Právě je pon pro 11, 2017 10:25 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: prosim o radu ohledne svetelneho modulu od 3 racing
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2010 10:06 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 25, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 941
Bydliště: Dvůr Králové n/L karolíny Světlé 2136
Prosim o radu jak mam zapojit modul pres Y kabel k 6 kanalovym prijimaci DX6i kdyz sem ho mel pridelanej k 2 kanal volantovce vse makalo a ted to nako nejde kdyz auto je zapli a radio vypli tak to sviti a kdyz zapnu radio auto zhasne a svetla nejdou ale auto jede cim to muze byt diky za rady :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: osv. modul 3Racing
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 3:48 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: stř lis 25, 2009 12:00 am
Příspěvky: 1
Bydliště: Lipník nad Bečvou
Nechci malovat čerta na zeď, ale zřejmě jsme ve stejné situaci. Mám vysílačky Graupner a to volantovku XS-6 a pákovku MX-16.
S pákovkou mi modul světel prostě nechodí a jelikož nejsem elektrotechnický negramot, tak mi bylo jasné, že příčina je ve vysílačce, která má jinou šířku impulsů a ty LED system prostě nevyhodnotí. Je to škoda, protože jsem jinak se všemi zde uvedenými komponenty nadmíru spokojen. Rohodl jsem se spojit s ing. Černým a nějak to vyřešit. Modul jsem mu zapůjčil a jeho ten problém docela zaujal a chtěl o tom psát článek do RC REVUE nebo RC Cars. Bylo to někdy v dubnu, ale časáky nekupuju, tak nevím. Našel jsem však v e-mailu naši komunikaci a jeho výklad problému, tak kousek ocituji.....
"trvalo to dlouho, ale už vím o co jde a je to v podstatě velmi jednoduché. Potvrdila se původní myšlenka a to, co jste psal a co je obsaženo i v návodu: ....."It is suitable for the transmitter which band width is 5-20 ms". Vysílače s málo kanály (pro auta) mívají periodu signálu pod 20 ms, neznám takový, který by měl delší. Naprostá většina vícekanálových vysílačů má také periodu menší než 20 ms a bez problémů to s nimi chodí. To bohužel neplatí o Graupneru, ten má periodu kolem 22 ms, takže s ním si zařízení nerozumí. Není jediný, krásně je to vidět třeba ve spojení s vysílačem Multiplex EVO 9, který upravuje periodu podle počtu vysílaných kanálů (skutečně používaných), takže je-li osazeno 9 kanálů, nechodí (24 ms), při 8 k chodí jen jedna funkce modulu (22 ms), a jako 7 nebo 6-ti kanál chodí perfektně. Proč mi trvalo tak dlouho na takto jednoduchou věc přijít? Protože ta mezní perioda od které to nefunguje je proměnlivá a posunuje se s různými vlivy, takže mi některé opakované stejné pokusy vycházely pokaždé jinak a nedávalo to vůbec smysl.

Technická řešení existují, ale nevím, jestli to bude ekonomické, to je na vašem rozhodnutí. Samozřejmě by se to vyřešilo výměnou vysílače, to se Vám asi líbit nebude. Jinak by bylo nutné mezi zařízení a přijímač vsadit procesorový modul, který pro oba ovládací kanály změní periodu signálu (zdvojnásobí ji), v podstatě by šlo o modul velmi podobný tomu, o němž píši v RC revue 5/2009 str 20, jen by musel být pro dva kanály současně. Cena by vyšla do 500 Kč za kus, vzhledem k tomu, že to není zařízení které by při poruše ohrozilo bezpečnost lidí a nemusí být do auta extrémně malé, stačilo by to postavit technologií kterou se dělají prototypy bez plošné montáže. Takový modul by musel být pro každé auto respektive pro každé zařízení. Třetí možnost nemohu zaručit, ale mohla by jít, je to nadějné. Pokud by se mi podařilo zasáhnout do zařízení a snížit jeho hodinový kmitočet, pak by se posunulo vše co modul dělá směrem k delší periodě (pomalejší by bylo i blikání) a mělo by to posunout i mez, na níž narážíme. Ten posun stačí asi o 10%, ne moc. Vyžadovalo by to ale zásah do zařízení a ztráta jakékoli záruky je jednoznačná. Uvnitř je keramický rezonátor 4,00 MHz, nejbližší pomalejší je 3,58 MHz, to by mělo stačit. Ten rezonátor je v podstatě velmi levný, ale hodně špatně se shání a výměna taky není zrovna hračka, byla by to nejlevnější možnost (cca 300 za úpravu s materiálem). Objednání přijde na necelé 200 Kč, ty by bylo třeba uhradit i v případě neúspěchu.
Přidaný modul je sázka na jistotu, úprava výměnou rezonátoru je nadějná, ale že to bude chodit zaručit nejde. Černý"

