Právě je úte kvě 30, 2017 8:08 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 498 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C
PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2011 8:57 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Toto vlákno je určeno výhradně k diskuzi o přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C (=Eurgle, Hobby King, Imax, ...).
Vlákno navazuje na články, které vyšly nebo vyjdou na mých stránkách RC.305.
Obecnou diskuzi o vysílačkách Flysky naleznete zde.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Naposledy upravil minotaur dne sob dub 28, 2012 11:59 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 17, 2011 11:56 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Návod na přeprogramování firmware vysílačky GT3B - 1. část - Úvod

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 19, 2011 10:06 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Návod na přeprogramování firmware vysílačky GT3B - 2. část - Programátor
Návod na přeprogramování firmware vysílačky GT3B - 3. část - Instalace softwaru

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv kvě 26, 2011 12:25 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Nový firmware pro vysílačku Flysky GT3B uvolněn k testování!

Nejde o modifikaci původního, ale o úplně nový firmware napsaný od podlahy psx-em. Doporučuji vaší pozornosti!

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát kvě 27, 2011 6:49 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: úte kvě 24, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 6
Ahoj
Takže dosavadní poznatky:

STM8S objednán u www.kacir.com a cena lidová 390,-. Ale to poštovné 200,-? :evil: No ale když to člověk nutně potřebuje, že.

Propojovací kabel jsem skompletoval z kabelu ze starého PC, který vede z desky k systémovému reproduktoru. Ten má čtyřpinový konektor, ale jsou osazeny jen dva, červený a černý(evidentní pro 5V a GND). Další dva kablíky jsem dosadil z kablíků vedoucích k systémvé diodě v PC. Požitý modrý a bílý(SWIM a RST). Pro správné osazení kablíků jsem použil tvůj obrázek programátoru http://rc.305.cz/images/stm8s_kit_popis.jpg a uvysílačky je na desce natištěn popis pinů(5V. SWIM, GND, RST).
Práce s programátorem probíhá v systému Win7. Program se původně nedokázal spojit s STM8S. Zjistil jsem problém USB v počítači. Po zasazení do jiného USB je programátor správně spojen.
Po načtení originálního FW vysílačky a odeslání do PSXova Generátoru nového FW mi generátor oznámil, že můj originální FW není kompatibilní s modifikací. Tak jsem FW odeslal mailem přímo PSX a jsem ve stádiu vyčkávání.

Edit: Večer jsem znovu zkusil vygenerovat změněný FW a změna proběhla naprosto v pořádku. Leč zbytečně. Natáhnul jsem si do vysílače PSXův totálně přepsaný FW a je naprosto dokonalý, takže u něj již zůstanu. Důvodem je obsáhlejší nastavitelnost bez nutnosti připojení k PC. Takže někde na poli si můžu pohrávat s nastavení FW.
Díky za skvělou práci PSX a Minotaura.
P.S.: V novém firmware bylo nutné překalibrovat středovou polouhu CH2, protože v neutrální poloze při aktivované funkci ABS servo cuká dle nastavené rychlosti ABS.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Problém s E.point
PříspěvekNapsal: ned kvě 29, 2011 9:23 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: úte kvě 24, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 6
Ve vlákně na RCtech si jeden uživatel( http://www.rctech.net/forum/9181056-post1585.html ) stěžuje, že po nahrání nového FW se mu snížil rozsah zatáčení a musel vyjet s endpointy až na nejvyšší hranici. Také jsem to tak měl a chvilku jsem s tím laboroval, až jsem si všiml, že je přednastaven dualrate asi jen na 80 procent(nevím už přesně). Je to opravdu malá chybička nového FW. Ale opravdu jen stačí pomocí tlačítka D/R snížit hodnotu dualrate.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 30, 2011 9:12 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Návod na přeprogramování firmware vysílačky GT3B - 4. část - Vysílačka a kabel

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 30, 2011 2:52 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Jason píše:
STM8S objednán u www.kacir.com a cena lidová 390,-. Ale to poštovné 200,-? :evil:

Z Farnella by to mělo jít laciněji, ale nějak jsem se s nimi nebyl schopen dohodnout, jak mám přes e-shop objednávat jako soukromník - jde to, ale už jsem neměl nervy.
Jason píše:
Propojovací kabel jsem skompletoval z kabelu ze starého PC, který vede z desky k systémovému reproduktoru ... Pro správné osazení kablíků jsem použil...

