Právě je stř pro 13, 2017 10:01 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Servo
PříspěvekNapsal: čtv úno 20, 2014 8:27 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 18, 2014 12:06 pm
Příspěvky: 1802
Bydliště: Potštejn
Ahoj, mám pro mnohé asi hloupý dotaz. Jak přimět servo, aby se točilo dokola - odstranit koncové body otáčení. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: čtv úno 20, 2014 9:46 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř bře 06, 2013 4:11 pm
Příspěvky: 264
Ptáš se nebo to vysvětluješ ? Myslím že už to bylo mnohokrát odpovězeno kdyžtak koukni ta Tamiyaforum v sekci stavba je snad mnoho navodu aby se točilo servo dokola. Jinak ano jak jsi psal tak stačí oddělat ty zaražky a pak si pomocí potencometru v servu to vycentrovat co nejlíp a zalepit aby se to nehlo


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: čtv úno 20, 2014 11:13 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 18, 2014 12:06 pm
Příspěvky: 1802
Bydliště: Potštejn
Ptám se. Zapomněl jsem přidat :?: :oops:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: čtv úno 20, 2014 3:05 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Příspěvky: 1673
Bydliště: Količín
A odpoj mechanické spojení s potenciometrem :-)

_________________
Tatra 815/7 8x8 alà Hanys
Škoda 130 RS
Jeep Wrangler Yj na MST CFX
Toyota HILUX na homemade podvozku
FS GT3C


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2014 3:22 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 18, 2014 12:06 pm
Příspěvky: 1802
Bydliště: Potštejn
Ještě bych měl jeden dotaz: Koupil jsem si nové servo s větším tahem. Okolo 12kg, Ale stává se mí, že pokud zatočím (nemusím do krajní polohy) motor ztratí výkon. Vrátí li se kola do přímého směru auto opět zrychlí. Mohlo by to být regulátorem, že nestačí zásobovat silnější servo proudem? Přeci jen už je to dědeček :-p


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2014 4:04 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1057
Bydliště: MORAVA
I tak bych zkontroloval jak máš nastavené koncové polohy serva ........ pokud nemáš , tak ti servo zatočí kolama na dorazy na nápravě , opře se to (kameny) , ale servo se snaží točit dál . V této chvíli vylítne spotřeba serva extrémně nahoru, to ale jak píšeš neni teda asi ten problém.
V každém případě tyhle serva větší spotřebu mají , i s tím se musí počítat, ale takhle extrémně by se to projevovat nemělo. Když už se tady rozepisuješ o dědečcích .... bylo by lepší rovnou napsat jak a čím máš osazenou elektroniku .....

_________________
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2014 4:20 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 18, 2014 12:06 pm
Příspěvky: 1802
Bydliště: Potštejn
rotruck píše:
I tak bych zkontroloval jak máš nastavené koncové polohy serva ........ pokud nemáš , tak ti servo zatočí kolama na dorazy na nápravě , opře se to (kameny) , ale servo se snaží točit dál . V této chvíli vylítne spotřeba serva extrémně nahoru, to ale jak píšeš neni teda asi ten problém.
V každém případě tyhle serva větší spotřebu mají , i s tím se musí počítat, ale takhle extrémně by se to projevovat nemělo. Když už se tady rozepisuješ o dědečcích .... bylo by lepší rovnou napsat jak a čím máš osazenou elektroniku .....

Koncovou polohou to není. Stačí i mírné zatočení. Mám regulátor LRP Runner je opravdu starý. Cca 15 let. Vysílačku a přijímač mám 3 kanál. Reflex Wheel pro 2. Servo H-king. Baterii LRP 3600 NMHI


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: pon dub 06, 2015 3:20 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: čtv črc 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 1989
Bydliště: Ostrava
Chlapci mám jeden technickej dotaz. Jak lze prodloužit chod serva? Na vysílačce (Spektrum DX3C) mám nastavené úplně maximum co jde (150%) ale pořád to nechodí tolik kolik bych potřeboval, když ho odpojím tak rukou s ním hnu ještě víc takže na dorazech není, to znamená že je to omezené nak elektronický, jak to pustit více?

_________________
Trial Freeder -- Trial speciál -- Modrásek
Pajero Wagon -- CC-01 prodloužené -- Anežka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: pon dub 06, 2015 3:36 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Příspěvky: 1673
Bydliště: Količín
Nevim přesně jak, ale pokud se nepletu, musel bys preprogramovat servo. Osobně bych dal delší páku.

_________________
Tatra 815/7 8x8 alà Hanys
Škoda 130 RS
Jeep Wrangler Yj na MST CFX
Toyota HILUX na homemade podvozku
FS GT3C


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Servo
PříspěvekNapsal: pon dub 06, 2015 5:06 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 742
Bydliště: Hořovice
vyměnit potenciometr za nižší hodnotu
ale z hlediska geometrie náhonů spíš radši tu delší páku


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.