Právě je ned led 20, 2019 6:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 566 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pon lis 13, 2017 9:35 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4852
Bydliště: Lázně Toušeň
Spojil jsem se s psx-em a má to poměrně jednoduché řešení. Ale než to vyjevím, ještě musím prověřit pár věcí a pořádně to prozkoušet, zda je to opravdu opakovatelné a blbuvzdorné :-) Teda, měl jsem trochu stažené půlky, když jsem to (zatím jednou) vyzkoušel, ale tak maximálně bych si bloknul jednu GT3C s posledním FW a holt by nešel přehrát, no :-D Vím, že Míra je určitě nedočkavej, tak prosím vydržte (cca do víkendu); napíšu k tomu článek s obrázky, aby bolo vše jasné, hej?

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pon lis 13, 2017 10:20 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4129
Bydliště: Praha
minotaur píše:
Spojil jsem se s psx-em a má to poměrně jednoduché řešení. Ale než to vyjevím, ještě musím prověřit pár věcí a pořádně to prozkoušet, zda je to opravdu opakovatelné a blbuvzdorné :-) Teda, měl jsem trochu stažené půlky, když jsem to (zatím jednou) vyzkoušel, ale tak maximálně bych si bloknul jednu GT3C s posledním FW a holt by nešel přehrát, no :-D Vím, že Míra je určitě nedočkavej, tak prosím vydržte (cca do víkendu); napíšu k tomu článek s obrázky, aby bolo vše jasné, hej?


Trochu mě to děsí, ale snad se to povede vyřešit. Díky Michale!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pon lis 13, 2017 10:25 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4852
Bydliště: Lázně Toušeň
Ono je to v zásadě opravdu jednoduché a netřeba se děsit, ale jak píšu, dvakrát, ne třikrát měř, jednou řež! ;-)

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: stř lis 15, 2017 10:00 am 
Online
Častý přispěvatel

Registrován: stř úno 12, 2014 3:04 pm
Příspěvky: 729
Bydliště: Horní Počernice-Praha 20
Uff. Díky že už je řešení nemusím otravovat zbytečně.

_________________
Martin Březina 17.y.o
Jeep jk truggy - C2 class
#sockacétrojka - C3 class
Hpi Savage 25 limited edition 1:8 nitro (3HP)
Bmw e36 m43b18>m50b25. 1:1
Nejdůležitější je výkóóóón !!!!
http://martan2002.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 1:53 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4852
Bydliště: Lázně Toušeň
Odstranění ochrany proti čtení a zápisu firmwaru u vysílačky FlySky FS-GT3B

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 10:50 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 27, 2010 12:00 am
Příspěvky: 494
Bydliště: České Budějovice
Ahoj všem,

PŘEDNĚ: DĚKUJI MINOTAUROVI za jeho soustavnou péči vzhledem k uživatelům FlySky vysílaček! :hura:



A teď bych měl dotaz.
Považuju se za celkem zkušeného uživatele GT3C s FW 0.6.2, ale nejsem schopen rozumným způsoben nastavit Dual rate.

Popis problému:
Kolega s malým synkem koupil Vaterru Twin Hammera a chtěl by omezit výkon motoru, když bude prcek řídit, aby to hned nerozsekal.
Nastavit D/R pro mě nebyl problém až do chvíle, kdy jsem jej chtěl aktivovat jedním stiskem (nějakého) tlačítka a dalším stiskem (zase třeba jiného, nebo stejného, to je úplně jedno) D/R zase deaktivovat.
Myslím to takhle: Jede kolega, má plný výkon motoru. Chce jezdit jeho kluk, tak kolega stiskne jedno tlačítko, vysílačka se přepne na předdefinovanou hodnotu omezení plynu i brzdy. Kluk jezdí na omezený výkon. Kolega si vezme vysílačku zpět do ruky, stiskne tlačítko a má opět 100% výkonu vpřed i vzad.

Jde mi o to, že když (třeba) tlačítku D/R přiřadím "funkci" D/R, tak můžu buďto v nastaveném kroku ubírat, nebo přidávat hodnotu plynu a brzdy, anebo scrolluji kolečkem a nastavím si požadovanou hodnotu výkonu. To umím, to není problém. V praxi to ale znamená, že si musím pamatovat obě hodnoty omezení výkonu zvlášť (plyn + zpátečka) a ty pak naštelovat kolečkem. Hodnoty se pro plyn a zpátečku liší => dáno nastavením regulátoru, který neumožňuje poslat na motor více než 50% výkonu na zpátečku.
Jinak řečeno, když to předá klukovi, musí pokaždé znovu nastavovat obě hodnoty.
Nejde to nějak "uložit" tak, abych stisknul tlačítko, tím nastavím třeba 20% plyn a opětovným stisknutím/ podržením vrátím 100%? To samé (ale třeba jiné tlačítko) platí pro zpátečku - mám 100%, stisknu tlačítko = mám 50%, stisknu a podržím a mám opět 100%?

