Právě je pát pro 15, 2017 6:45 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Světelný modul DSYS MD8L
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 9:48 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 11, 2009 12:00 am
Příspěvky: 1552
Bydliště: Praha - Žižkov
Používáte někdo tenhle modul?
Vzhledem k tomu, že elektro mě obešlo relativně velkým obloukem tak bych potřeboval poradit se zapojením. Návod je sice podrobný, ale místama mi přijde jak když je to psaný jinak než česky.

_________________
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Světelný modul DSYS MD8L
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 11:29 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 12, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1038
Bydliště: Offroad City- East Slowakei.
Pedro píše:
Používáte někdo tenhle modul?
Návod je sice podrobný, ale místama mi přijde jak když je to psaný jinak než česky.
Presne tak ako pises aj ja som mal ten pocit ako by tomu rozumel iba ten co to pisal! To co som pochopil tak je to , ze sice dokaze vela veci , ale nie sucasne len vzdy jednu konkretnu pre ktoru sa rozhodnes a za dalsie neviem ako to je ked ho dam na iny kanal okrem plynu a riadenia! Aj el. schema zapojenia je iba na tieto dve moznosti ,ale nic v pripade ze to chces ovladat inym kanalom pripadne packou! Moj modul zatial lezi v sufliku a caka na niekoho schopnejseho kto mi s tym tak trochu pichne! :sad:

_________________
Dva kroky vzad jsou mnohdy tím nejlepšim krokem vpred ......... Full 2,4G... DCC 90.No-007, DCL 100-NoX01
Mob+421 911/905-833 957 Aktuálne ALFA Mobil 0948 833 957. Skype; jerry _mouse4x4 už nepouživam


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 11:39 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 22, 2010 12:00 am
Příspěvky: 696
Bydliště: Havířov,Dolní Suchá
Já mám v modelu defender DSYS MD8" a ve druhém modelu pajero mám DSYS MD6L,co je potřeba?

_________________
Pajero(krávaJero)CC 01,55t,DSYS 54A,2,4GHz,DSYS MD6L
Jeep Nukizer 715(vlastní) 8,5T,21,5T,DSYS MD8L,
Spektrum DX3S
Jeep Willys(vlastní)21,5T,robitronic,
Ford Mustang 4x4 drift,9,5T,5,5T
Bergetiger 1:16
T55 1:16
http://ferdovic1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 12:36 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 11, 2009 12:00 am
Příspěvky: 1552
Bydliště: Praha - Žižkov
Ve výsledku bych chtěl, aby šlo 3.kanálem rozsvítit/zhasnout světla (žádný brzdy, blikání ...jen světlo/tma)

Teď jsme na autě měl:
2+2 LED na předek-zapojeno na L1+L2A
4 led na rampu-zapojeno na L1B
Rampa je od 3Racing (http://os.3racing.hk/products.php?products_key=3995)
A modul zapojený, tím konektorem co z něj leze, rovnou do příjímače.
Baterky klasika Nimh 7,2v
Vše fungovalo jak má.

Dokud jsem se nesnažil tam přibastlit další 2Led na vozík. Vzhledem k tomu, že jsem trotl, tak jsem je přidával ke konektoru z rampy(tzn. 6ks diod na jeden "kontakt"). V tu chvíli v tom "hrklo" a.... resp. chvíli to šlo a teď už nesvítí nic. Na jednom kontaktu dioda slabě bliká. Takže jsem to asi odpálil :OHNO:

Takže moje otázky:
-kolik kusů LED můžu připojit na jeden "kontakt" (např.L1A)? používal jsem diody co byly přibalené k modulu.
-je zapojení "rovnou do přijímače" dobře? Nebo to musí být propojený přes regl? chci jen svítit, žádný brzdovky, žádný blinkry ...
-nevím co jsem tam mohl odpálit, ale je naděje na opravu? teda spíš vyplatí se oprava?

_________________
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 12:45 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 21, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4121
Bydliště: Praha
Originál návod, strana 4. Bohužel je v dokumentu jiné kódování češtiny, takže to sem nejde vložit. Nicméně napřímo jednu 3V nebo dvě 1,9V - jasný jak voda z knedlíků...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 1:15 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 11, 2009 12:00 am
Příspěvky: 1552
Bydliště: Praha - Žižkov
Díky. Je to tam. Já už to četl tolikrát, že už jsem to neviděl. :oops: :oops:

Takže z toho mi vyplývá, že origo zapojení rampy (4 ks led na jednu pozici) je pro tenhle modul blbě. Když jsem to tak měl zapojený, čemu to vadí? (přestože to svítilo) Přetěžuje to modul a tam něco pomalu odchází? Nebo LEDky svítí míň? Nebo....

