Právě je pon pro 11, 2017 10:26 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: stř dub 09, 2014 8:53 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 03, 2013 10:39 pm
Příspěvky: 32
Bydliště: Heřmanovice
Ahoj
Potřeboval bych radu. Moje Spektrum DX3R Pro nejde zapnout, jen vrní vibrace a je podsvícený displej.
Ke konci jízdy , už jsem nedával moc pozor, auto už stálo asi minutu, na vysílač jsem nesahal. Začalo pípat auto jako ztráta signálu, hned jsem přesně nevěděl o co jde, auto jsem vypnul a vyndal baterku. Pak chci vypnout vysílač a na displeji stále vše jako při zapnutém vysílači, svítí i text a ikony. Zapnu tedy auto a hlásí žádný signál. Vypnu auto, zapnu vysílač, vypnu vysílač. Stále svítí jako při provozu. Vyndám tedy baterie a zhasne jako když vypnu. Vložím baterie a už jen svítí a vibrace. Poraďte, bude ještě někdy žít? měl jsem ho rád. Jde to nějak třeba restartovat?

_________________
TLR 22, Axial Exo, Losi micro rally, Losi micro SCT, Losi micro-T,
vše řízeno Spektrem DX3R Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: stř dub 09, 2014 9:52 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4121
Bydliště: Praha
Stav vysílačových baterií si kontroloval? Minimálně několikrát?
Pak už jen asi servis na www.astramodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: čtv dub 10, 2014 10:49 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 03, 2013 10:39 pm
Příspěvky: 32
Bydliště: Heřmanovice
Samozřejmě baterie jsem zkoušel různé i nové, nejdřív jsem myslel že to budou právě baterky. Ale předtím to normálně zahlásilo při poklesu napětí a pak vyplo.

_________________
TLR 22, Axial Exo, Losi micro rally, Losi micro SCT, Losi micro-T,
vše řízeno Spektrem DX3R Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: čtv dub 10, 2014 12:08 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4121
Bydliště: Praha
Njn... tak pak už jenom plán "B"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: ned dub 20, 2014 6:05 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 03, 2013 10:39 pm
Příspěvky: 32
Bydliště: Heřmanovice
Mě asi šlehne! Mám po vysílači. Asi si dlouho nezajezdím.
Vyjádření servisu:

Dobrý den,

v příloze Vám posíláme oznámení o vyřízení opravy.

Rozsah poškození:
Vysílač je vybaven procesorem řady ARM7TDMI. Napájení procesoru je v pořádku, krystalový oscilátor nepracuje. Nepomohla výměna krystalu, přepájení keramických oscilátorů u krystalového oscilátoru. Procesor nekomunikuje s programátorem.

Procesor je tedy nefunkční, vzhledem k tomu, že je procesor připájen také ze spodní strany (GND), je základní deska vysílače neopravitelná. Kromě toho je do ní zapájena i kabeláž, při případném přepájení procesoru by došlo k poškození kabeláže.

Závada je obvykle způsobena rychlou změnou teploty a vibracemi - pro transport vysílače je potřeba používat kufr s molitanovou výplní.

------

Kufr samozřejmě mám a nejsem si vědom žádného nárazu, asi to bude tím že jsem jezdil venku i když bylo dost zima. A to letošní zima nebyla nic moc. Existuje nějaký odolnější vysílač, který by snesl mírnou nepřízeň počasí? S čím se jezdí například expedice? Mě to nepříjde normální aby se takhle poškodil vysílač, spoustu lidí jezdí venku a i v zimě. Já jel možná 10x a vysílač je v tahu. Trochu drahá sranda. A pokud jedu v zimě na závody a vysílač mám v autě, tak nemůžu zabránit jeho prochladnutí a potom opětovnému zahřátí když ho přinesu dovnitř. Taky to tak musí dělat všichni.

