Právě je pon pro 05, 2016 9:37 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 487 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: ned bře 27, 2016 10:21 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 06, 2014 4:49 pm
Příspěvky: 499
Bydliště: Malinovo
Honza285 píše:
Tak vyřešeno akorát mně přišel z dsys mail, že chyba je v softwaru modulu a vyskytuje se pouze při programování ovladačem. Chybu už mají opravenou v softwaru 5.2 a obratem mně zasílají nový modul jakožto prvnímu kdo chybu hlásil.

Musím říct, že za mně opravdu super jednání a přístup k zákazníkům.


Problém Ti to vyriešilo? Zaujímavé. Ja som sa najprv pokúšal MDL8X2 nastavovať pákou. Nefungovalo to ako malo, riešil som to aj s Borikom a myslím, že aj s výrobcom, ale problém sa nepodarilo odstrániť. Tak som sa naštval a kúpil som programátor. Výsledkom bolo toto video. Výrobca tvrdil, že to je chyba programátoru a že mi posiela nový zadarmo, podobne ako Tebe modul. Programátor prišiel, ale ani som ho nevybalil. Nemal som na to už nervy a modul som z auta vytiahol. Odvtedy som sa k tomu nevrátil.

Keďže mi ale modul nechcela naprogramovať vysielačka a ani programátor, silne pochybujem o tom, že to nový programátor vyriešil. Asi si k tomu nachvíľu sadnem a skúsim to s tým novým.

_________________
RCMODELex MEX Land Rover Defender D90
Fotogaléria


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: ned bře 27, 2016 12:56 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 936
Bydliště: Brno-Maloměřice
I když věnujeme zkoušení a testování každého nového výrobku spoustu času, tak se přece jenom občas může vyskytnout chyba, na kterou se přes všechnu snahu nepodařilo přijít - prostě někdo zrovna vytvoří takovou kombinaci postupu při programování, že se prostě program kousne nebo skočí někam, kam nemá. Jak regulátory, tak i světelné moduly a spínače zkoušíme na nejrůznější kombinace a programujeme jak vysílačkou, tak programátorem. Zrovna u toho osvětlovače jsem zkoušel skoro tři dny co se dalo, ale především programátorem, protože je rychlejší a vyzkouší se víc kombinací. No a zrovna byl problém v programu při programování vysílačkou. Proto si výrobce velmi cení, když ho někdo na nějakou chybu co nejdřív upozorní, protože se udělá okamžitě náprava. Pak výrobce zveřejní na svých stránkách, že tam a tam je chyba a pokud někdo požaduje opravu, tak to zdarma vyřídí. Tak, jak na chybu přišel Renda, tak se okamžitě opravil program a je po problému. Tím nechci říct, že už to musí být na 100% ( klidně se ještě nějaká chybička může objevit, ale už s dost malou pravděpodobností ), ale určitě se pro to vychytání SW udělalo dost a zabralo to celkově hodně času. Stejně tak jakýkoli nápad na vylepšení je vítán a rozhodně se posoudí, jestli je to možně a přínosné vylepšení ( a často se v další verzi SW ta úprava objeví ).
Nechápu Taurusi, proč jsi to znovu nevyzkoušel ? Chyba byla na straně výrobce, ten ji opravil a Ty jsi ani nevyzkoušel, jestli to funguje tak, jak má. To je přece škoda, ne ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: ned bře 27, 2016 1:26 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned črc 06, 2014 4:49 pm
Příspěvky: 499
Bydliště: Malinovo
Ja som osvetlenie chcel repasovať, tak som to rozobral. Po tom, čo prišiel nový programátor som ale model predal, takže som to už nemal na čom skúšať.

Teraz keď čítam svoj príspevok, tak možno vyznel trocha útočne, ale tak som to nemyslel. Chcel len povedať, že mi to pripomenulo môj problém a ak by bola chyba v samotnom module aj u mňa, tak to ten nový programátor nevyriešil. Takže sa k tomu musím opäť vrátiť

_________________
RCMODELex MEX Land Rover Defender D90
Fotogaléria


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: ned bře 27, 2016 6:13 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 936
Bydliště: Brno-Maloměřice
Podle toho videa je jasné, že chyba byla v programátoru ( jako by tam byla špatně převedená hexadecimální soustava ) a modul byl s velkou pravděpodobností v pořádku. Nicméně oba programátory jsou úplně jiné a nejsou kompatibilní. Ten nový ( třítlačítkový ) je pouze pro nejnovější verze SW u osvětlovače a spínače a pro řadu regulátorů Titan.
Jinak v pohodě, Tvůj příspěvek nebyl nijak útočný - spíš z toho vyznělo zklamání a nedůvěra.
Na útočení jsou zde jiní "odborníci". :-D :FINE:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: světla
PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2016 7:47 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
danlux píše:
ahoj nevíte jestly se sem da připojit svetelná rampa http://www.rcauta.cz/Fotografie/Zbozi/2 ... t_led1.jpg díky za nazory

Nedá, pokud tedy chceš více než dvě LEDky v rampě...

