Právě je pon pro 05, 2016 7:36 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 487 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 13, 2010 9:12 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 03, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 438
Bydliště: Poprad city SVK
DUsoft píše:
gino píše:
Bulwa píše:
Zkusil jsem připojit i červenou a to bílá zhasla úplně :?


Farby sa nikdy nespajaju , pretoze cervena ma ine napajacie napatie ako biela :-I


Když píšeš, piš přesně, protože se nejedná o napájení napětí, ale o otevírací napětí v propustném směru diody.

Není to buzerace, vím, jak jsi to myslel. Ale aby laici v elektronice věděli přesně. Děkuji za pochopení.

EDIT:
Jsou-li potom dvě takové diody spojené paralelně, nastane stav, kdy dioda s menším otevíracím napětím se otevře (svítí) ale její otevírací napětí je příliš nízké, aby otevřelo druhou diodu s vyšším otevíracím napětím. Tou potom neteče proud a proto nesvítí. Řešením je spojit takové diody do série a zdrojem proudu nebo omezovacím odporem R=(Ubat-Ud1-Ud2)/Id [kOhm], [V], [mA] (Ubat>Ud1+Ud2) je rozsvítit obě. Nebo - nechat je spojené paralelně, avšak každou s vlastním omezovacím odporem.


:OK: Tak z rana som nenasiel tie spravne slova :wink:

_________________
No a čo
TA 05, Mitsubishi EVO X , XERUN 60A, Nosram X12 13,5T ,Spektrum DX3E
TA 05, Mazda RX-7 , SP GT2.0 LPF, Nosram X12 13,5T ,Spektrum DX3E
Tatra 8x8 kolos (dolaďovanie)
Axial Honcho
DRIFT 4EVER


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 01, 2010 8:48 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 31, 2010 12:00 am
Příspěvky: 634
Bydliště: Vřesina
Chlapi,nemáte někdo tenhle sv.modul http://www.rc4wdstore.com/2/product_inf ... cts_id=614 ? Pořád se s tím nemůžu nějak dohodnout. Mám to zapojené tak,aby to fungovalo jako na tomhle videu http://www.youtube.com/watch?v=ksTF3Kq1 ... r_embedded .
Jede to vždy jenom nějakou dobu ,pak se to rozhasí....stává se nejdřív,že i při jízdě dopředu probliknou zpátečky...a je to v...Může to být tím,že si to moc nerozumí s reglem?? Nebo výměnou 5mm LED za 3mmLED ??

_________________
Axial SCX 10 Tundra, CC-01 Lanfreeder


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 04, 2010 10:55 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
Možná to už tu bylo, ale... Stylový zvukově-světelný modul a za hubičku 8) :mrgreen:
http://www.hrackyduba.cz/eshop-p8104-k5-bruder-hracky-majacek-svetelny-a-zvukovy.html
Obrázek

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 04, 2010 11:30 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
Bulwa píše:
...stává se nejdřív,že i při jízdě dopředu probliknou zpátečky...a je to v...Může to být tím,že si to moc nerozumí s reglem?? Nebo výměnou 5mm LED za 3mmLED ??

Výměna LEDek by na to neměla mít vliv. Pokud nějakou dobu funguje a pak začne blbnout, to může být nějakým zarušením, přehřátím, atd. Vevnitř asi bude nějaký malý procesor, tak klidně může být i chyba v SW - neošetřený nějaký stav. Je toho hromada.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 04, 2010 7:38 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 31, 2010 12:00 am
Příspěvky: 634
Bydliště: Vřesina
Díky za reakci,už jsem se bál... :lol: Nejspíš bude chyba v modulu,ale to já asi nezjistím,páč těmhle udělátkům ho... rozumím :evil: ,takže nejspíš půjde pá pá...

_________________
Axial SCX 10 Tundra, CC-01 Lanfreeder


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 04, 2010 10:21 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
Tyhle náhodně vyskytující se stavy je průšvih, s tím by sis často neporadil, ani kdybys tomu rozuměl. Je to jako u velkejch aut - tvrdím, že spolehlivost aut skončila v době, kdy se do nich začala cpát elektronika, natož s nějakým softwarem.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 05, 2010 7:39 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 31, 2010 12:00 am
Příspěvky: 634
Bydliště: Vřesina
Nějak mi to nedalo,tak jsem nejdřív vyzkoušel odpojit propojku od serva a udělátko pořád né a né fungovat.Takže druhý pokus ,nechat blinkry atd. a odpojit propojku od reglu (zpátečka,brzdy). A...světla svítí,blinkry blikají, z brzd. světel jsou obrysy (svítí trvale)..Takže zakopaný pes je někde kolem zpátečky.Jezdil jsem asi 15 min a žádný jiný problém.Zatím to nechám tak.Alespoň něco než nic... ;-)

