Právě je pon pro 11, 2017 4:40 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 3:12 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 30, 2008 12:00 am
Příspěvky: 525
Bydliště: Záběhlice
Ondra4x4 píše:
sanys88 píše:
nevite kde sehant ten prepinac? co sem koukal tak nikde neni, nebo aspon vsude maj na fotkach jen dva kabely


http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... od=SPM9530


Nějak podezřele levné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 3:45 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 03, 2009 12:00 am
Příspěvky: 54
Bydliště: Nepomuk-Klatovy
stelerp píše:
Lidi, pochopte, že to jsou kabely pro ZAP/VYP napájení přijímače z extra akumulátoru (4,8V-6V) a třetí konec je pro nabíjení toho akumulátoru.

Jinými slovy je to zapojeno takto:

Obrázek z www.astramodel.cz

Dle obrázku hnědý - spojený se všemi konci.
Oranžový - neměl by být vůbec spojený
Červený - Jeden konec (Samice) do přijímače spojen s protikusem (Samec) při jedné poloze, při druhé poloze je spojen Samec s třetím vývodem (Samice).

Pokud by jste chtěli tento kabel použít pro to přepínání ovládání servo/naviják, bylo by třeba zkontrolovat spojení všech oranžových drátů a hlavně na všech koncích změnit koncovky za opačný typ. Tedy Samce za Samici a ty dvě Samice za dva Samce. Pak by konce měly vypadat nějak takto:

Obrázek z www.astramodel.cz

Jen místo toho 'zalitého' uzlu by měl být ten přepínač. Ale stejně, vzhledem k tomu jak silná serva se používají na řízení, trvám na názoru, že by se měl přerušovat/přepínat oranžový a ne červený drát.

PS: Pro neznalé:
Samice - konektory, které mají dutinky (dírky), to jsou ty běžné servokonektory.
Samec - konektory, které mají kolíky, ty jsou například v přijímačích, a nebo na obrázku ten mohutnější s tou klecí navíc.




Takže to sním nepůjde??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 5:37 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 28, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 949
Bydliště: Chomutov
Půjde ti to podle zapojení, které nakreslil stelerp. Jak si to okonektoruješ, tak to půjde. A bacha, ať těch konektorů není "pocestě" moc. => chyby při zapojování, úbytky napětí, rušení, ..., nervy v kýblu. :mrgreen:

_________________
CC-01 OllllO YJ - processing - Běda vám! Běda vám - když mi to nepůjde!.
2.4G Eurgle, Axial 55T, MD46DCR, MG995, 1.55 White Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
http://dusoft.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 6:30 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 22, 2009 12:00 am
Příspěvky: 41
Bydliště: Frýdek-Místek (Sviadnov)
Ano, k tomu se přikláním, pokud to bude opravdu napevno pro jedno auto, tak bych volil konektor jen do přijímače, a zbytek zadrátovat 'natvrdo' do vypínače. Tedy šmiknout konektory od serva i od reg. navijáku a spájet je přímo.

PS: Kdo si na to netroufá, můžu vypomoct.

_________________
CC-01 (Pajero a Toyota FJ40) / TL01-Short (Toyota FJ40) / Scania 6x4 / Off Road Trailer / http://hobby.trainzpedro.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 6:37 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4121
Bydliště: Praha
stelerp píše:
Lidi, pochopte...

Ale stejně, vzhledem k tomu jak silná serva se používají na řízení, trvám na názoru, že by se měl přerušovat/přepínat oranžový a ne červený drát.



A ty víš, co to servo bude dělat, až do něj pojede napětí a žádný signál?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 6:39 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 22, 2009 12:00 am
Příspěvky: 41
Bydliště: Frýdek-Místek (Sviadnov)
Ano vím, nebude dělat nic, bude měkké, jako by bylo bez napětí...

_________________
CC-01 (Pajero a Toyota FJ40) / TL01-Short (Toyota FJ40) / Scania 6x4 / Off Road Trailer / http://hobby.trainzpedro.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 9:35 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 27, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 133
Bydliště: Wischau
No tohle sem řešil před pár měsíci a výsledek viděli kluci na Lulecké expedici.
Použil sem to co postnul minotaur, teda sadu od flajzara, 6 kanálů a ovládám tím i světla na tojce. Je to za "pár korun" a funguje to skvěle.
Paralelně k tlačítku sem dal optočlen a výstup přímo spíná naviják a podobně i LEDky ve světlech. Věc, která rozšíří ovládání. Používám volantovku od Spetra DX3S a tohle a je to super.
Jak budu doma, tak můžu nafotit, stojí to za to si s tím pohrát. Zvládne kdokoliv kdo umí jen trochu pájet.
Jak bude čas, tak k tomu hodím procák co bude i blikat výstražnýma blinkrama a celý to zjednoduší.