Ano, na tuto možnost ve 4. díle upozorňuji taky. Tyhle konektory jsou v PC na reprácích, LEDkách, externích USB portech na skříni, atd. Poskládal jsi to dobře.
Jason píše:
Práce s programátorem probíhá v systému Win7...

Máš Win7 32-bit nebo 64-bit? Home, Pro,...? Já zatím "pasivně" vyzkoušel programátor na Win7 Pro 64-bit (poslal jsem na programátor bez vysílačky programování, červená LEDka na programátoru blikala, pak to hodilo chybu, takže počítám, že by to mělo chodit). Totéž jsem vyzkoušel i v XP módu, tam se jen nesmí zapomenout připojit příslušný USB.
Jason píše:
Natáhnul jsem si do vysílače PSXův totálně přepsaný FW a je naprosto dokonalý, takže u něj již zůstanu.

No, asi tak, nápodobně :mrgreen: . Takže pečlivě zkoušej, zatím to není definitivní verze. Pokud na něco příjdeš nebo nějaký nápad, dej to sem nebo na RCtech.
Jason píše:
P.S.: V novém firmware bylo nutné překalibrovat středovou polouhu CH2, protože...

Pokud si poprvé zapnul vysílačku po nahrání toho nového FW, měl jsi se nacházet rovnou v kalibračním menu.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon kvě 30, 2011 3:41 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon bře 08, 2010 12:00 am
Příspěvky: 148
Bydliště: Náchod
je mozne si nekde u nekoho osvedceneho nechat ten update udelat za uplatu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 31, 2011 5:27 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: úte kvě 24, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 6
Minotaur: Jedná se o W7 32-bit Profi a funguje to už bez problémů. Byl tam jen problém s jedním vadným USB a to jsem zjistil po tvojí radě jak to otestovat. Takže po přepíchnutí do jiného USB už vše proběhlo hladce.

Nevím jestli přijdu na něco, co by se na tom FW by PSX ještě dalo změnit. Zdá se býti naprosto dokonalý. Jezdím s nitro truggy, takže fce naprosto stačí. Možná na něco přijdou crawleři. Ti potřebují asi víc funkcí než já s rychlodráhou.

A po natažení nového FW mi to zaplo vysílač do plného provozu, takže kalibrování se konalo až po otestování chybičky s ABS. Ale žádný stres, použil jsem u práce hlavu a bylo to k obrazu mému včetně toho zmiňovaného problému s endpointy. PSX mi psal maila, že to vypadá na chybu kalibrace, ale mám pocit, že to začalo po překalibrování a po pokusech s expama. Jen jsem šáhnul na expa, tak mi to rozhodilo D/R. Až dorazím domu tak zkusím znovu přehrát FW a otestuju to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 02, 2011 12:41 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Jason píše:
Nevím jestli přijdu na něco, co by se na tom FW by PSX ještě dalo změnit. Zdá se býti naprosto dokonalý. Jezdím s nitro truggy, takže fce naprosto stačí. Možná na něco přijdou crawleři. Ti potřebují asi víc funkcí než já s rychlodráhou.