_________________
Axial SCX 10 Tundra, CC-01 Lanfreeder


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 12, 2010 8:47 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
Tři dny mám doma populární světelný modul od 3racing http://os.3racing.hk/products.php?products_key=2761.
Potvrdil jsem si, že je opravdu "náladový" :) (od výrobce: "It is suitable for the transmitter which band width is 5-20 ms"). Než jej zakoupíte, pečlivě projděte internet, zda ho někdo úspěšně používá s vaším rádiem (přijímačem).
Co jsem ověřil osobně, tak chodí se Spektrem DX3E, nechodí s Ansmann W5.
Více info najdete např. http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=160959

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 13, 2010 4:41 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 03, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 438
Bydliště: Poprad city SVK
minotaur píše:
Tři dny mám doma populární světelný modul od 3racing http://os.3racing.hk/products.php?products_key=2761.
Potvrdil jsem si, že je opravdu "náladový" :) (od výrobce: "It is suitable for the transmitter which band width is 5-20 ms"). Než jej zakoupíte, pečlivě projděte internet, zda ho někdo úspěšně používá s vaším rádiem (přijímačem).
Co jsem ověřil osobně, tak chodí se Spektrem DX3E, nechodí s Ansmann W5.
Více info najdete např. http://www.rccrawler.com/forum/showthread.php?t=160959

Niekde som cital clanok , ze je dost nachylny a vyberavi co sa tyka suprav a taktiez aj frekvencii . Je to "velmi inteligentny " , vyberavy a hlavne lenivy zazrak

_________________
No a čo
TA 05, Mitsubishi EVO X , XERUN 60A, Nosram X12 13,5T ,Spektrum DX3E
TA 05, Mazda RX-7 , SP GT2.0 LPF, Nosram X12 13,5T ,Spektrum DX3E
Tatra 8x8 kolos (dolaďovanie)
Axial Honcho
DRIFT 4EVER


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 19, 2010 9:12 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 15, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 250
Bydliště: Velké Opatovice
Myslíte, že by fungoval světelný modul 3 racing s tímto http://rckane.cz/futaba-6-exp-24ghz-fasst-670-p-1033.html rádiem?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 22, 2010 10:56 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
majek00 píše:
Myslíte, že by fungoval světelný modul 3 racing s tímto http://rckane.cz/futaba-6-exp-24ghz-fasst-670-p-1033.html rádiem?

Zkus najít manuál nebo nějaký podrobný info k tomu přijímači - R617FS. Záleží, jaký může přijímač používat framerate výstupních impulzů. Ve Futabách se moc nevyznám, ale jestli tomu rozumím dobře, tak FASST přijímače používají framerate 14ms (ty lepší umí i 7ms). Co jsem našel disputaci nějakých maníků, co to i měřili http://rc.runryder.com/helicopter/t552690p1/, tak má 16ms. Takže teoreticky modul od 3racing by s ním mohl chodit - ale to už je na tobě 8) Ne abys mi potom nadával.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Naposledy upravil minotaur dne pon srp 23, 2010 11:55 am, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 23, 2010 12:11 am 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
Nebylo by od věci udělat nějakou tabulku kompatibility světelných modulů, protože takový modul od 3racing je docela známý a dost lidí nad ním uvažuje.
Prostě tabulka s typem rádia/přijímače, typem svět. modulu a funkčnost této kombinace, k tomu pozitivní a negativní zkušenosti.
Prosím nejdřív čtěte tady

:arrow: http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=spolupracuje-vas-svetelny-modul-s-prijimacem-rc-soupravou&cisloclanku=2010080003
a pak obětujte trochu času na dotazníček - odkaz dole v článku.
Až se mi nahromadí nějaká data, uďolám tabůlku a hodím sem odkaz. Předem děkuji.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Naposledy upravil minotaur dne pon srp 23, 2010 11:39 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 23, 2010 9:41 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 15, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 250
Bydliště: Velké Opatovice
Díky 8)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 26, 2010 11:17 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 11, 2010 12:00 am
Příspěvky: 47
Bydliště: Jitrava (Liberec)
Mám vysílčku Futaba T6EX 2,4GHz s přijímačem Futaba R617FS a světelný modul od 3racing funguje bez problémů.

Věděl byste někdo jak zapojit couvací světla u rc modelu se střídavým motorem? Tak aby začali svíti i při minimálních otáčkách motoru. Zkoušel jsem zapojení jako u stejnosměrného, ale to nefunguje, při malých otáčkách diody blikají. Pak mám světelný modul od 3racing, ale tam se couvací světla rozsvicí až když má motor zhruba 50% otáček :? . Tak jestli někdo víte, za každou radu budu rád :wink:

_________________
Tamiya CC-01 - Mitsubishi Pajero


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 27, 2010 9:51 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 15, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 250
Bydliště: Velké Opatovice
A jsi s ní spokojený ? ZA kolik jsi ji kupoval a od kuď ? 8)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 487 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.