_________________
Xray T2R Rally - Škoda Fabia S2000
F103RM, Toyota Hilux High Lift, TB-02 TL-01, TT-01
Zodiac MK GRII - inflatable scale boat (1:10)
Spektrum DX3S Integrated Telemetry
http://www.xracing.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 07, 2009 9:54 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4121
Bydliště: Praha
stelerp píše:
Ano vím, nebude dělat nic, bude měkké, jako by bylo bez napětí...


No tak pak proč ne. Sice tomu nadále nevěřím a vždycky bych jednoznačně přepínal červenej, ale každému podle jeho gusta... :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 14, 2009 11:06 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
xvlastix píše:
No tohle sem řešil před pár měsíci ... Použil sem to co postnul minotaur, teda sadu od flajzara, 6 kanálů ...

Použil jsi IR nebo rádio?

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 14, 2009 11:51 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 22, 2009 12:00 am
Příspěvky: 41
Bydliště: Frýdek-Místek (Sviadnov)
Nazdárek

Lidičky, netušíte jaký proudový odběr mají ty navijáky? Je to někde napsané a nebo jestli to někdo neměřil? Samozřejmě, že mně zajímá proud při plném zatížení, což je v podstatě zastavení navijáku (nulové otáčky v tahu).

Snažím se si taky něco zbastlit, a nemám tucha, na kolik dimenzovat výkonové prvky. Kdyby to bylo do 0,7 - 1 A, bylo by to skvělé...

Díky, Stelerp

_________________
CC-01 (Pajero a Toyota FJ40) / TL01-Short (Toyota FJ40) / Scania 6x4 / Off Road Trailer / http://hobby.trainzpedro.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 06, 2010 3:22 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 15, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1428
Bydliště: Buštěhrad
Potřebuju radu, když mám dvoukanolovou vysílačku, a chtěl bych míte naviják, jde to teda vůbec udělat? vim že se k navijakům prodáva taková nějaká věcička, ale nevim k čemu přesně slouží, a taky by mě zajímalo co do čeho zapojit :roll: tak mi prosím poraďte!

_________________
D90-Gray Td5 (MEX)-Construction in progress
YouTube channel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 11, 2010 9:20 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 15, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1428
Bydliště: Buštěhrad
klucí prosím je to pro mě důležitý, fakt mi nechcete vysvětlit jak to funguje, kam se naviják zapojuje a jestly mi stačí když budu mít dvoukanála tu dálku co se k navijáku dodává :?: prosím, prosím

_________________
D90-Gray Td5 (MEX)-Construction in progress
YouTube channel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 11, 2010 9:26 pm 
Offline
Sběratel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 24, 2008 12:00 am
Příspěvky: 5333
Bydliště: Holešárna
Dvou kanál je na pikaču.Jeden je řízení a druhej na pojezd tak ti nevím jak by jsi to ovládal.
Mám to na kabelech co jdou k réglu a ovládání je pod blatníkem.

_________________
FOTKY HERE


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte úno 15, 2011 7:57 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 14, 2010 12:00 am
Příspěvky: 73
Bydliště: Zvolen
Sprav to cez samostatny vypinac a zapojto parlerne na servo riadenia akurat ked budes tahat tak vytoci kolesa a budes musiet vypinat a zapinat rucne. Myslim ze navyjak na dialkove ma aj rcmodelex.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte úno 15, 2011 10:11 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 12, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1038
Bydliště: Offroad City- East Slowakei.
sosky píše:
Myslim ze navyjak na dialkove ma aj rcmodelex.
Nemyslis, ze za tie prachy kupi rovno 6-kanalku? :lol:

_________________
Dva kroky vzad jsou mnohdy tím nejlepšim krokem vpred ......... Full 2,4G... DCC 90.No-007, DCL 100-NoX01
Mob+421 911/905-833 957 Aktuálne ALFA Mobil 0948 833 957. Skype; jerry _mouse4x4 už nepouživam


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.