Právě je pát říj 20, 2017 4:56 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 502 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 34  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 2:26 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 613
Bydliště: Praha
Tak jsem objednal programator, vysilajdu + 9ch prijimac a doufam ze to do patku dorazi - sem o vikendu sam doma a uz dlouho jsem nekutil :lol:
Jen jeste nekde musim koupit pajeci pero .... mam klasickou trafo pistoli a tou bych to nejspíš utavil :lol:

_________________
SCX-10 Honcho
Losi MRC
Losi Micro SCT brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 3:07 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4779
Bydliště: Lázně Toušeň
Nejvyšší čas zpoplatnit přístup na můj návod na přeprogramování GT3B :mrgreen:

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 3:19 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 613
Bydliště: Praha
No já Ti nevim, návod je to fajn, ale sám si někde psal že se skláníš před PSXem nebo jak je ten nick ... už sem přemejšlel, že on by si zasloužil nějakej bakšiš ... teda pokud budu s FW spokojenej ;-)

_________________
SCX-10 Honcho
Losi MRC
Losi Micro SCT brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 3:26 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 731
Bydliště: Hořovice
U Spektra tomu říkají "model match". Vysvětluje se to různě, ale myslím, že přijímač jde spárovat pouze s jedinou pozicí paměti, takže nepůjde s jinou pamětí, ani jiným vysílačem, ale obráceně - několik RX k jedné TX, nebo pozici paměti, jde normálně.
Možnost současného provozu více RX s jednou TX s tím asi přímo nesouvisí. Určitě jsme doma blbli s dvouma Blejdama najednou na jednom vysílači, ale to je system DSM. Např. Jeti už s žádným dalším přijímačem nekomunikuje, pokud není v módu "clone".
Pokud je AFHDS opravdu to, co ta zkratka znamená tak mi z principu přijde přinejmenším podivný, že se vysílač s více než jedním přijímačem současně baví, ale v Asii asi je možný všechno.
Moje TX HK-310 FHSS si taky v klidu povídá se dvěma RX HK-3000 současně. :EVIL:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 3:39 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 613
Bydliště: Praha
JJ, šlo mi o obdobu "model match" od spektra. To samý má ta nejdražší volantovka futaba (tusim PK14). V zasade mi slo o to, ze mam Honcho, k nemu trailer a mini losi. Slo mi o to, abych dojel nekam honchem, sklopil najezd traileru, prepnul na Losi a sjel z privesu bez vypinani Honcha ... ale to jak uz vim nefunguje, resp. jen u tech nejdrazsich vysilacek.

_________________
SCX-10 Honcho
Losi MRC
Losi Micro SCT brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 4:05 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon říj 11, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 1617
Bydliště: Kousek od Brna
Tak po velice ochtné domlluvě se salvatorem jsme se dohodli že mi jednu taky přeprogramue a pošle, takže tímto mu děkuju a těším se až zase budu moci projet auto.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 4:07 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4779
Bydliště: Lázně Toušeň
eos píše:
Pokud je AFHDS opravdu to, co ta zkratka znamená tak mi z principu přijde přinejmenším podivný...

Na tom není vcelku nic podivného. AFHDS (automatic frequency hopping digital system) je druh přenosu signálu s frekvenčním přeskokem, se způsobem párování to nemá co dělat. Jinak vysílač i přijímač Flysky používá stejný šváb, ke kterému je dostupná dokumentace. Dokážu si představit, že by párování na paměť šlo udělat. Ale bylo by kolem toho dost práce a nevím, jestli by to stálo za to.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 4:15 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 731
Bydliště: Hořovice
Honzo, proč by to nešlo? Když na některý ze svých mnoha volných kanálů dáš spínač odděleného napájení serv, tak ten kanál můžeš mít v každém profilu natrimovanej na požadovanou hodnotu a nemusíš k němu mít ani přiřazenej žádnej ovládací čudlík. Pak po přepnutí profilu jeden usne a druhej vstane.
No, u reglů bys asi musel odpínat signál..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 4:21 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 731
Bydliště: Hořovice
Michale, já myslím, že to s tím má co dělat, protože ten systém online monitoruje stav přenosu, čili je to duplex. Pochybuju, že je to a priori stavěný tak, aby to tuhle funkci simultánně řešilo s dvěma přijímači najednou. Pokročilé systémy to nedělaj. Asi to nebude totéž, jako v případě primárního a sekundárního přijímače, tam telemetrii řeší jeden z nich.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 4:22 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 613
Bydliště: Praha
eos: tak tomu moc nerozumim, ale napadlo mne jiný řešení :lol: Pokud se v tom novym firmwaru nechá přiřadit cokoliv kamkoliv, tak si dovedu představit, že na přijímači Honcha obsadim 5 kanálů a na stejnym 8ch přijímači v losině obsadim zbylý 3ch, který si v profilu vysílačky nastavim na plyn a řízení předku a zadku :lol:

_________________
SCX-10 Honcho
Losi MRC
Losi Micro SCT brushless


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 6:41 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 731
Bydliště: Hořovice
Jasně, že ty spínače jsou jen hypotetický řešení, a prakticky úplná blbost.
Když už bys na to nechtěl sahat rukou a nepoužít žádnej hardwér navíc, tak, abys mohl oba řídit plynem a volantem, bych to viděl na profil Honcho: 1.k-mix do 5.(servo), 2.k-mix do6.(regl), 3.k-světla, 4.k-vlek. Profil Losi: 1.k-mix do 7.(servo), 2.k-mix do 8.(regl), 9.k-něco.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 6:42 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 10, 2009 12:00 am
Příspěvky: 67
To by asi šlo ale musel bys mít dva volanty a dva kohoutky na plyn


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 7:03 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 731
Bydliště: Hořovice
Nemusel. Společnej 1. a 2. kanál zůstane na obou přijímačích neosazený a v každém profilu jsou namixovány i osazeny jinam. Přepneš profil a jede to na jiných dvou výstupech. Ostatní můžeš ovládat různejma oládacíma prvkama.
U Jeti Duplexu, kterej má prakticky libovolně programovatelný mixy, výchylky, křivky, vzájemný přiřazení kanálů a portů i přímo v přijímači, by to bylo trochu elegantnější. Třeba by to nemusely být devítikanály.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 8:15 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 10, 2009 12:00 am
Příspěvky: 67
Citace:
Společnej 1. a 2. kanál zůstane na obou přijímačích neosazený

Takto samozřejmě ano


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 18, 2012 10:20 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4779
Bydliště: Lázně Toušeň
Protože vím, že na titulní stranu fóra se moc neleze 8), zduplikuju tady odkaz na Salveho článek o šestikanálovém firmware v GT3B >>> http://www.rc4x4.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=44

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 502 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 34  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.