Doufám, že jsem to napsal srozumitelně :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 4:09 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Příspěvky: 980
Bydliště: Hořice
Mas hromadu pozic pro modely. Proc si nezkopirovat nastaveni modelu a u druheho nastaveni neupravit hodnoty ktere potrebujes? nasledne omezeni vykonu probehne jen vyberem modelu.

Takze SW LOCK. Mno myslim, ze originalni FW nikomu chybet nebude. Kdyztak bych tu mel mit z vysilacky stazenej jeden z poslednich bez ochrany.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 4:27 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 27, 2010 12:00 am
Příspěvky: 494
Bydliště: České Budějovice
:-O
To mě nenapadlo.
DÍKY!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát lis 17, 2017 4:28 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4852
Bydliště: Lázně Toušeň
To Woyta:
Já když to někomu přehrávám, tak obvykle origo FW zálohuju, pro všechny případy. Takže pro případ potřeby taky mám sbírku...

To Bowl:
Děkování hlavně psx-ovi. On to v zásadě nebyl tak velký problém, ale já taky nejsem kromě pár povšechných znalostí nějaký programátor, takže k tomu přistupuji s posvátnou bázní a odvahou :-D Na druhou stranu, kdyby ta ochrana byla od počátku, psx by s tím taky nic nenadělal a neměli bychom tu jeho skvělý firmware.
A k tomu tvému - použij paměti modelů, jak píše Woyta, nejjednodušší řešení...

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: stř lis 22, 2017 11:35 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4129
Bydliště: Praha
Já děkuji jak Minotaurovi (Fakt MOC díky Michale) tak i PSXovi, kterého jsem nikdy neviděl. A hlásím hotovo s družstevních polí!!! Díky MOC!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: stř lis 22, 2017 11:53 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4129
Bydliště: Praha
bowl píše:
Ahoj všem,

A teď bych měl dotaz.
Považuju se za celkem zkušeného uživatele GT3C s FW 0.6.2, ale nejsem schopen rozumným způsoben nastavit Dual rate.

Popis problému:
...


Pravděpodobně postupuješ špatně. Pracuješ s D/R - obecně a logicky dobře si myslíš, že tamtudy se máš vydat. Není to tak. Jdi na "REV" dlouze přidrž a vyber volné dvoutlačítko (tedy 1,2,3 a nebo DR) prostě někam kam přiřadíš rozsah plynu. V dalším kroku nastav "DRF" což je "Dual Rate Forward" a nastav si požadovaný rozsah 100% a druhou hodnotu - třeba těch 50%. NOL a ostatní věci nech jak jsou. Ulož a ukonči menu. Pak se tímto přepínačem budeš přepínat mezi plnou a poloviční velikostí výchylky. Stejnou metodou můžeš udělat i zpátečku - označená je DRB. Ale asi bych ji nastavil na rozumnou hodnotu pro oba a neřešil.

Poslední věc. Nevím co tam je za régl, ale už jsem zažil, že pokud zapneš model na "malé výchylce" načte régl rozsah plynu a jede normálně (na 100% výkonu) navzdory nastavené malé výchylce. To jenom takový poznatek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2017 8:01 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 08, 2017 6:51 pm
Příspěvky: 85
Ahoj,
je někdo v Brně kdo by mi přeprogramoval GT3C a pomohl s nastavením?
Zkoušel někdo :
https://www.banggood.com/Dasmikro-6-Cha ... rehouse=CN
K čemu se dají použít ty potenciometry?
Dik Marek

_________________
Traxxas TRX-4
Traxxas Slash 4x4
Plachetnice - MM, IOM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2017 8:09 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 05, 2015 5:54 pm
Příspěvky: 1193
Bydliště: Cvrčovice-Pohořelice
Ty potenciometry a přepínače slouží k tomu,aby jsi udělal z tříkanálové GT3C osmikanálovou.Mám to na třech vysílačkách k plné spokojenosti a ovládám jimi kamiony i expedičky.Překopal mi to kamarád a chce to mít trochu znalosti s elektronikou.Jinak máš též možnost zakoupit již GT3C s těmito prvky již zabudovanými.

_________________
http://www.starehracky.estranky.cz
http://www.vlaky0.estranky.cz
http://milan3528.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: sob pro 16, 2017 11:58 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 08, 2017 6:51 pm
Příspěvky: 85
Tomu rozumím že se používají na rozšíření počtu kanálů :P .
Ale k ovládání čeho konkrétně se používají potenciometry, napadá mě snad jedině ozvučení.

_________________
Traxxas TRX-4
Traxxas Slash 4x4
Plachetnice - MM, IOM


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: sob pro 16, 2017 12:37 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Příspěvky: 2076
Bydliště: Količín
Volantovky se pouzivaji i jinde nez na expedicich. Treba na traktoru na polohovani zadnich vidli ;-)

_________________
Tatra 815/7 8x8 alà Hanys
Ford f150 raptor na trx4
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)
Jeep Wrangler Yj na MST CFX
Toyota HILUX na homemade podvozku
FS GT3C


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 566 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: martan2002 a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.