Právě je úte srp 14, 2018 11:42 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 558 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pon lis 13, 2017 9:35 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4806
Bydliště: Lázně Toušeň
Spojil jsem se s psx-em a má to poměrně jednoduché řešení. Ale než to vyjevím, ještě musím prověřit pár věcí a pořádně to prozkoušet, zda je to opravdu opakovatelné a blbuvzdorné :-) Teda, měl jsem trochu stažené půlky, když jsem to (zatím jednou) vyzkoušel, ale tak maximálně bych si bloknul jednu GT3C s posledním FW a holt by nešel přehrát, no :-D Vím, že Míra je určitě nedočkavej, tak prosím vydržte (cca do víkendu); napíšu k tomu článek s obrázky, aby bolo vše jasné, hej?

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pon lis 13, 2017 10:20 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4128
Bydliště: Praha
minotaur píše:
Spojil jsem se s psx-em a má to poměrně jednoduché řešení. Ale než to vyjevím, ještě musím prověřit pár věcí a pořádně to prozkoušet, zda je to opravdu opakovatelné a blbuvzdorné :-) Teda, měl jsem trochu stažené půlky, když jsem to (zatím jednou) vyzkoušel, ale tak maximálně bych si bloknul jednu GT3C s posledním FW a holt by nešel přehrát, no :-D Vím, že Míra je určitě nedočkavej, tak prosím vydržte (cca do víkendu); napíšu k tomu článek s obrázky, aby bolo vše jasné, hej?


Trochu mě to děsí, ale snad se to povede vyřešit. Díky Michale!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pon lis 13, 2017 10:25 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4806
Bydliště: Lázně Toušeň
Ono je to v zásadě opravdu jednoduché a netřeba se děsit, ale jak píšu, dvakrát, ne třikrát měř, jednou řež! ;-)

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: stř lis 15, 2017 10:00 am 
Offline
Častý přispěvatel

Registrován: stř úno 12, 2014 3:04 pm
Příspěvky: 684
Bydliště: Horní Počernice-Praha 20
Uff. Díky že už je řešení nemusím otravovat zbytečně.

_________________
Martin Březina
Jeep Cherokee - Axial scx10 II
Obludka- Tl-01b
Hpi Savage 25 limited edition 1:8 nitro (3HP)
Land rover, snad někdy..

Nejdůležitější je výkóóóón !!!!
http://martan2002.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 1:53 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4806
Bydliště: Lázně Toušeň
Odstranění ochrany proti čtení a zápisu firmwaru u vysílačky FlySky FS-GT3B

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 10:50 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 27, 2010 12:00 am
Příspěvky: 494
Bydliště: České Budějovice
Ahoj všem,

PŘEDNĚ: DĚKUJI MINOTAUROVI za jeho soustavnou péči vzhledem k uživatelům FlySky vysílaček! :hura:



A teď bych měl dotaz.
Považuju se za celkem zkušeného uživatele GT3C s FW 0.6.2, ale nejsem schopen rozumným způsoben nastavit Dual rate.

Popis problému:
Kolega s malým synkem koupil Vaterru Twin Hammera a chtěl by omezit výkon motoru, když bude prcek řídit, aby to hned nerozsekal.
Nastavit D/R pro mě nebyl problém až do chvíle, kdy jsem jej chtěl aktivovat jedním stiskem (nějakého) tlačítka a dalším stiskem (zase třeba jiného, nebo stejného, to je úplně jedno) D/R zase deaktivovat.
Myslím to takhle: Jede kolega, má plný výkon motoru. Chce jezdit jeho kluk, tak kolega stiskne jedno tlačítko, vysílačka se přepne na předdefinovanou hodnotu omezení plynu i brzdy. Kluk jezdí na omezený výkon. Kolega si vezme vysílačku zpět do ruky, stiskne tlačítko a má opět 100% výkonu vpřed i vzad.

Jde mi o to, že když (třeba) tlačítku D/R přiřadím "funkci" D/R, tak můžu buďto v nastaveném kroku ubírat, nebo přidávat hodnotu plynu a brzdy, anebo scrolluji kolečkem a nastavím si požadovanou hodnotu výkonu. To umím, to není problém. V praxi to ale znamená, že si musím pamatovat obě hodnoty omezení výkonu zvlášť (plyn + zpátečka) a ty pak naštelovat kolečkem. Hodnoty se pro plyn a zpátečku liší => dáno nastavením regulátoru, který neumožňuje poslat na motor více než 50% výkonu na zpátečku.
Jinak řečeno, když to předá klukovi, musí pokaždé znovu nastavovat obě hodnoty.
Nejde to nějak "uložit" tak, abych stisknul tlačítko, tím nastavím třeba 20% plyn a opětovným stisknutím/ podržením vrátím 100%? To samé (ale třeba jiné tlačítko) platí pro zpátečku - mám 100%, stisknu tlačítko = mám 50%, stisknu a podržím a mám opět 100%?

