Právě je čtv pro 14, 2017 11:29 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 10:40 am 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 08, 2012 10:54 am
Příspěvky: 15
Bydliště: Lázně Bohdaneč
Ahoj,poradíte mi prosím někdo jakou elektronikou včetně motoru osadit cc-01.
Mám to pod dakarku tak aby to trošku jelo ale zas aby to vydržely převody atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 1:27 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1056
Bydliště: MORAVA
Se trošku rozepiš ............. co už máš , jestli jen holej podvozek nebo i nějakou elektroniku ze základního setu ....
Záleží taky na tom , co na to naložíš - kolik bude vážit kastle a v jak moc náročným terénu s tím chceš jezdit.
Jestli jen plážovka na písku s mírnejma dunama a kopečkama , nebo jestli s tím vyrazíš i "do hor"

Pokud pudem postupně po menších investicích , tak by stačilo začít vícežáviťákem motorem, ten můžeš osadit bez jakejchkoli úprav na stávající elektroniku. Třeba Poison Truck za 200,- nebo jinej.
Trošku ti to zpomalí a mírně dodá sílu , ale nečekej od něj zázraky. Auto s ním už dokáže s najetím zdolat i nějakej ten brd, ale kopec z fleku bez rozjezdu nedáš.
Pak určitě časem i nějaký regl s brzdou v neutrálu , abys to ze svahu nemusel sekat přes zpátečku.

No a vyšší level - (časem až ti nebude stačit hopsání po rovině) už pak bude převodování do těžkýho terénu s vysokootáčkovým motorem aby zas neubylo na rychlosti.

Jinak samozřejmě uzavření minimálně zadku a případně i předku do terénu , já osobně bych doporučil zase postupně - nejdřív jen zadek , naučit se s tím trošku jezdit a přemejšlet o najíždění překážek a pak teprv zavřít i předek. Já do dneška (už víc jak 5let) jezdím jen s lock zadkem a je to zábava .........

_________________
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 6:20 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 08, 2012 10:54 am
Příspěvky: 15
Bydliště: Lázně Bohdaneč
A můžeš poradit ten "vyšší level"? Ať nekupuji dvakrát:)
Mám jen starší ccčko v kterém je pouze motor(asi Johnson 540)
Karoserie lexan Iveco Trakker.
fotky zde: http://magiq.rajce.idnes.cz/Iveco

ještě by to chtělo jiné kola.Poradíte?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 6:56 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 24, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 1150
Bydliště: Ostrava
Já tam měl motor 35 závitů a obyč.régl s origo pastorkem a obstojně jsem proháněl i rallyovky.
A taky s tím jezdil trial. :YOP:

_________________
Snažím se jezdit pro Chachar Team ... pokud teda něco zajedu
http://kiki068.rajce.idnes.cz/
http://fotkyland.rajce.idnes.cz/
http://rc-model-ludgerovice.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: stř led 23, 2013 7:18 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1056
Bydliště: MORAVA
Tak, tak ...... a v přestávkách mezi sekcema jsi si s ním šel zalítat nad rybníkem ...........

Tak slyšels Kikina , ten druhej level je úplně zbytečnej , už teď v základu máš dle něj auto všehoschopný....
Písni mu do SZ (PM) on ti poradí kde ten zázračnej motor koupil ..........

_________________
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: čtv led 24, 2013 12:37 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř čer 08, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 100
Bydliště: Mochov
Jestli chceš tyhle Tamiya pneu nahradit stejným rozměrem a vzorkem, tak bych doporučil gumy od J.Pstružiny (http://www.rc4x4-shop.cz/gumy-disky/)...nějaký čas už je jezdim a spokojenost...
...tohle Iveco mě ze začátku moc nebralo, hlavně podvozek mi přijde na dakarku dost šílenej :-p ale takhle na cc-čku to nevypadá zle...

_________________
Under construction:
- Tatra 815 Dakar 2011(André de Azevedo)
- LR Discovery III(CC-01)

Muzeum socialistických vozů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: ned led 27, 2013 9:11 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 08, 2012 10:54 am
Příspěvky: 15
Bydliště: Lázně Bohdaneč
můžu použít regulátor :LRP Pro Reverse Digital (je s brzdou) A když ano tak jaký motor aby to bylo trochu svižnější?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: ned led 27, 2013 10:00 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1056
Bydliště: MORAVA
Teď se ti to zdá pomalé , nebo se ptáš jak to zpřevodovat do síly a zachovat svižnou jízdu ??
U té brzdy je spíš důležitý jestli to má brzdu v neutrálu nebo ne , klasickou brzdu má většina reglů.
Automat regl neni sice zrovna nejlepší volba pro expedici , ale určitě se s nim jezdit dá.

_________________
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: ned led 27, 2013 10:11 pm 
Offline
Nově příchozí
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 08, 2012 10:54 am
Příspěvky: 15
Bydliště: Lázně Bohdaneč
teď tam nemám žádnej motor. Chci koupit nějakej co používáte vy "profíci" :lol:
abych nekupoval dvakrát.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: ned led 27, 2013 10:54 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 13, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1790
profiici pouzivaj redukcni prevodovku.... :lol:

_________________
" Pitbull tires! ... other tires are a joke! "
" Seru na poli , jezdím pro body... "


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: elektronika cc01
PříspěvekNapsal: ned led 27, 2013 11:14 pm 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned kvě 24, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 1056
Bydliště: MORAVA
Dyž von to chce ryýýchlýý .....
Podivej , asi tak , puč si od někoho v okolí klasiku motor a níkootáčkovej - třeba PoisonaTruck , vyzkoušej jaká rychlost ti vyhovuje a rozhodneš se.
Nebo zjisti odkud je Litleanimal co prodává díly na kamion, pokud je ten Poison v dobrým stavu vem ho , nebo kup novej třeba v Š-Hobby. Musíš sám rozhodnout so ti bude vyhovovat rychlostí a taky silou. Ten Poison svou rychlostí (ne silou) bude zhruba odpovídat převodovce MPJ kterou bys tam v budoucnu asi montoval.
Já osobně bych taky převodoval , ale to si pak ještě nějakou dobu nezajezdíš a budeš upravovat a upravovat....

_________________
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.