Právě je pon pro 11, 2017 1:17 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: úte úno 19, 2013 4:03 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 742
Bydliště: Hořovice
Nechci se rejpat ve svědomí a myšlenkovejch pochodech výrobců, ale pravděpodobně se a priori nepředpokládá nějaký další galvanicky spojený zdroj napětí v zátěži BECu. Výstupní polovodič má s baterkou podobný tak možná napětí, ale jinak skoro nic. "Podobné" baterky se možná navzájem vyrovnají, ale pro koncový tranzistor může rozdíl v napětí znamenat přepólování. Takže, podle toho, jestli externím BECem řeším rušení, nebo výkon, bych třeba rozhodil spotřebiče, ale paralelně nespojoval. Už jen kvůli vypínači na reglu. Vím prd co udělá vyplej regl s cizím napětím na zadku. A s nějakým hypotetickým zálohováním se taky nedá počítat, neb když jeden shoří, potenciálně vyšlusuje druhej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: pát srp 09, 2013 8:41 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Několik méně obvyklých UBECů s výstupem 7,2, 9 a 12V a pár UBECů s RC spínačem (to považuji za šikovné) >>> Obvody UBEC z Hobbykingu - High Voltage nebo s RC spínačem

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2014 6:35 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 09, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 332
Bydliště: Kraslice
potřeboval bych radu chlapi!
zase mám problém co určitě nikdo nikdy neřešil!
nejlíp od Minotaura,nebo Eose(nebo i někdo jinej elektronicky zdatnej :OK: )

zapojil jsem UBEC FOXY 6A
http://www.mz-racing.net/p7451-1rc21515-ubec-6a/
protože potřebuju napájet 3 serva-řízení,řazení,naviják
všechno funguje do tý doby než na regulátoru aktivuju brzdu v neutrálu(jakákoliv hodnota 10-100%)
jak regulátor potvrdí zablikánim aktivovanou brzdu kola se rozjedou naplno,ale nejedou hladce jako kdybych měl plnej plyn
-ale jako bych do toho pustil střídavej proud!!
na tom Foxy UBECu je napsáno BRUSHLESS,je to teda tim že to mám špatně a ten UBEC je střídavej a s tou brzdou se to potom nějak pere??
našel jsem na hobbykingu,že nějaký UBEC maj DC-DC a nějaký DC-AC( ze stejnosměrnýho na střídavý proud?)
regl mám GM V80R,přijímač Spektrum SR410,souprava DX4S
zkoušel jsem to i se soupravou DX3E a jak tam ten UBEC zapojim a aktivuju brzdu tak je to to samý
když vytáhnu UBEC a zapojim normálně ten z reglu tak to funguje
jsem z toho JELEN!
a to sem se těšil jak to zapojim a půjdu si zajezdit :evil:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2014 8:12 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 09, 2014 12:54 pm
Příspěvky: 72
Bydliště: Kladno
Musí padnout dotaz: jak jsi to zapojil? Co z UBECu kam a jak? Protože mě nějak nejde do hlavy jak by mohl externí BEC ovlivňovat chování otáček motoru, ať už s brzdou nebo bez.

_________________
Axial SCX10 - tovární výbava (prozatím)

http://wedrak.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2014 8:20 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Všechny běžné modelářské komponenty jsou napájeny stejnosměrným napětím (DC). Ten nápis brushless na UBECu má stejný význam jako nálepka "Jezdím na Kastról" na zadním okně auta 8) ... je to kchůl a sexy :wink:
Nevím, jak to máš zapojený, ale já bych to zapojil takto:
(+)/(-) napájení UBECu přímo na (+)/(-) baterky, na (+) výstup UBECu červené kablíky serv, na (-) výstup UBECu černé kablíky serv a propojit s (-) přijímače. Signálové kablíky serv (bílé nebo žluté) do příslušných signál. špiček kanálů přijímače. Přijímač napájet z BECu reglu. Tím máš napájení přijímače kromě společného (-) pólu odděleno od napájení serv.
Ty to máš zapojený jak? Měl bys to mít aspoň podle odkazovaného návodu, třetí obrázek, přičemž z kablíku, co vede z reglu do přijímače, musíš vytáhnout červený (+) kablík z konektoru a tím vyřadit BEC reglu!

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2014 9:13 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 09, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 332
Bydliště: Kraslice
mám to zapojený
+/- UBEC na +/- z baterky do +/- v přijímači do BIND/BATT,z regulátoru mám vypojenej +
zjistil jsem ale že mi vyskočil - z konektoru reglu,tak už to nejede cukaně.. naplno-dopředu jede normálně,když couvám taky plynule, ale když couvám a pustim plyn tak by auto mělo zastavit ale cukne dopředu a dost-spíš poskočí
takže teď co,zkoušim dávat kabely jinak jestli se to neruší,ale pořád je to stejný,přijímač mám 5cm od reglu a UBEC vedle reglu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: úte kvě 13, 2014 11:35 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 20, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 1115
Bydliště: Krnov
Jaký máš motor a jak ho máš odrušen?Zkontroluj neporušenost drátů přímače a zkus napružit piny v konektoru regulátoru.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 10:53 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 09, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 332
Bydliště: Kraslice
motor mám Novak 45T, odrušenej klasicky 3ma kondíkama mezi +/-