Sorry za moje blbý otázky, ale jsem v tom opravdu úplný amatér.

_________________
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 1:52 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon úno 22, 2010 12:00 am
Příspěvky: 696
Bydliště: Havířov,Dolní Suchá
No nejsem si jistí tím jak jsi to připojil k přijímači,je to do série s regulátorem a ne na přijímač.

_________________
Pajero(krávaJero)CC 01,55t,DSYS 54A,2,4GHz,DSYS MD6L
Jeep Nukizer 715(vlastní) 8,5T,21,5T,DSYS MD8L,
Spektrum DX3S
Jeep Willys(vlastní)21,5T,robitronic,
Ford Mustang 4x4 drift,9,5T,5,5T
Bergetiger 1:16
T55 1:16
http://ferdovic1.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 3:07 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 11, 2010 12:00 am
Příspěvky: 31
Bydliště: Praha
Jesliže chceš používat jen osvětlení s LED diodama, tak stačí připojení k přijímači.
K regulátoru se to připojuje jen chcešli používat brzdové světla a zpátečku.
Připojení k akumulátoru - pro připojení zařízení s vysokým odběrem - pravá strana kontaktů
Já to mám zapojené jen k přijímači,
- přední světla na L1A
- rampa(5xLED zapojené paralerně) na L1B (všechno vysoce svítivé diody)
- zadní světla (obrysovky) L4A, na L4B můžeš zapojit třeba přívěs.

_________________
Mex-IV Jeep JK DX6i 2,4Ghz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 10:30 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 21, 2010 12:00 am
Příspěvky: 25
Jirka147:

Znamená to tedy, že na jeden konektor můžu zapojit paralelně i 4-5 vysoce svítivých LED? V návodu totiž o paralelním zapojení není ani slovo a na schematech mají všechno jen do série nebo po jedné LED na konektor.

Jde mi o to, jestli to ty LED paralelně nemůžou náhodou odpálit tím, že to bude brát 4x20mA.

Dál by mě zajímalo, jestli je možné nastavit toto:

2x Bílá - svítí stále
2x Červená - svítí stále
2x Žlutá - svítí stále po ručním zapnutí 1
4-5x Bílá - svítí stále po ručním zapnutí 2
2x Červená slabá - svítí při brzdění (Není mi jasné, jestli to umí rozlišit brzdu od zpátečky. Aby to pak nesvítilo i při couvání...)
2x Bílá slabá - svítí při couvání

Podle toho jak jsem si četl návod, tak pokud jsem to správně pochopil, není možné aby současně fungovala brzdová světla / zpátečka a zároveň si člověk mohl některé výstupy ručně zapínat/vypínat (v manuálu pod názvem "postupné řízení". Kombinace přímého a postupného řízení totiž nejde, že? Nedovedu si totiž představit, jak bych ty diody přepínal, když by to bylo napojené na regulátor a naopak kdybych to dal na 3. kanál, tak chybí signál pro brždění.

I když teď mě napadá, že na vysílačce by vlastně měly jít nastavit mixy, tzn. že by to při brzdění na druhém kanálu spínalo i třetí kanál. No ale mám takový pocit, že to správně pozapojovat a nastavit by už bylo nad mé schopnosti. Nějak se mi to osvětlení začíná komplikovat. :D

Další možností asi je oželet brzdu a zpátečku a všechny ostatní LED zapínat pomocí třetího kanálu (světla, mlhovky, rampa).

A nebo by brzda fungovala, ale všechna světla (světla, mlhovky, rampa) by svítila stále.

Radši bych to ale měl s možností aspoň tu rampu zvlášť vypínat.

_________________
DF-03Ra Celica '93, CC-01 Pajero, Futaba 3PM MX 2.4GHz, TeamWave RB-30 +13,5z Motor, 2x YR 3600mAh Li-Po, eXtreme X-605
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!