Jde o to, že tahle verze firmware by měla být opravdu jako náhrada původního. Proto to chce pořádně testovat a reportovat případné problémy. Já jsem psx-ovi ještě psal, že bych do téhle verze zahrnul i nějaké stopky, pokud by to nebyl moc velký problém - tohle by se nejen dráhařům občas hodilo.
Další funkce či módy, které si navymýšlejí kráwleristi a další, by měla být další varianta firmware. I když otázka je, jak to půjde dál - trochu jsme s psx-em debatili o budoucnosti. Místa na program je ve vysílačce dost. Vůbec by nebylo špatné, kdyby vysílačka mohla mít přepínatelné módy. Ty módy jen plácnu - běžný onroad/offroad auto, expediční auto, crawler, loď, tank :) ... Podle nastaveného módu by byla dostupná patřičná menu a třeba i počet kanálů. No uvidíme, jak to dopadne.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 05, 2011 2:12 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Poslední část návodu je venku:
Návod na přeprogramování firmware vysílačky GT3B - 5. část - Programujeme!

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 05, 2011 8:03 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Uvolněn open source firmware pro vysílačku Flysky GT3B
Doporučuji přečíst, další významné změny ve firmwaru.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 05, 2011 9:54 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: úte kvě 24, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 6
Tak FW ch 3 - 0.1.0 natáhnut do vysílače a 5 minut po instalaci je pro mne velká pozitivní změna ohledně procházení hlavního menu. Nyní se po vybrání dané položky a kanálu, který chci změnit, už nemačká nelogicky END, ale ENTER, což mi přijde už logické. Pro uložení hodnoty se zmáčkne END popř. dlouze ENTER. To je logický, no ni :idea:

Open source je pro mne mimo, poněvadž šťourání se v těch písmenkách, lomítkách, závorkách..., je opravdu velká neznámá.

Ale chtěl bych poprosit tebe Minotaure nebo přímo PSX, zda by bylo možné vydat manuál FW v češtině, protože se v tom angl. trochu ztrácím v překladu. Díky

A opět musím poděkovat vám oběma za nyní už plnohodnotnou 2,4GHz soupravu :tleskam:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 06, 2011 10:29 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4775
Bydliště: Lázně Toušeň
Jason píše:
Ale chtěl bych poprosit tebe Minotaure nebo přímo PSX, zda by bylo možné vydat manuál FW v češtině...

Na překladu budu dělat já, už se na to chystám - psx-e tím nezatěžujte, ať programuje :lol: No, tvoje chvála mne těší, ale zas si nemyslím, že bych dělal něco extra, osobně se klaním psx-ovi.

Jinak, myslel jsem, že nový firmware vyzkouším už v pátek, ale dostal jsem se k tomu včera večer. Jen připomínám, že nyní je firmware udělaný tak, že na každý ovládací prvek (kromě volantu a páčky plynu), tedy na tlačítka trimů a kolíbek všech tří kanálů, D/R a CH3 můžete namapovat jednu z množiny dostupných funkcí, včetně např. třetího až šestého kanálu.

Takže jsem na GT3B nabindoval 6-ti kanál přijímač, připojil 4 serva (víc volných doma nemám) a vesele s nima točil. Dvě serva klasika na řízení a plyn - 1. a 2. kanál. Třetí kanál jsem namapoval na kolíbku (přepínač) trimu třetího kanálu, čtvrtý kanál na kolíbku D/R. Protože čekám vaše zvědavé dotazy, tak samozřejmě nejde o proporcionální ovládání, ALE máte možnost si pro každý kanál takto namapovaný nastavit pár fajnových parametrů - jedním z nich je i krok pohybu serva.

Příklad - čtrtý kanál namapovaný na kolíbku D/R, nastaven krok 1, reverzace ne, rozpoznání dlouhého stisku tlačítka ano. Pak se to chová tak, že cvakáním kolébky D/R vpravo/vlevo otáčím jemným krokem příslušným směrem servo. Pokud kolébku podržím libovolným směrem déle, servo se automaticky vycentruje.

Je toho hodně a chvíli potrvá, než se tím prokoušu a vyzkouším, abych mohl kvalifikovaně napsat/přeložit návod.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 498 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.