Právě je stř pro 07, 2016 11:12 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 487 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pon bře 14, 2016 11:42 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 16, 2013 3:18 pm
Příspěvky: 68
Bydliště: Kladno
Pokud chcete pouze zapinani světel, nebo přepínání, tak úplně stačí:
aliexpress.com

Za necelou stovečku přímé ovládání z volného kanálu :BYE:

_________________
Tamiya CC-01 Hummer H2
http://harry-4x4.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: stř bře 16, 2016 9:55 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
Woyta píše:
Pokud nekdo chce jen dalkove ovladanou rampu, tak tohle je zajimava volba.
http://www.aliexpress.com/item/RC-Car-L ... b4b8fc0f19
http://www.aliexpress.com/item/RC-Car-L ... b4b8fc0f19

Potvrzuji, mám už půl roku dva vzorky doma a jsou docela pěkně udělané. Bohužel jsem se ještě nedokopal o nich něco napsat... Kupoval jsme je na Ebayi.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: čtv bře 17, 2016 5:44 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: čtv úno 11, 2016 5:16 pm
Příspěvky: 40
Bydliště: Hradec Králové
Tak jsem se vrátil k nastavování toho mdl16 a zjistil, že chyba bude asi přímo v modulu. Pokud nastavuji RL4 tak se nastavení intenzity led neslouží a ještě k tomu nastaví nesmyslné parametry např. pro P9 H8 a ta by dle tabulky neměla vůbec existovat. Pokud menim jen zda led svítí/nesviti/bliká tak se nastavení pro RL4 uloží.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: čtv bře 17, 2016 7:39 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 937
Bydliště: Brno-Maloměřice
Pro P9 by H8 vůbec neměla naskočit .... asi bude něco špatně. Zavolej výrobci, určitě poradí nebo vymění.
Ještě mě napadlo: jakou verzi SW máš ?
Bylo by dobré se spojit s výrobcem - pokud je chyba v SW, bylo by fajn na to přijít a popř. opravit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdo máte zkušenosti s DSYS
PříspěvekNapsal: ned bře 20, 2016 7:15 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 03, 2013 4:21 pm
Příspěvky: 712
Bydliště: Velké Poříčí
:-p Mám problém s zapojením světelného modulu MDL16. Nedaří se mně správně zapojit světla, a to zadní brzdová s obrysovými na jedné led. na každé straně. Technik mně napsal jen ať si nastavím v režimu brzdy 100% a jinak 50%. To ale na konektorech které na to jsou určeny nejde (RL-2) Proto jsem je zapojil na konektory RL-4. Zde to už funguje ale vyskytl se další problém a to přední světla která chci aby svítila za jízdy na 100% a jinak na 25% Použil jsem proto konektor SL-4 a světla reaguji jen na povel řízení a nikoli na pojezd. V manuálu je poznámka De. (Deaktivováno) Ak. (Aktivováno). A tady je problém, nikde jsem nenašel jak aktivovat nebo deaktivovat. Mám takové tušení, že to asi mám špatně zapojený a že i rada ohledně zapojení brzd byla zavádějící. :-p
Mohl by mně nekdo poradit jak na to? :-I

_________________
Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon
http://renda567.rajce.idnes.cz
http://www.youtube.com/channel/UCjY1EQnWp9Vm6CHVFyqGw9Q
http://www.facebook.com/RC.Entertainment.OffroadTeam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdo máte zkušenosti s DSYS
PříspěvekNapsal: ned bře 20, 2016 10:06 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 937
Bydliště: Brno-Maloměřice
Tak, jak píšeš, to zapojit nejde. RL4 a SL4 jsou jediné vývody, kde jde nastavit jas. Jenže každý z těchto dvou vývodů je ovládaný jiným kanálem, takže RL4 reaguje pouze na výstup plynu a SL4 na výstup řízení, takže zapojení předních světel sem zapojit nelze. Řešením by bylo zapojit vývod S do třetího kanálu ( nebo i jiného ) a namixovat volným mixem tento další kanál se 100% závislostí na kanálu plynu.
A nebo nastavit ovládání modulu jedním kanálem ( řádek 12, hodnota H2 - ovládání "S" ).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: čtv bře 24, 2016 3:54 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: čtv úno 11, 2016 5:16 pm
Příspěvky: 40
Bydliště: Hradec Králové
Tak vyřešeno akorát mně přišel z dsys mail, že chyba je v softwaru modulu a vyskytuje se pouze při programování ovladačem. Chybu už mají opravenou v softwaru 5.2 a obratem mně zasílají nový modul jakožto prvnímu kdo chybu hlásil.

