Právě je pát pro 15, 2017 10:35 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vysílačka xp3d - problém
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 12:03 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 31, 2010 12:00 am
Příspěvky: 641
Bydliště: Vřesina
Používám tuto ,dneska asi "předpotopní" vysílačku http://www.teamassociated.com/pdf/disco ... o.xp3d.pdf
Mám ji několik let a vše v pohodě. Teď v ní používám přijímačovou Lipo baterku http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... h-3S-11-1v .
U posledního jěždění začla pípat , že je slabá baterie. Teď je baterie nabitá a vysílačka stále ukazuje nesmyslné 4V ,i když má baterka 11.5V....
Zkusil jsem dát zpátky i klec s nabíjecíma baterkama a stále stejná situace. V čem by mohl být problém ??

_________________
Axial SCX 10 Tundra, CC-01 Lanfreeder


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílačka xp3d - problém
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 12:29 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Příspěvky: 1679
Bydliště: Količín
A dá se nějak kalibrovat? Ptám se proto, že se něteré kalibrovat dají. Ale nechytej mě za slovo, možná se pletu....

_________________
Tatra 815/7 8x8 alà Hanys
Škoda 130 RS
Jeep Wrangler Yj na MST CFX
Toyota HILUX na homemade podvozku
FS GT3C


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílačka xp3d - problém
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 7:56 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 18, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1338
Bydliště: Ostrava
Taky položím možná nesmyslnou otázku, dá se to pípání vypnou? a pokud ano je s ní ještě jiný problém? Pokud je první odpověď ano a druhá ne pak by se dala dále používat bez toho aby ses v tom vrtal ( předpokládám že tomu nerozumíš když jsi se tady zeptal) jen by sis musel baterku hlídat sám. No a na nějaké expe si ti na ni může někdo kouknout třeba.
Nedá li se vypnout pak to samosebou musíš řešit hned s tím se jezdit nedá pokud není člověk hluchý.

_________________
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílačka xp3d - problém
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 9:31 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 31, 2010 12:00 am
Příspěvky: 641
Bydliště: Vřesina
Díky za zájem . O kalibrování vysílačky nevím,mám k tomu akorát návod v AN ,jako jsem dával odkaz ,ale tím to asi nebude. Ukazovala napětí baterie normálně ,ale u posledního ježdění to přeskočilo na tu jakoby 4 ,tak jsem tomu moc nevěnoval pozornost a dal jsem nabít baterii ,že je vybitá .Ale není to teda 4V ,jak jsem psal , ale ukazuje hodnotu jen za desetinou čárkou ",4" V . Co se týká toho pípání ,tak to bych měl mít vypnuté, na displeji svítí ikona přeškrknutého zvonku ..... takže bude asi problém jinde
Jinak vysílačka funguje .

EDIT: občas se stane , že na okamžik problikne správná hodnota nabití a přestane to řvát .Tak nevím jestli je to nějaké udělátko co vyhodnocuje napětí , nebo tím, že se to na displeji špatně zobrazí a pak to řve ....

_________________
Axial SCX 10 Tundra, CC-01 Lanfreeder


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílačka xp3d - problém
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 10:21 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 18, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1338
Bydliště: Ostrava
no spíš to bude nějaké to udělátko ( hezký název :-) ) protože zobrazení už je jen výsledek měření a na systém nemá vliv. Je to stejné jako digitální hodiny důležité je co dělají ty šváby na desce to co se zobrazí už není podstatné když ti odejde jeden segmen na hodinách ty jedou dál dobře jen to není vidět.
Otázkou je jak moc je to měření provázané se zbytkem vysílačky, ale pokud to funguje jinak v pohodě tak bych to moc neřešil oprava by mohla být dražší než koupit novou, ale tohle je jen a pouze spekulace.

_________________
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílačka xp3d - problém
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 1:24 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 31, 2010 12:00 am
Příspěvky: 641
Bydliště: Vřesina
Tak jsme s kolegou , který tomu rozumí zkusili odhalit závadu.Přepajel znovu některé spoje , které se mu nezdály a nějakou dobu jela zase jak má ,napětí ukazovala správně.Teď po krátkém poježdění sice ukazuje napětí na baterce 23V 8o , ale neřve po mě a všechno funguje ;-)
Takže se možná za nějaký čas poohlídnu po nějaké FlySky GT3 ...

_________________
Axial SCX 10 Tundra, CC-01 Lanfreeder


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vysílačka xp3d - problém
PříspěvekNapsal: sob úno 08, 2014 3:24 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Příspěvky: 853
Bydliště: Hořice
Tak pri prvnim pokusu jste se asi trefili na spravnej vadnej spoj ale ted odesel druhej kontakt na mericim clenu. :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.