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: ned kvě 08, 2016 9:03 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: čtv úno 11, 2016 5:16 pm
Příspěvky: 40
Bydliště: Hradec Králové
K instalaci jsem se dostal až teď o víkendu. Ještě jsem využil nabídky výrobce a počkal na úplně novou verzi softwaru se simulaci brzdění motorem. Vše nyní funguje přesně tak jak má. Intenzita světel jde nastavit a nastavení se správně uloží. A i dík Ace brzdění motorem vypadá taky dobře takže naprostá spokojenost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pon čer 27, 2016 8:53 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 06, 2014 4:55 pm
Příspěvky: 16
Čau, mel bych dotaz na svetelne moduly (nebo jednoduche zapojeni) pro brzdova svetla na regulátoru s aktivni brzdou. Aby svetla svitily v neutrálu, popripade i pri ubirani plynu ale to neni tak dulezite


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pon čer 27, 2016 3:23 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 936
Bydliště: Brno-Maloměřice
V předchozím příspěvku o tom psal Honza 285. Viz světelný modul DSYS.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: sob črc 30, 2016 6:10 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4738
Bydliště: Lázně Toušeň
Multifunction Buzzer Lost Finder/Low Voltage Alarm LED Controller
Světelný modul se signalizací ne přímo pro auta, ale dal by se ev. použít pro ovládání doplňkových světel.

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
ATV Suzuki Vinson Quadrunner 500 4x4 - http://www.rc4x4.cz/topic13645.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: ned srp 07, 2016 3:22 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 22, 2013 1:16 pm
Příspěvky: 117
Bydliště: Trenčín
Zdarvým páni.
Pred pár dňami som kúpil osvetlovací modul DSYS MDL16 a vobec ho neviem naprogramovat cez programovaciu kartu MDP4,chcel som sa dostať do nastavenia H1 a všetko si nastaviť zvášť.Karta píše Error.Programovaciu kartu MDP4 som kupoval spolu s tymto osvetlovacím modulom a podla manuálu by to malo fungovať.
Prosím o pomoc.

_________________
Axial Jeep SCX10
Toyota Hilux
Jeep JK 4 Door
Jeep JK 2 Door
http://youki.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: ned srp 07, 2016 9:03 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 936
Bydliště: Brno-Maloměřice
Občas se stává, že se zvolí špatná tabulka pro programování - pro programování pákou vysílače plati tabulky na straně 11, pro programování kartou ( programátorem ) pak tabulky na straně 13 a 14. Pokud jsi to nezaměnil, dej vědět, postoupíme dál. Obě zařízení spolu spolupracují a tak se problém najde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pon srp 08, 2016 5:24 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 22, 2013 1:16 pm
Příspěvky: 117
Bydliště: Trenčín
Už som sa dostal konečne do nastavení pomocou vysielačky a zistil som že je možné nastaviť len predvolené profily.Ten prvý H1 tak asi nieje,som ho nenašiel podla blikania LED.Viem si tam sám neako nahrať ten profil?

_________________
Axial Jeep SCX10
Toyota Hilux
Jeep JK 4 Door
Jeep JK 2 Door
http://youki.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pon srp 08, 2016 7:20 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 936
Bydliště: Brno-Maloměřice
Pomocí vysílačky nastavíš zpočátku jen přednastavené profily a ve druhém kole i tou vysílačkou můžeš tento přednastavený profil upravovat přes uživatelské nastavení H1.
Ale pokud máš kartu, tak je mnohem příjemnější a hlavně jednodušší postupovat podle té tabulky na straně 13.
Když už ji máš, tak ji používej - jinak je to škoda peněz.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pon srp 08, 2016 7:56 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 22, 2013 1:16 pm
Příspěvky: 117
Bydliště: Trenčín
Práve pre to som si kupoval tú programovaciu kartu ale karta stále píše Error.Karta si myslím že je v poriadku kedže regulátor Titan ide krásne nastavovať cez túto kartu.

_________________
Axial Jeep SCX10
Toyota Hilux
Jeep JK 4 Door
Jeep JK 2 Door
http://youki.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelné moduly
PříspěvekNapsal: pon srp 08, 2016 10:08 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Příspěvky: 936
Bydliště: Brno-Maloměřice
Teď už tomu nerozumím ... Titan jde programovat kartou a světelný modul ne ? Karta píše Error jen u toho světelného modulu ?
Ještě je jedna možnost: MDL16 je ve dvou verzích SW: starší nejde programovat touto novou kartou, novější MDL16 ( verze SW 5.2 ) ano. Není problém v tom, že máš starší modul ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 487 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 29, 30, 31, 32, 33  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.