spuštění testu se signál nezměnil.
Nedaří se mi připojit picaxe k PC a zaboha už nevím, kde by mohla být chyba.
Napadá někoho ještě nějaké možné řešení pls??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 03, 2012 1:03 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 187
Bydliště: Praha a někdy i Tábor
catar píše:
Páni mistři, ani po koupi nové redukce se mi nedaří nahrát program.
Zkusil jsem udělat test a proměřit signál na out a in pinech (podle návodu v editoru) a nic jsem nenaměřil. Resp. jen původní signál, po spuštění testu se signál nezměnil.
Nedaří se mi připojit picaxe k PC a zaboha už nevím, kde by mohla být chyba.
Napadá někoho ještě nějaké možné řešení pls??

mno.. jedna moznost by tu jeste byla.. ale asi taky nebude moc jednoducha. :)
ukecat me, abych si od FCSTANa vyzebral zpet svuj picaxe a programator, sebral notebook a odvahu pustit Windows a zasel s tebou nekam "na caj/kafe/pivo". ;)

_________________
http://rc-svetla.cz
http://jezevcinora.cz/gallery

CC-01 Mitsubishi Montero (2,4GHz) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 10:38 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 03, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 643
Bydliště: Žibřidice
Já jsem FCSTANovi psal, ale neopověděl. Asi sem moc nechodí.
Teď už mi ani tak nejde o nahrání programu do PICAXe, ale o vyřešení nebo spíš rozluštění proč to nejde na tomto konkrétním PC :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2012 10:46 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Napadlo mne, zda nemáš v počítači nějaký soft pro správu telefonů (Nokia Suite apod.). Často používají virtuální COM porty a jinak různě zasírají systém a visí na portech jak veš v kožiše - na něco podobného jsem v dávné minulosti taky narazil. Odinstalovat a vyzkoušet bez toho.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.