Naposledy upravil EsoRimmer dne ned čer 13, 2010 11:44 am, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 11:32 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 28, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 949
Bydliště: Chomutov
Pokud chceš jenom světlo/tma 3.kanálem, potom je způsob za pár korun viz TADY a pokud si netykáš s elektronikou, tak ti to sletuje jakýkoliv kluk z elektrokroužku v DDM za pajcku.

Na světlo/tma je za MDLxx škoda peněz.

_________________
CC-01 OllllO YJ - processing - Běda vám! Běda vám - když mi to nepůjde!.
2.4G Eurgle, Axial 55T, MD46DCR, MG995, 1.55 White Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
http://dusoft.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 11:34 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv říj 15, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 352
Bydliště: Viničné Šumice
DUsoft me by zajimalo jak funguje ten switch co jsi vyrobil. pisni mi SZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 11:39 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 28, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 949
Bydliště: Chomutov
Napíšu to sem, kdyby to zajímalo ještě někoho. Ať nesoukromničíme. :wink:

Připojuje se na 3.kanál přijímače, ten "fous" s bílým konektorem se připojí na akumulátorovou lištu, na ten fous s černým konektorem se přes odpor (nebo zdroj konstantního proudu - který chystám) se připojí diody.
Konektor 3.kanálu je průchozí, takže s ním můžeš ovládat dále i další spínač.
Trimrem se nastavuje okamžik sepnutí, takže na proporcionálním kanálu můžeš nastavit sepnutí na libovolnou pozici ovladače.

_________________
CC-01 OllllO YJ - processing - Běda vám! Běda vám - když mi to nepůjde!.
2.4G Eurgle, Axial 55T, MD46DCR, MG995, 1.55 White Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
http://dusoft.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 11:47 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 21, 2010 12:00 am
Příspěvky: 25
No vzhledem k tomu, že mám ten MD8L dávno koupený, tak bych ho chtěl i použít a ne zase letět do GESu kupovat nějaké serepetičky a pájet to na koleně.

A jak na to tak koukám, tak nechápu ani to programování. Mezi regulátor a světelný modul jsem vložil tu redukci. Místo přijímače připojil programovací kartu.
Rozsvítilo se všech 10 řádků P1 až P10. Asi je to nastavení, které jsem tam dával při programování regulátoru. Takže jsem to resetl podržením MODE na 6sek.

Podle návodu by měly být 4 různé tabulky, kde se dají měnit parametry: Tabulka 1 - P1, P2, P3.
Tabulka 2 - P1 až P8
Tabulka 3 - P1 až P9
Tabulka 4 - P1 až P9

Nastavil jsem teda P1 až P3 na 1,1,3, což by mělo být tovární nastavení.
Podržel na MODE až se rozblikalo PROG.
Vypl/zapl regulátor a počkal, až se to naprogramuje.

Jenže co teď dál? Jak se ale přepnu do dalších tabulek? A bylo to, co jsem tam nahrál vůbec pro tu první tabulku? Jak to mám poznat? V návodu jsem se to nikde nedočetl. :roll:

Nevím jestli jsem jenom tak natvrdlý já a nebo ten kdo psal ty návody k DSYS neumí jednoduše sdělit, jak se to vlastně ovládá.

_________________
DF-03Ra Celica '93, CC-01 Pajero, Futaba 3PM MX 2.4GHz, TeamWave RB-30 +13,5z Motor, 2x YR 3600mAh Li-Po, eXtreme X-605
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 14, 2010 1:00 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 28, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 949
Bydliště: Chomutov
EsoRimmer píše:
No vzhledem k tomu, že ...


Já jsem to psal Pedrovi a NARCOSovi :idea:

_________________
CC-01 OllllO YJ - processing - Běda vám! Běda vám - když mi to nepůjde!.
2.4G Eurgle, Axial 55T, MD46DCR, MG995, 1.55 White Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
http://dusoft.rajce.net


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob zář 18, 2010 12:14 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát črc 23, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 52
Ahojte, mám tento modul a chtěl bych se zeptat, jestli by někdo nebyl ochotný a třeba po ICQ, nebo skype mi nepomohl naprogramovat podle mojich představ.. Asi jsem natvrdlej, ale prostě to nechápu :-). Nevím jak měnit nastavení mezi easy, advanced led atd. ... Nebo to prostě nechápu :-D. Destičku nemám, takže musím přes vysílač.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.