_________________
TLR 22, Axial Exo, Losi micro rally, Losi micro SCT, Losi micro-T,
vše řízeno Spektrem DX3R Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: ned dub 20, 2014 7:34 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 27, 2012 12:00 am
Příspěvky: 1794
Bydliště: Most
A nemáš jí ještě v záruce? Je to divný že takhle blbě odešla :-(

_________________
Axial SCX10 Toyota FJ60
TF2 Toyota Hilux
Axial SCX10 Land Rover Defender Cabrio
HPI Blitz

http://pitrisek23.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: pon dub 21, 2014 10:46 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Ať žije bezolovnaté pájení... Máš to v záruce? V tom případě bych jim to ještě jednou hodil na hlavu s tím, že transportní kufr máš a že jsi s vysílačkou zacházel běžným způsobem. Máš k tomu český manuál? Je v něm něco o rozsahu teplot, kdy se dá vysílačka používat (v originálním návodě nic není), případně je tam nějak specifikována ta "rychlost změny teplot" a velikost "vibrací"? Není? Omlať jim to o hubu - vysílačku jsi používal běžným způsobem, který odpovídá manuálu, takže procesor těžko odešel (tedy předpokládám, že někde ztratil kontakt) tvojí vinou.
Jak dlouho jí máš? Podle nového OZ platného od začátku roku platí, že "Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí." Starý OZ (platný do konce 2013) říká "Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak." Pokud tedy servis píše "Závada je obvykle způsobena...", dle mého nejsou schopni prokázat, jak k vadě došlo, a na tom bych se točil.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: pon dub 21, 2014 10:57 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
remekson píše:
S čím se jezdí například expedice?

Samozřejmě není normální, aby ti i drahá vysílačka (kde přeci jen očekáváš nějakou kvalitu výroby a výstupní kontroly) odešla takhle rychle, kór když vlastně nebyla žádná zima.
Proto tu píši o Flysky a dalších laciných vysílačkách, které dle mého pro expedice vyhovují. Nejsem nekritický a vím, že mají své mouchy. Takovou GT3B nebo C koupíš venku za litr a 3-k přijímače máš něco lehce přes kilo. Když to povalíš nebo protáhneš sněhem, louží, zmokne ti to, utopíš to, šlápneš na to, přestane fungovat, vyhodíš to s poměrně lehkým srdcem.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: pon dub 21, 2014 1:15 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 03, 2013 10:39 pm
Příspěvky: 32
Bydliště: Heřmanovice
Díky za podporu, ale vysílač jsem kupoval bazarový. S vibracema je to trochu diskutabilní. Sám vysílač signalizuje vibracemi různá hlášení (nízký stav baterií... podle toho co si tam nastavím) a že to vibruje dost! Poprvé sem se toho tak lekl, že jsem málem vysílač pustil z ruky. Nazval bych to spíš poškození nárazem. Těžko říct jak se k tomu choval předchozí majitel, ale předpokládám že podobně běžným způsobem. Měl jsem to dva měsíce a před 14ti dny jsem prodal svou skvělou DX3R. Je to pech. Měl jsem si ji nechat jako záložní.
Já asi nechci žádný levný vysílač. Měl jsem možnost vyzkoušet pár setových a levných vysílačů a mají takové divné chování. Jsou jakoby takové tvrdé, nevím jak to říct. Ale Spektrum DX3R a Pro mi hned sedly do ruky a auto se s tím chová uplně jinak. Rád bych dál používal tyto vysílače, jen se obávám dalšího neopravitelného problému. Vůbec by mě nenapadlo že to takhle dopadne, táta má tranzistorové radio už přes 40 let a pořád hraje (a těch pádů co má za sebou). Nechápu jak v té elektronice může něco tak odejít, aby to nešlo opravit.

_________________
TLR 22, Axial Exo, Losi micro rally, Losi micro SCT, Losi micro-T,
vše řízeno Spektrem DX3R Pro


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Spektrum DX3R Pro
PříspěvekNapsal: pon dub 21, 2014 3:13 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Jak jsem psal, vypadá to, že procesor zřejmě někde ztratil kontakt s deskou. Možná, kdybys v okolí našel nějakého elektronika, který by věděl, co s tím - zkusil se v tom pohrabat a procesor prohřát. Sice píšou, že "... při případném přepájení procesoru by došlo k poškození kabeláže...", ale to je otázka, jak to kolem procesoru vypadá. Nic tím neztratíš, max. to bude v pudeli dál.
Důvod, proč se elektronika častěji sejří - bezolovnaté pájení. Proč si myslíte, že letecký, lékařský a vojenský průmysl mají vyjímku?

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.