Právě je pon pro 11, 2017 8:44 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:11 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned dub 12, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 499
Bydliště: Brno
Dejvid6 píše:
Bob píše:
Musis to necim ovladat a nato je tam ten treti kablik


právě,proto mi to bylo divný co napsal Bobby
Asi to jeste nedelal.A vari z vody. 8)

_________________
Moje galerie (historie) - http://bob4x4.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Upgrade serva na naviják
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:16 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 01, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2002
Bydliště: Louny
Sory že se do toho motam,ale na 3-kanalu nevim jak to bude fungovat protože ty 3 kanály nejsou proporcionální jak tu už bylo psáno takže budeš muset pořád reverzovat.Já mam klasiku rádio a běhá to bez problémů ale na 3-kanál asi zbytečnost jedině přes tlačítko ručně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:18 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 11, 2009 12:00 am
Příspěvky: 94
Tak to se omlouvám za matení, já se v elektrice zas tolik nevyznám.
Myslel jsem, že by se to servo napojilo bez potenciometru, jenom na motorek a pak by se ovládalo tak, že by se do něj akorát pustil proud (polarita podle směru otáčení) a kdyby tam nešel, tak by prostě stálo, tak by to fungovalo určitě, ale nevim, jestli by se to dalo takhle zapojit na přijímač, nebo kam, v tomhle jsem opravdu amatér.
Ale třeba co jsou hračky na ovládání, kde se zatáčí neproporcionálně, tak tam by se to dalo takhle napojit, buď nic nebo doleva nebo doprava.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:29 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned dub 12, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 499
Bydliště: Brno
Proste pokud to chce pres radio,tak to bez te elektroniky nejde a pokud nema 3ti kanal 1.0.1,tak musi prehazovat revers (odvijeni/navijeni).

_________________
Moje galerie (historie) - http://bob4x4.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: upgrade serva na naviják
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:30 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 01, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2002
Bydliště: Louny
myslim docela složitosti buď reverzovat nebo třeba jiný rádyo o více kanálech což je asi ta nejdrazší varianta ale pak se dá ovládat věcí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:33 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 2551
Bydliště: Doma
a kde se přehazuje ten reverz?

_________________
Adam - SPEED Energy Team
- 1:10 LR Defender 90 DCC 006 -scale
- 1:10 LR Defender 90 - Offroad
http://adam62cz.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:35 pm 
Offline
Uživatel

Registrován: ned dub 12, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 499
Bydliště: Brno
Adam62_cz píše:
a kde se přehazuje ten reverz?
V menu v radiu. :roll: Ale byt vama sel bych tou nejednoduzsi cestou a to udelat to manualne.Staci jeden tripolohovej dvoupolovej prepinac a je klyd.Treti kanal si nechte treba na zapinani svetel.

_________________
Moje galerie (historie) - http://bob4x4.rajce.idnes.cz/


Naposledy upravil Bob dne pon led 18, 2010 10:39 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 18, 2010 10:36 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 11, 2009 12:00 am
Příspěvky: 94
OK, aspoň sem zas o něco chytřejší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Upgrade serva na naviják
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 8:47 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 01, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2002
Bydliště: Louny
Máte někdo odzkoušeno kolik vydrží servo s plast.převodem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 9:33 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 27, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 714
Bydliště: Ostrava
Dejvid6 píše:
vyvedes ten potak ven ze serva a nastavíš to na nulu,aby se to netočilo,je možný že to bude cukat,to se dá vyřešit obyč spínačem na červenym káblu a zapínat jen když budes naviják použivat,já to použivam na bigoffroaderu,kde při zapnutí kanálu odvíjím a pak přehodim reverz 3.kanálu a zase odvijim,sice si trošku zamačkam,ale hlavně že funguje 8)

Ja budu zmenit prepinac posovny 2 polohy za 3 polohy a nebudu potrebovat spinac na auto...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2010 1:51 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 21, 2009 12:00 am
Příspěvky: 825
Tak to jsem si myslel taky, a bez uspechu, protoze k prepinaci mi vedou jen 2 vodice, takze dat tam 3 polohovej prepinac by nicemu nepomohl...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř úno 17, 2010 11:35 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 27, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 714
Bydliště: Ostrava
Ja jsem menil prepinac 2 polohy za 3 polohy na vysilace z 3. kanaly a navstavil servo aby mohlo otocit 360 stupnu a pak ted mam navijak. Predtim kdy jsem mel prepinac 2 polohy,zapojil jsem servo na 3.kanal,stale jen otocilo a nezastavilo. TEd jsem zmenil na 3 polohy tak muze zastavit jak chci


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 21, 2010 2:27 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 21, 2010 12:00 am
Příspěvky: 67
Bydliště: Kladno
Tak jsem to dneska zkusil a fuguje... vyřešil jsem to naprosto nejjednodušeji, co jde... odstranil jsem mechanický západky a potenciometr jsem jednoduše vytáhl mimo servo tu horní část jsem udělal z plastovýho šroubu, protože v samotnym servu funguje jako ložisko... takže jsem servo zapojil, našel si nulovej bod, zakápnul lepidlem a je klid :D... na 3 polohovym 3. kanále fuguje bez problémů, jde o hitec hs 300. Asi je lepší obrázek než milion slov, tak kdyby se někdo nechal inspirovat můžu dodat fotku :D..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 21, 2010 10:41 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 01, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 187
Bydliště: Praha a někdy i Tábor
Bob píše:
Adam62_cz píše:
Myslíš jako vykuchat tu zarážku, pak servo složim a zapnu a vytrimuju nebo jak?
Jo,ale musis si ten trim vytahnout ven a nekam umistit tak abys to mohl pripadne doladit (nulu).Protoze to nulove pasmo je hodne uzke a porad se to rozchazi.A doporucuju pridat vypinac na + kabel.Protoze se muze stat ze ti to samo dojede na konec a mohlo by ti shoret to servo.


anebo si poridit nejaky servo kde je elektronika udelana z beznyho mikroprocesoru a preprogramovat si ho tak, ze vubec potenciometr nepotrebuje a kdyz mas kanal kolem neutralu nic nedela a az kdyz posunes packu trochu dal od neutralu na jednu stranu odviji a kdyz trochu dal na druhou tak naviji.
http://www.rc-svetla.cz/winch.html

_________________
http://rc-svetla.cz
http://jezevcinora.cz/gallery

CC-01 Mitsubishi Montero (2,4GHz) :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř pro 22, 2010 3:38 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 21, 2010 12:00 am
Příspěvky: 67
Bydliště: Kladno
jak jednoduché vyřešení potenciometru a funguje: http://tomas13.rajce.idnes.cz/navijak_z_hitec_hs300/

nalepil jsem sběrač z horní části potenciometru na nylonovej šroub a to společně pak vyvedl ven, protože dovnitř se to nevejde... horní část potenciometru totiž funguje také jako ložisko jednoho z převodů a díky němu se také potenciometr otáčí aby servo vědělo, jestli už došlo do spravné polohy a tam se zastaví... díky oddělení potenciometru nikdy servo nedojde do požadované polohy a točí se tedy pořád... ;-)

_________________
TOYOTA Hilux - scx10
Spektrum DSM

www.tomas13.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.