Doufám, že jsem to napsal srozumitelně :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 4:09 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Příspěvky: 934
Bydliště: Hořice
Mas hromadu pozic pro modely. Proc si nezkopirovat nastaveni modelu a u druheho nastaveni neupravit hodnoty ktere potrebujes? nasledne omezeni vykonu probehne jen vyberem modelu.

Takze SW LOCK. Mno myslim, ze originalni FW nikomu chybet nebude. Kdyztak bych tu mel mit z vysilacky stazenej jeden z poslednich bez ochrany.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 4:27 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 27, 2010 12:00 am
Příspěvky: 494
Bydliště: České Budějovice
:-O
To mě nenapadlo.
DÍKY!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 4:28 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4806
Bydliště: Lázně Toušeň
To Woyta:
Já když to někomu přehrávám, tak obvykle origo FW zálohuju, pro všechny případy. Takže pro případ potřeby taky mám sbírku...

To Bowl:
Děkování hlavně psx-ovi. On to v zásadě nebyl tak velký problém, ale já taky nejsem kromě pár povšechných znalostí nějaký programátor, takže k tomu přistupuji s posvátnou bázní a odvahou :-D Na druhou stranu, kdyby ta ochrana byla od počátku, psx by s tím taky nic nenadělal a neměli bychom tu jeho skvělý firmware.
A k tomu tvému - použij paměti modelů, jak píše Woyta, nejjednodušší řešení...

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: stř lis 22, 2017 11:35 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4128
Bydliště: Praha
Já děkuji jak Minotaurovi (Fakt MOC díky Michale) tak i PSXovi, kterého jsem nikdy neviděl. A hlásím hotovo s družstevních polí!!! Díky MOC!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: stř lis 22, 2017 11:53 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4128
Bydliště: Praha
bowl píše:
Ahoj všem,

A teď bych měl dotaz.
Považuju se za celkem zkušeného uživatele GT3C s FW 0.6.2, ale nejsem schopen rozumným způsoben nastavit Dual rate.

Popis problému:
...


Pravděpodobně postupuješ špatně. Pracuješ s D/R - obecně a logicky dobře si myslíš, že tamtudy se máš vydat. Není to tak. Jdi na "REV" dlouze přidrž a vyber volné dvoutlačítko (tedy 1,2,3 a nebo DR) prostě někam kam přiřadíš rozsah plynu. V dalším kroku nastav "DRF" což je "Dual Rate Forward" a nastav si požadovaný rozsah 100% a druhou hodnotu - třeba těch 50%. NOL a ostatní věci nech jak jsou. Ulož a ukonči menu. Pak se tímto přepínačem budeš přepínat mezi plnou a poloviční velikostí výchylky. Stejnou metodou můžeš udělat i zpátečku - označená je DRB. Ale asi bych ji nastavil na rozumnou hodnotu pro oba a neřešil.

Poslední věc. Nevím co tam je za régl, ale už jsem zažil, že pokud zapneš model na "malé výchylce" načte régl rozsah plynu a jede normálně (na 100% výkonu) navzdory nastavené malé výchylce. To jenom takový poznatek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2017 8:01 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 08, 2017 6:51 pm
Příspěvky: 67
Ahoj,
je někdo v Brně kdo by mi přeprogramoval GT3C a pomohl s nastavením?
Zkoušel někdo :
https://www.banggood.com/Dasmikro-6-Cha ... rehouse=CN
K čemu se dají použít ty potenciometry?
Dik Marek

_________________
Traxxas TRX-4
Traxxas Slash 4x4
Plachetnice - MM, IOM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2017 8:09 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1185
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
Ty potenciometry a přepínače slouží k tomu,aby jsi udělal z tříkanálové GT3C osmikanálovou.Mám to na třech vysílačkách k plné spokojenosti a ovládám jimi kamiony i expedičky.Překopal mi to kamarád a chce to mít trochu znalosti s elektronikou.Jinak máš též možnost zakoupit již GT3C s těmito prvky již zabudovanými.

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: sob pro 16, 2017 11:58 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 08, 2017 6:51 pm
Příspěvky: 67
Tomu rozumím že se používají na rozšíření počtu kanálů :P .
Ale k ovládání čeho konkrétně se používají potenciometry, napadá mě snad jedině ozvučení.

_________________
Traxxas TRX-4
Traxxas Slash 4x4
Plachetnice - MM, IOM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: sob pro 16, 2017 12:37 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Příspěvky: 1869
Bydliště: Količín
Volantovky se pouzivaji i jinde nez na expedicich. Treba na traktoru na polohovani zadnich vidli ;-)

_________________
Tatra 815/7 8x8 alà Hanys
Škoda 130 RS
Jeep Wrangler Yj na MST CFX
Toyota HILUX na homemade podvozku
FS GT3C


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 558 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.