Právě je ned pro 17, 2017 9:00 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 14, 2009 2:34 pm 
Offline
Sběratel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 24, 2008 12:00 am
Příspěvky: 5333
Bydliště: Holešárna
Zrovna dneska jsme na poježdění debatili o tomhle problému.
Já mám protaženej mikrospínač pod blatník a ovládám to ručně.Jde to i přes extra vypínač na zahrádce.Ale jde to i přes mikro servo,který ťukne do mikrospínače.Jeden ťuk odvíjí,druhej stop,třetí navíjí,atd...

Naviják nepoužívám tak často,abych kvůli tomu kupoval páčkovku.

_________________
FOTKY HERE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 14, 2009 6:20 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 29, 2008 12:00 am
Příspěvky: 2799
Bydliště: Praha - Smíchov
cores píše:
Naviják nepoužívám tak často,abych kvůli tomu kupoval páčkovku.


Myslím, že tohle je ta nejchytřejší věta tohoto vlákna. Podle mě je na tom takhle většina modelářů co se týče toho používání.

_________________
Obrázek
RC by carlos46


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 14, 2009 10:14 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 30, 2008 12:00 am
Příspěvky: 525
Bydliště: Záběhlice
Mám Agressora a 3kanál jako na řazení. Servo mačká spínač. Stačilo jen vypilovat na páčce serva patřičné náběhy a namazat. Chce to ale ješte vypínač, protože když se náhodou vypne vysilač dřív než přijímač, tak naviják spustí samovolně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 20, 2009 9:48 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv čer 18, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 444
Bydliště: Nový Rychnov
Ehm má ta vysílajda od Žíly na 3. kanálu střed? +/0/- nebo jen +/-

_________________
Kudy jsem jel, těžko bys šel... (s mým CC-01)

Jiří P. http://tamiyadriver.rajce.idnes.cz/

TA-02 Porshe Cayenne TRANSSYBERIA 2007, CC-01 Pajero Metal top , Ford Bronco 1973 CC-01


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát lis 20, 2009 10:27 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 23, 2009 12:00 am
Příspěvky: 421
Bydliště: Plzeň
má jen 2 polohy,já naviják ze serva řešil tak,že jsem používal revers 3.kanálu,takže zapnout 3 kanál,odvijím,vypnout,přehodit revers,zapnout navíjím,akorát to dost cukalo jelikož to bylo bez reglu,ted to mam na 3 polohovej vypínač a je to bez cuků

_________________
David Ptáčník
Jeep Cherokee - SCX10
Rajče
www.rcep.alptech.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 1:39 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 28, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 949
Bydliště: Chomutov
No - přemýšlel jsem nad tím dva dny (byl jsem na školení ...) :mrgreen:

Dám někam dozadu na auto 3,5mm stereo-jack do kterého budu připojovat třípolohovou kolíbku "TAM" - "STOP" - "ZPĚT".

Koukal jsem totiž, že velký navijáky WARN mají takovou kabelovou "dálku" běžně.

A 3. kanálem budu blikat rampou na holky u cesty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
CC-01 OllllO YJ - processing - Běda vám! Běda vám - když mi to nepůjde!.
2.4G Eurgle, Axial 55T, MD46DCR, MG995, 1.55 White Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
http://dusoft.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 10:17 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 20, 2008 12:00 am
Příspěvky: 134
Bydliště: Kůže líná z Kolína
Dusoft: Výborně, už jsem myslel že už to nikoho nenapadne udělat takovouhle přípojku pro kabelový ovládání. Je to náhodou príma jednoduchý a maká to naprosto bezchybně.
Já mam v autě 3,5mm jack a nosím sebou 4článek s 3polohovým přepínačem v takový krabičce, vždycky přiběhnu k autu, píchnu do něj kablík a už si vesele navijákuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 10:20 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát říj 23, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 173
Přesně to chci udělat také :wink:

Všechny navijáky 1:1 mají kabel s ovládáním - můžu to pak totiž ovládat jak zevnitř auta, nebo zvenku a stoupnu si kam potřebuju. Ovládací kabel bývá dost dlouhý a tak umožňuje docela slušný pohyb a pobíhání okolo, když člověk lamentuje jak mohl tak debilně zapadnout :twisted:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 3:24 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4801
Bydliště: Lázně Toušeň
Jelikož mi taky přišly navijáky od 3Racingu a lehce jsem nad tím přemýšlel, šlo by to teoreticky u vysílaček s třetím kanálem s pouhým spínačem udělat tak, že by se koupil nějaký spínací modul (něco by se našlo u BELu nebo Š-hobby), jehož výstup (musel by být bezpotenciálový) by se připojil paralelně k tlačítku reglu navijáka.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 6:42 pm 
Offline
Veterán fóra
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 28, 2008 12:00 am
Příspěvky: 5973
Bydliště: V Holomóci městě
Myslím, že to s tím kabelem je velmi dobrý nápad, a je to vlastně velmi scale :tleskam:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 7:37 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 20, 2008 12:00 am
Příspěvky: 134
Bydliště: Kůže líná z Kolína
A ještě mě napadlo že by vlastně šel taky ovládat pomocí 3. kanálu bez potřeby tří poloh. Normálně by na 3. kanále bylo servo, to mělo nějakou páku a ta by byla umístěna mezi nějakými mikrospínači. Celý by se to ovládalo jedině velikostí výchylek na tom servu. Ovšem nemůžete použít různé rychlosti navíjení/odvíjení. Já to mám tím kablíkem a naviják mám ze stršího 12kg serva, napájím to 4článkem ale nezdá se mi že by to nějak zvlášť cukalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 7:48 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 09, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1506
Bydliště: Pezinok, SK
to na tom navijáku se da regulovat taky rychlosť navijeni? kdyš to hodim na ten 3polohovej spínač kterej bude mit na tvrdo -1/0/+1 tak se nic nestane?

_________________

*****NA PREDAJ*****
Tamiya XV-01TC PRO - nove, nejazdene *5000kč
Tamiya TB-02R BMW X6 *5500kč
Yokomo Type C silver carbon - nejazdene, nove *3000kč

čire karoserie Lada 2101 1:10 - na objednavku


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 8:37 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 20, 2008 12:00 am
Příspěvky: 134
Bydliště: Kůže líná z Kolína
to netuším, ják jsem psal, mám to ze starého seva a je to naprosto bez problému, tah to má na rozdávání, takže já jsem maximálně spokojen


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 8:56 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 09, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1506
Bydliště: Pezinok, SK
http://gme.sk/sk/index.php?product=631-151

tohle sem našel, myslíte že kdyš to dam na kabel s jack konektorem, tak to bude schopné pohanet naviják?

_________________

*****NA PREDAJ*****
Tamiya XV-01TC PRO - nove, nejazdene *5000kč
Tamiya TB-02R BMW X6 *5500kč
Yokomo Type C silver carbon - nejazdene, nove *3000kč

čire karoserie Lada 2101 1:10 - na objednavku


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 21, 2009 9:20 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 20, 2008 12:00 am
Příspěvky: 134
Bydliště: Kůže líná z Kolína
jo bude, ale musíš v kablíkách udělat překřížení polarity aby ti fungoval opačně


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.