Přál bych ti abys nebyl další postižený touto ptákovinou. Smůla je, že v technických datech o vysílačkách se údaje o šířce impulsů (periodě)nevyskytují.
Nemá někdo zkušenosti s jinými svět. moduly, které by uměly vyhodnotit i atypickou šířku impulsů?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 5:27 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 12, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1038
Bydliště: Offroad City- East Slowakei.
Moje Futaba T6EX 2,4 s timto 3racing modulem fachci perfektne takze tato kombinace bez obav. :idea:

_________________
Dva kroky vzad jsou mnohdy tím nejlepšim krokem vpred ......... Full 2,4G... DCC 90.No-007, DCL 100-NoX01
Mob+421 911/905-833 957 Aktuálne ALFA Mobil 0948 833 957. Skype; jerry _mouse4x4 už nepouživam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 7:18 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: pon zář 14, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 188
spectrum DX3R - taky neumí ovládat to co udělá Futaba 7C - a přitom normy jsou jasné a dané. (zde se jednalo o kanálem řízený vypínač BEL SPIN 7A)

a prý z toho není cesta - prostě zkoušet s čím chodí a s čím ne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 10:35 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: pon bře 02, 2009 12:00 am
Příspěvky: 242
Bydliště: Hradec Králové
Nerozuméím prpblému proč se světla zapojují přes Y kabel když má někdo 6-tikanálovou soupravu a tudíž spínání modulu lze posunout mimo standart středu 15ms?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte led 19, 2010 10:35 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: pon bře 02, 2009 12:00 am
Příspěvky: 242
Bydliště: Hradec Králové
Nerozuméím prpblému proč se světla zapojují přes Y kabel když má někdo 6-tikanálovou soupravu a tudíž spínání modulu lze posunout mimo standart středu 15ms?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 24, 2010 8:05 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát zář 25, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 941
Bydliště: Dvůr Králové n/L karolíny Světlé 2136
protoze pres Y kabel mas napojeny servo a pak jeste regl a jak ovladas servo nebo regl tak tim padem jde do Y kabelu proud a ten dava signal do jednotky a ty dale treba blinkrum na jakou stranu maj svitit a reglu kdy ma rozsviti svetla oto jde ale i na samotny kanal svetla nejdou


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 24, 2010 9:20 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: pon bře 02, 2009 12:00 am
Příspěvky: 242
Bydliště: Hradec Králové
no tak pak je potřeba skloubit velikost výchylky v procentech na vysílačce a podle toho jak chodí výsledek na světelným modulu upravit mechanikuu táhel serva řízení eventuelně regulátor potom k tomu naprogramovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 20, 2010 1:54 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 25, 2010 12:00 am
Příspěvky: 774
Bydliště: Banska Bystrica SK
mam graupnera MC19 so systemom od Jeti model 2.4Ghz a bezproblemov tento svetelny modul funguje.

Kolega ma graupnera MX16 35Mhz a jemu to nefunguje,sprava sa to ako popisuje Brkoslav.
keramicky rezonator 3.5 Mhz objednal tak uvidime,ked to osadi ci mu to bude fungovat.