Musím říct, že za mně opravdu super jednání a přístup k zákazníkům.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kdo máte zkušenosti s DSYS
PříspěvekNapsal: čtv bře 24, 2016 6:35 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 03, 2013 4:21 pm
Příspěvky: 712
Bydliště: Velké Poříčí
Borik píše:
Tak, jak píšeš, to zapojit nejde. RL4 a SL4 jsou jediné vývody, kde jde nastavit jas. Jenže každý z těchto dvou vývodů je ovládaný jiným kanálem, takže RL4 reaguje pouze na výstup plynu a SL4 na výstup řízení, takže zapojení předních světel sem zapojit nelze. Řešením by bylo zapojit vývod S do třetího kanálu ( nebo i jiného ) a namixovat volným mixem tento další kanál se 100% závislostí na kanálu plynu.
A nebo nastavit ovládání modulu jedním kanálem ( řádek 12, hodnota H2 - ovládání "S" ).


Díky za radu. :-p
Tento problém jsem vyřešil tak, že jsem přední světla zapojil na RL-4 a na brzdová světla jsem použil vývody RL-2 + RL-3 s odporem 850 ohmů a spojil jsem je.
RL-2 jsem naprogramoval na brzdu a RL-3 svítí přes odpor vždy kromě brzdy.
Výstup SL-4 je pro účely expedice téměř nepoužitelný. :BYE:

_________________
Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon
http://renda567.rajce.idnes.cz
http://www.youtube.com/channel/UCjY1EQnWp9Vm6CHVFyqGw9Q
http://www.facebook.com/RC.Entertainment.OffroadTeam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: čtv bře 24, 2016 7:38 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 937
Bydliště: Brno-Maloměřice
Pokud nepotřebuješ blinkry, zapojíš vše jen na jeden kanál a není problém využít i SL-4. Bylo by pochopitelně nejlepší, kdyby se dala nastavit intenzita osvětlení na všech výstupech, ale s daným procesorem to není možné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 12:49 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 03, 2013 4:21 pm
Příspěvky: 712
Bydliště: Velké Poříčí
Borik píše:
Pokud nepotřebuješ blinkry, zapojíš vše jen na jeden kanál a není problém využít i SL-4. Bylo by pochopitelně nejlepší, kdyby se dala nastavit intenzita osvětlení na všech výstupech, ale s daným procesorem to není možné.


Když už jsem se s těma blinkry dělal tak je tam chci. :BYE:
Tak jak jsem to zapojil mně to už vyhovuje. :FINE:
Chtělo by to aby výrobce na tomto trochu zapracoval. :-p Jednak jak vyplývá z výše napsaného chybí zde patřičný výstup na brzdová světla a samotná brzda tak jak je zde použita neodpovídá pro použití v expedičním autě (je to univerzální modul). Chtělo by to aby se brzda rozsvěcela v závislosti na rychlosti návratu plynové páky zpět do neutrálu. Tak jak toto funguje je spíše vhodné pro auta které vyžadují brzdu. Expediční auta jsou dosti zpřevodovaná do pomala a na brzdu většinou postačí jen ubrat plyn. :BYE:

_________________
Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon
http://renda567.rajce.idnes.cz
http://www.youtube.com/channel/UCjY1EQnWp9Vm6CHVFyqGw9Q
http://www.facebook.com/RC.Entertainment.OffroadTeam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 2:45 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 937
Bydliště: Brno-Maloměřice
Výstup na brzdová světla nechybí - nastavíš si je tak, jak potřebuješ - podle pohybu ovladače. Brzdová světla pak se chovají podle nastavení regulátoru - když přibrzdíš, rozsvítí se brzdová světla. Pokud přejdeš do couvání, rozsvítí se couvačky. Ta závislost na rychlosti pohybu páky do neutrálu je dost nejednoznačná věc - ale s výrobcem to probereme.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 5:32 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 03, 2013 4:21 pm
Příspěvky: 712
Bydliště: Velké Poříčí
Borik píše:
Výstup na brzdová světla nechybí - nastavíš si je tak, jak potřebuješ - podle pohybu ovladače. Brzdová světla pak se chovají podle nastavení regulátoru - když přibrzdíš, rozsvítí se brzdová světla. Pokud přejdeš do couvání, rozsvítí se couvačky. Ta závislost na rychlosti pohybu páky do neutrálu je dost nejednoznačná věc - ale s výrobcem to probereme.


To je pravda, opravdu nechybí, tady jsem by špatně pochopen a nebo jsem se nedostatečně vyjádřil. Konkrétně zde chybí ještě jedem RL výstup u kterého by bylo možno nastavovat jas diod.(o tom se psalo již výše)
A to ovládání brzd jsem nakousl schválně. Chtělo by to nějak vymyslet aby to fungovalo i u expedic. Takto se brzdová světla aktivují jen ve výjimečných případech.
Podobnou funkci jsem naše u konkurence zde: http://www.bel-shop.eu/cz-detail-1104-dvoukanalovy-spinac-svetel-v-rc-modelu-dss2.html :BYE:

_________________
Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon
http://renda567.rajce.idnes.cz
http://www.youtube.com/channel/UCjY1EQnWp9Vm6CHVFyqGw9Q
http://www.facebook.com/RC.Entertainment.OffroadTeam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: světla
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 6:28 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát úno 12, 2016 1:07 pm
Příspěvky: 19
Bydliště: České Libchavy
ahoj nevíte jestly se sem da připojit svetelná rampa http://www.rcauta.cz/Fotografie/Zbozi/2 ... t_led1.jpg díky za nazory


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pát bře 25, 2016 7:40 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 937
Bydliště: Brno-Maloměřice
Bohužel není možné přidat další výstup, kde by se dal nastavovat jas LEDek - ten procesor to neumí a na každý kanál má jen jednu možnost ten jas řídit. Nicméně ten nápad s brzdovými světly není až tak marný - pří pohybu páky zpět ( z plynu do neutrálu ) by mohla brzdová světla svítit ( v podstatě se brzdí motorem, takže autíčko zpomaluje a je tedy vhodné, by brzdová světla svítila. Výrobce to probere s programátorem a pokud to nebude dělat neplechu v programu, dalo by se to do programu dopsat - takže uvidíme, jestli to bude možné.
Každopádně díky za nápad - ta zpětná vazba na výrobce je velice důležitá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: sob bře 26, 2016 1:10 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned bře 03, 2013 4:21 pm
Příspěvky: 712
Bydliště: Velké Poříčí
Díky, že se s tím nápadem budete zabývat. :BYE:
Bylo by fajn kdyby se ten nápad podařilo aplikovat co nejdříve protože se chystám nakoupit jak světelný modul tak i regulátor. :BYE:
Jen pro zajímavost přikládám zapojení brzdových světel. Odpor R2 jsem použil 1K Ohm. R1 jsem nepoužil.
Obrázek

_________________
Axial SCX10 Jeep Wrangler Rubicon
http://renda567.rajce.idnes.cz
http://www.youtube.com/channel/UCjY1EQnWp9Vm6CHVFyqGw9Q
http://www.facebook.com/RC.Entertainment.OffroadTeam


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 487 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.