Právě je sob pro 16, 2017 1:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: potřebuji poradit u vysílačky na tří kvalt
PříspěvekNapsal: ned zář 18, 2011 4:50 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 09, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 728
Bydliště: Tanvald,Albrechtice v Jizerských horách
ahoj,nahodou jsem koupil high lifta a potřebuji poradit od Vás kdo už máte zkušenosti z ovládáním tří kvalt tamiya,jakou vysílačku na to kopit.je lepší páková nabo pistolová a u origo je jaká,prosím?děkuji

_________________
http://stembyk.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/jurdaish?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned zář 18, 2011 5:06 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1056
Bydliště: MORAVA
Myslím , že origo se prodává jen jako stavebnice bez RC .
Je to spíš na tobě co ti bude víc vyhovovat a kolik funkcí chceš ovládat.
Běhat s pultem po lese a šplhat po kamenech není zrovna ideální, ale to záleží na vkusu každého soudruha, že.
Určitě bude u vícekvaltové převodovky podmínkou proporcionální 3 kanál kvůli řazení (aby to nebyl jen přepínač z krajní do krajní)

_________________
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: potřebuji poradit u vysílačky na tří kvalt
PříspěvekNapsal: ned zář 18, 2011 5:29 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 09, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 728
Bydliště: Tanvald,Albrechtice v Jizerských horách
já myslel že tedy k modelu je přímo rc souprava,tak že bych tady vzal od rcmodelexu tu pistolovou 4ch.?

_________________
http://stembyk.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/jurdaish?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned zář 18, 2011 7:22 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 21, 2009 12:00 am
Příspěvky: 825
co spektrum DX3E? 3polohovej 3 kanál je na ovládání převodovky jak stvořenej :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: potřebuji poradit u vysílačky na tří kvalt
PříspěvekNapsal: ned zář 18, 2011 7:39 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 09, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 728
Bydliště: Tanvald,Albrechtice v Jizerských horách
juknu nato,díky

_________________
http://stembyk.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/jurdaish?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: potřebuji poradit u vysílačky na tří kvalt
PříspěvekNapsal: pon zář 19, 2011 10:06 am 
Offline
Častý přispěvatel

Registrován: ned srp 30, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 618
jurda píše:
ahoj,nahodou jsem koupil high lifta a potřebuji poradit od Vás kdo už máte zkušenosti z ovládáním tří kvalt tamiya,jakou vysílačku na to kopit.je lepší páková nabo pistolová a u origo je jaká,prosím?děkuji


Futaba ATTACK 4WD je v RTR, třetí kanál nemusí být proporcionální, ale on-off-on. Ideální je, když má ten kanál EPA. Za mě - pákovku, alespoň 6ti kanál.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: potřebuji poradit u vysílačky na tří kvalt
PříspěvekNapsal: úte zář 20, 2011 8:25 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv zář 09, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 728
Bydliště: Tanvald,Albrechtice v Jizerských horách
gorila píše:
jurda píše:
ahoj,nahodou jsem koupil high lifta a potřebuji poradit od Vás kdo už máte zkušenosti z ovládáním tří kvalt tamiya,jakou vysílačku na to kopit.je lepší páková nabo pistolová a u origo je jaká,prosím?děkuji


Futaba ATTACK 4WD je v RTR, třetí kanál nemusí být proporcionální, ale on-off-on. Ideální je, když má ten kanál EPA. Za mě - pákovku, alespoň 6ti kanál.

ahoj,děkuji už to tady študuju po krámech a pročítám vše,mám už staženo pár kouskú a vede pákovka,zatím. díky moc za info..

_________________
http://stembyk.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/jurdaish?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte zář 20, 2011 9:20 am 
Offline
Častý přispěvatel

Registrován: ned srp 30, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 618
Není zač.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: potřebuji poradit u vysílačky na tří kvalt
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 5:47 am 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 01, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2002
Bydliště: Louny
určitě vem pákovku,je tam sice problém že málokterá levná má 3-polohovej přepínač,ale můžeš řazení dát na knipl a ještě máš další funkce na blbosti.Pelikán má hodně levnou 2.4ghz

_________________
člen RC Truck trial klubu Praha
Liaz 4x4 (prodaná)
Oshkosh MTVR
Suzuki Samurai offroad trial
http://mara126.rajce.idnes.cz
http://www.youtube.com/channel/UCi1VvKk ... ature=mhee
SKYPE: mara.126


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 21, 2011 7:02 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 21, 2009 12:00 am
Příspěvky: 825
mnou chválená, milovaná a používaní turnigy T9x má 3 polohovej přepínač. A sehnat se dá od 1500 do 2500 nová v čr. na rcmanii.cz se celkem často objevují na bazaru. Někdo ji zatracuje, já na ní nedám dopustit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 03, 2012 7:02 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2011 12:00 am
Příspěvky: 74
Bydliště: Brno
Zdravím, možná trošku OT, mám T9x mode 2, původní firmware, týden stará, shlédl jsem všechny videa ohledně nastavení na stránkách Rimra, Youtube atd, atd. Mám F-350 s třístupňovou převodovkou ovládanou servem, v současné době mám toto řazení vlevo na páčce plynu: nahoru 1. stupeň, střed 2. stupeň, dolů 3. stupeň. Tímto jsem ale přišel o plyn a tudíž vpravo musím mít zároveň plyn nahoru/dolů a zatáčení vpravo/ vlevo. K mé prosbě o radu, nejsem schopen přinutit třípolohový přepínač aby mi přes servo řadil, přitom by tento spínač byl pro toto ideální, zkoušel jsem nastavení dle videa Vánoční dárek č. 2 na stránkách Rimra, ale nepochodil jsem, váže se mi to na plyn a tudíž jsem ztracen. Nový Firmware Er9x by to určitě vyřešil, o upgradu uvažuji, ale zatím musím jet na starým firmwaru. Neměl by prosím pro mne někdo radu jak to nastavit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte úno 07, 2012 7:21 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2011 12:00 am
Příspěvky: 74
Bydliště: Brno
Se souhlasem Pajika_CZ si sem dovolím postnout jeho návod, který mi moc pomohl se sprovozněním třípolohového přepínače na T9x, původní firmware, pro řazení tříkvaltu na High-liftu:

ve vysílači CH 5 funkce THRO HOLD
servo převodovky na přijímači CH 6

mix 1

ACT
GYR
FLP
000
100
-100
ON

mix2

ACT
GYR
FLP
000
-100
100
ID1

mix3

ACT
GYR
FLP
000
-100
100
ID2

mix4

ACT
GYR
FLP
000
-100
100
ID2

pokud je potřeba otočit směr řazení, tak stačí otočit u mixů 2-4 hodnoty 100 a -100.
Koncový body pro převodovku se nastaví END POINTY.

Snad se to bude někomu hodit, ještě jednou díky Pajikovi_CZ.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.