_________________
SCX10 jeepJK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: funguje
PříspěvekNapsal: pát dub 30, 2010 5:56 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 14, 2010 12:00 am
Příspěvky: 73
Bydliště: Zvolen
Modul od 3 racing funguje ked sa vymeni keramicky rezonator zo 4Mhz na 3,58Mhz ako to popisuje pan Ing Cerny klobuk dolu ze na to prisiel:Vymenit to nie je ziadny problem rozbere sa svetelny modul odsaje tri nohy a vymeni keramicky rezonator (je to ta modra kvapka na ktorej je napisane 4Mhz)do 5 minut stym nema clovek co robyt.Keramicky rezonator maju v avelmaku http://www.avelmak.sk/index.php?lm=401& ... icle=35497 stoji par korun svetelny modul sa da kupit na http://www.r2hobbies.com/eng/proddetail ... cve00023_6 ja ho mam stade funguje. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: funguje
PříspěvekNapsal: pát dub 30, 2010 7:17 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 12, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1038
Bydliště: Offroad City- East Slowakei.
sosky píše:
Modul od 3 racing funguje ked sa vymeni keramicky rezonator zo 4Mhz na 3,58Mhz ako to popisuje pan Ing Cerny klobuk dolu ze na to prisiel:Vymenit to nie je ziadny problem rozbere sa svetelny modul odsaje tri nohy a vymeni keramicky rezonator (je to ta modra kvapka na ktorej je napisane 4Mhz)do 5 minut stym nema clovek co robyt.Keramicky rezonator maju v avelmaku http://www.avelmak.sk/index.php?lm=401& ... icle=35497 stoji par korun svetelny modul sa da kupit na http://www.r2hobbies.com/eng/proddetail ... cve00023_6 ja ho mam stade funguje. :lol:
Ten modul vyzera ako od 3racing lenze za polovicnu cenu! Akorat to ma jednu nevyhodu ze predne lampy budu svietit az ked auto pojde minimalne na pol plynu co je pri expedicnom jazdeni dost naprd :evil: kdesto MD6 od dsysu reaguje zase tak ako si ju nastavim aj na minimalny dotyk paky! :idea:

_________________
Dva kroky vzad jsou mnohdy tím nejlepšim krokem vpred ......... Full 2,4G... DCC 90.No-007, DCL 100-NoX01
Mob+421 911/905-833 957 Aktuálne ALFA Mobil 0948 833 957. Skype; jerry _mouse4x4 už nepouživam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát dub 30, 2010 7:35 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 28, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 949
Bydliště: Chomutov
Když nechci aby auto zhaslo v neutrálu? To znamená, že zhasne i když teprve brzdí? (S MD6 ?)

_________________
CC-01 OllllO YJ - processing - Běda vám! Běda vám - když mi to nepůjde!.
2.4G Eurgle, Axial 55T, MD46DCR, MG995, 1.55 White Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
http://dusoft.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: funguje
PříspěvekNapsal: pát dub 30, 2010 11:11 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 25, 2010 12:00 am
Příspěvky: 774
Bydliště: Banska Bystrica SK
jerry-mouse píše:
Ten modul vyzera ako od 3racing lenze za polovicnu cenu! Akorat to ma jednu nevyhodu ze predne lampy budu svietit az ked auto pojde minimalne na pol plynu co je pri expedicnom jazdeni dost naprd

Ten modul od r2hobbies.ale co som pozeral v manuale, tak mal aj sloty pre trvale svietenie.len tam trebalo prehodit led diody.
ja som skusal modul co mi pozical Sosky a to len v zakladnom nastaveni.
teda to,ze az pri plyne sa rozsvietia predne led.
k dalsim slotom som sa uz nedostal(modul som vratil).
Chcelo by to poskusat vsetky sloty a spinace co ten modul ma :lol:

_________________
SCX10 jeepJK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: svetelny modul
PříspěvekNapsal: sob kvě 01, 2010 8:40 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 14, 2010 12:00 am
Příspěvky: 73
Bydliště: Zvolen
Na trvale svietenie su sloty 7 a 8 akurat mi nefunguju cuvacie svetla ale ked sa prepne prepinac 1 tak slot 1 ide vlastne opacne a da sa na to vyuzit brzdove svetla tiez zasvietia len dakedy ale myslim si ze je to nadstavenim vysielacky.Inac modul v pohode za tie peniaze.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.