zkusil jsem to zapojit na radu Minotaura,přijímač napájenej z BECu regulátoru, na +/- UBEC zapojit +/- serv,z mínusů serv spojenejch s minusem UBEC vytaženej minusovej drát do - přijímače
a chová se to pořád stejně- jak couvám,a pouštim plyn auto poskočí dopředu, zkoušel jsem dát přijímač jinam,UBEC jinam jestli se to neruší a je to pořád stejný
když to zapojim normálně s regulátorem bez toho UBECu tak to je bez problému
se na celej UBEC asi ...... a bude to muset zmáknout regl no,jinak nevim
zkusim to ještě s jinym motorem,ale myslim že to bude stejný, nebo zkusit nějakej transil co se dává k Dsysu na motor?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: stř kvě 14, 2014 10:03 pm 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 4800
Bydliště: Lázně Toušeň
Je zvláštní, že to blbne jen v jedné konkrétní situaci. Teď mne fakt nic nenapadá. :?

_________________
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: pát kvě 16, 2014 8:13 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 09, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 332
Bydliště: Kraslice
mě taky už ne, vyzkoušel jsem i jinej motor a je to pořád stejný
jen jsem vypozoroval že s DX3E soupravou je to cuknutí o trochu jemnější než s DX4S- auto tolik neskočí,ale cukne to stejně


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2014 6:37 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 742
Bydliště: Hořovice
Hele, já nejsem zdatnej, jenom tak kybicuju.. :wink:
Ale je to fakt divný. Skoro bych viděl počátek problému spíš v graupneráči. Je to sice starej držák, ale ne moc dělanej na moderní techniku. Navíc v těchhle celozalitejch reglech už není moc místa na nějaký solidní filtrační kondíky.
Aktivní brzda normálně zkratuje výstupy k motoru, ale ne jen tak "ve vzduchu" k ničemu. Dá se sice předpokládat, že je to "slušně" připojuje k mínusu, ale kdo ví, co skopčák vymyslel, on je na různý nedokumentovaný kurvítka přeborník. Pokud je celá externí elektronika napájená z reglu, je všechno pěkně na jednom potenciálu a nic se neděje. Ale když přepojíš na vyšší napětí z Ext.BECu, sejdou se ti minimálně na servosignálu různý neošetřený potenciály. Proto se to taky mohlo s vytaženým mínusem chovat jinak.
Možná bych v zoufalství zkusil nějakej větší elektrolyt na různá místa napájení, - před ext.BEC, nebo za něj. Je to jen takový pokus pro čistý svědomí, ale mohlo by to eliminovat některý rušení. Spíš bych se skoro vsadil, že by to vyřešil optočlen na servosignál reglu. Pokud se ti zrovna náhodou něco neválí v šuplíku, asi se vyplatí rovnou hotovej MDOP1. Za tu stovku to přinejhorším bude vděčná hračka na testování nevysvětlitelnejch záhad. 8)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2014 6:47 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 742
Bydliště: Hořovice
P.S. - jen pro pořádek:
Při brždění z jizdy dopředu to nedělá? Hejbat s trimem neutrálu jsi zkoušel? Cukaj se při tom i serva?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2014 7:33 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 09, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 332
Bydliště: Kraslice
eos:díky za opověď!
při brždění z jízdy dopředu to nedělá-ale asi proto že mám brzdu v neutrálu nastavenou na 30%-to je že v kopci auto zastaví a nezcouvává,ale když jedeš popředu z kopce tak jen přibržďuje ale nezastaví úplně
(zkusim zítra se 100%brzdou v N co to bude dělat)
z trimem jsem hejbal na obě strany a je to pořád stejný, a serva se necukaj
tim elektrolytem myslíš nějakej kondík?
v šuplíku se mi nic neválí a ten MDOP1 bych asi zkusil-u mě to bude na ty záhady jak dělaný-se vždycky těšim jak něco zapojim podle návodu a bude to fungovat a nějak se to nedaří :-)
mám to teď zapojený bez UBECu a reglu ty 3 serva vůbec nevadí zdá se, ale když už ten UBEC mám rád bych ho využil-projistotu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2014 8:00 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 01, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 742
Bydliště: Hořovice
Jo, elektrolytickej kondenzátor, aspoň pár set, klidně i tisíc microF, 10-15V, mezi plus a mínus, + na +, - na -. On to sice jak regl, tak i BEC v sobě má, ale to jsou takový případy, kdy se třeba sejde víc věcí, co jsou samy o sobě těsně v limitu, aby se projevil problém, a pak někdy pomůže i detail.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Zapojení UBEC
PříspěvekNapsal: ned kvě 18, 2014 9:16 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 09, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 332
Bydliště: Kraslice
koukal jsem na stránky Dsys na ten MDOP1
když zapojim ten UBEC do BATT přijímače, a mezi regl ten MDOP1 tak potom nemusim vytahovat + abych vyřadil BEC reglu?
pochopil jsem to tak že ten + ten opzoizolátor oddělí?je to tak?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 65 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.