Právě je pát pro 15, 2017 6:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: navijak na 3ti. kanal
PříspěvekNapsal: čtv zář 30, 2010 4:01 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: stř zář 29, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 12
zdravim modelari chci se zaptat kdyz mam ovladac kteri ma 3ti kanal on/off navim jak bych tam mohl dat navijak od 3racing dekuji za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv zář 30, 2010 4:24 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 21, 2009 12:00 am
Příspěvky: 825
nedáš. protože by ti jen navíjel , nebo odvíjel. ale nezastavil by se.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv zář 30, 2010 5:08 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: stř zář 29, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 12
to je blbe jinak dik :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv zář 30, 2010 6:35 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 11, 2009 12:00 am
Příspěvky: 38
Bydliště: Jindřichův Hradec
Ale dáš. Sice to nebude to pravé ořechové, ale máme to v jižních čechách odzkoušené. Princip je zcela jednoduchej. Stačí origo elektroniku nahradit jakýmkoliv obousměrným reglem ( třeba základní tamia TU 101) a ten přes rozdvojku připojit na stejnej kanál jako servo řízení. Vypínač na reglu navijáku budeš ovládat právě tím třetím kanálem buď přes elektronickej spínač (s-hobby.cz) a nebo sestava mikro serva a mikro spínače. Funguje to tak, že když jedeš a řídíš tak máš regl-naviják vypnutej. Ve chvíly kdy potřebuješ navíjet tak spustíš regl-naviják třetím kanálem a otáčením kol do leva či prava navíjíš či resp. vytahuješ lano. Funguje to jako regl, takže můžeš navíjet i pomalu (málo zatočíš) a nebo hodně ( zatočíš nadoraz). Jedinej problém, když vytahuješ sám sebe tak to nelze rovně, ale mírně stranou. Když si představím, že nemusím kupovat jinej vysílač a vše pořídím s náklady cca 500 ( TU 101) tak je tato chybka snadno odpustitelná. Navíc většinou vytahujem někoho a né sami sebe. Fuj to jsem se rozkecal :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv zář 30, 2010 7:40 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: stř zář 29, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 12
diky moc skusim to


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv zář 30, 2010 8:12 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 723
Bydliště: Č. Budějovice
Naviják od 3racingu má ovládání tlačítkem, nemusí být vůbec připojenej k přijímači. Pokud máš třetí kanál jen dvojpolohovej tak bych se na dálkový ovládání vykašlal.
Beztak, pokud používáš naviják tak jsi u modelu na dosah. A když si pohraješ s maketovějším provedením tlačítka, můžeš mít ovládání vytažený kablíkem třeba na okýnko dveří, jako to mívají velký offroady.

_________________
To umí každý debil, aby eso trumfem přebil. Ale dát na eso dvojku, to je teprve gól!
* 2x Slash * SCX 10 * Holiday Buggy * Popletka * Pinzgauer *


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát říj 01, 2010 5:03 am 
Offline
Nově příchozí

Registrován: stř zář 29, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 12
diky moc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Ovládání navijáku
PříspěvekNapsal: stř lis 10, 2010 1:03 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 06, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 138
Ahoj páni elektrikáři mám dotaz na ovládáni navijáku od 3racingu. Na plošňáku je napájeno tlačítku na ovládání, chtěl bych ho vytahnout (to tlačítko :lol: ) ven z autíčka na kabílek. Bojím se do to zasáhnout bez znalosti a to je ten kámen úrazu nevíte někdo jak je to tam zapojení. Přesně jak mají být zapojeny kabílky k novému ovladači?
Přikládám obrázek z netu jedná se o ten malej červenej čudlík.
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 10, 2010 5:39 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Když nezapomenu, můžu se na to juknout, ovládání mám doma. Ouplně nejjednodušší by asi bylo připájet k tlačítku (kontaktům) paralelně dva kablíky a k tomu nějaký tlačítko.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 10, 2010 7:05 pm 
Offline
Sběratel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 24, 2008 12:00 am
Příspěvky: 5333
Bydliště: Holešárna
Dělal jsem to na 4Runnerovi a mám to vytažený pod blatník a zasmrštěný.Funguje bezvadně.

Jen jsem napájel kablíky k mikrospínači co je u réglu(na obr ten červenej čudlík) koupil v MG ten samej mikrospínač(cca 30kč) a hotovo.

_________________
FOTKY HERE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 1:03 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Tak jsem na to juknul, více zde: http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=prodluzka-tlacitka-pro-ovladac-navijaku-od-3racing&cisloclanku=2010110001

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 11, 2010 8:47 am 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 29, 2008 12:00 am
Příspěvky: 2798
Bydliště: Praha - Smíchov
Sice to není návod na třetí kanál, ale také jedna možnost.
http://www.youtube.com/watch?v=_25UPvhdjzY

_________________
Obrázek
RC by carlos46


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 12, 2010 5:26 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 723
Bydliště: Č. Budějovice
Nenavrhoval Dusprd něco podobnýho zhruba o pět příspěvků výš? :-I

_________________
To umí každý debil, aby eso trumfem přebil. Ale dát na eso dvojku, to je teprve gól!
* 2x Slash * SCX 10 * Holiday Buggy * Popletka * Pinzgauer *


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 12, 2010 5:40 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 29, 2008 12:00 am
Příspěvky: 2798
Bydliště: Praha - Smíchov
Nytrak píše:
Nenavrhoval Dusprd něco podobnýho zhruba o pět příspěvků výš? :-I
Ne. Popisuje to na třetí kanál a tady to je na druhém :-D

_________________
Obrázek
RC by carlos46


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.