Právě je ned pro 17, 2017 9:04 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 10, 2011 4:49 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 06, 2010 12:00 am
Příspěvky: 269
Bydliště: Česká Třebová
po hodinovem badaní pokus omyl to pak je jednoduchy jako facka i bez karty navod je pekne na pikaču ale da se to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 10, 2011 6:54 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
Lupino píše:
po hodinovem badaní pokus omyl to pak je jednoduchy jako facka i bez karty navod je pekne na pikaču ale da se to.


No uvidim zatim to zkusim tak jak to je mam totiz pocit ze to blbnuti je kvuli tomu ze mi to v byte neco rusi tak to zkusim někde na volnem prostranstvi mno a časem se snad najde nějaký dobrák který by mi s tím na nějaký expedici hlefnul. Jiank s kolegou sme zvažovali příští týden něco malého v okolí Brna....nepujde někdo taky??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 11, 2011 2:10 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 17, 2010 12:00 am
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha
Ono se nei proč plést. Stačí si jen na papír napsat co chceš nastavit jako by jsi nastavoval kartu a pak to řádek po řádku v klidu odpípat. Ono totiž nastavíš třeba parametr 3 u řádku 2 a ono to pípne že se to uložilo. A pak to čeká - třeba minutu než odpáčkuješ další řádek třeba na 1 uloží a zase čeká.

Jo jen možná na začátku kdy se začíná s plnou výchylkou a je tam ten postup zapnutí atd... tam to pípání je rychlé a člověku to nepřijde že už to odpípalo vše podle návodu. A tam to nečeká tak se to musí napáčkovat přesně. Ale je to jen tázka jednoho kroku ::)

_________________
CC-01 -TOYOTA- FJ40
FM 54. kanál [40,715 MHz]
http://fcstan.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 11, 2011 9:59 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv črc 09, 2009 11:00 pm
Příspěvky: 605
Bydliště: Petřvald ( NJ )
Co se týče předního nárazníku ...... žlutý a černý ho mají stejný .. a ten se mi líbí nejvíce ... teda v černém provedení je asi lepší :wink:

a taky bych dopředu dál "žluté" světla ... takové xenony se na to prostě nehodí :?

Fordům zdar :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 11, 2011 11:16 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
-Kage- píše:
Co se týče předního nárazníku ...... žlutý a černý ho mají stejný .. a ten se mi líbí nejvíce ... teda v černém provedení je asi lepší :wink:

a taky bych dopředu dál "žluté" světla ... takové xenony se na to prostě nehodí :?

Fordům zdar :wink:


Uvidíme vše chce čas...naraznik zkusím nachytstat tak na hrubo a uvidi se jak to bude Broňovi slušet. Vím že spousta z vás si řekne blbá lexanka, ale to auto je prostě krásný a být v ABS tak je to uplně nejlepší. Už jen kvůli tomu že jich tady no foru teda moc není spíš skoro žádný mě to nutí k tomu z toho udělat něco pěknýho. Prvně to ale musím rozchodit aby to fungovalo na 100% pak teprve bude naraznik časem snad zahrádka i interiér (ikdyž non scal)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 9:04 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
Takže dneska sem se to snažil rozchodit i s fcstanem na telefonu (asi něco přez 2 hodiny - za což mu patří můj velký dík) a stejně to nešlo regulátor prostě nepípá kdy má i přes to že je postup dobře. Zítra nebo po zítří zkusík od kolegy pučit 2,4 vysílač i příjmač a uvidí se zda to bude dělat i sním. Doufám že se mi to podaří co nejdříve rozchodit už chci ven :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 9:12 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 17, 2010 12:00 am
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha
Nemáš proč děkovat. Jsem zvědav, kde je ta "moucha" :mrgreen: Tipnul bych si (vysílačka přijímač) ale to se pozná :)

_________________
CC-01 -TOYOTA- FJ40
FM 54. kanál [40,715 MHz]
http://fcstan.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned úno 13, 2011 9:13 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
fcstan píše:
Nemáš proč děkovat. Jsem zvědav, kde je ta "moucha" :mrgreen: Tipnul bych si (vysílačka přijímač) ale to se pozná :)


No jestli to bude vysílačka nebo příjmač tak ač mě to nikdy moc s krykeťákem nešlo tak veřím že tohle poletí hodně daleko :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 5:34 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
Tak nějaký novinky z dnešního dne. Poprosil sem kolegu aby se zamnou stavil a vzal sebou svojí soupravu. Výsledk jest takový že s jeho soupravou jde regulátor bez problému programovat s mojí nikoli. Ale pokud tam dám moji soupravu tak to jezdí bez problému na základní nastvaní ale nemůžu s ní programovat prostě nechápu. Zatím mi to vytáči opačně kola ale na to za chvíli snad přijdu jak to na vysílačce přehodit. Někdy v týdnu půjdem asi autíko vyzkoušet na kopec tak ho zkusím poprosit že bych to naprogramoval rovnou přez jeho vysílajdu a už to tak nechám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 6:01 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 17, 2010 12:00 am
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha
Jo taky se to tak dá. je možné, že tvůj přijímač posílá do jinou čířkou impulsů než regulátor potřebuje pro to, aby zareagoval že je plyn na max. a tím spustil programovací proces. Tedy: že max na vysílačce neodpovídá max vysílaček ostatních - a tedy neví, že má začít programovací proceduru.

Ještě mě napadlo - zkusit posunout "nulu" pomocí centrování dolu tedy do zpátečky a tím udělat delší krok plynu vpřed.
Příklad
Píší, že max je z výroby nastaven na 1,8ms ale pokud tato vysílačka dává na max. třeba 1,6 může regulátor čekat na tu 1,8 aby spustil programování (tedy 4x pípnutím potvrdil max výchylku a uložil jí.)

Je to jen takový nápad co jsme ještě nezkoušeli.

_________________
CC-01 -TOYOTA- FJ40
FM 54. kanál [40,715 MHz]
http://fcstan.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 7:31 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
fcstan píše:
Jo taky se to tak dá. je možné, že tvůj přijímač posílá do jinou čířkou impulsů než regulátor potřebuje pro to, aby zareagoval že je plyn na max. a tím spustil programovací proces. Tedy: že max na vysílačce neodpovídá max vysílaček ostatních - a tedy neví, že má začít programovací proceduru.

Ještě mě napadlo - zkusit posunout "nulu" pomocí centrování dolu tedy do zpátečky a tím udělat delší krok plynu vpřed.
Příklad
Píší, že max je z výroby nastaven na 1,8ms ale pokud tato vysílačka dává na max. třeba 1,6 může regulátor čekat na tu 1,8 aby spustil programování (tedy 4x pípnutím potvrdil max výchylku a uložil jí.)

Je to jen takový nápad co jsme ještě nezkoušeli.


Heuréka na 50% jsem to vyřešil, už jde nastavovat výchylka hezky mi to pípá, jen po skončení toho nastavení výchylky to nedela nic pri programovani, treba se mi to jeste podari. Jinak už se mi to podařilo i otočit a konečně kola vytáčejí jak mají i na správnou stranu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 7:46 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 17, 2010 12:00 am
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha
No tak alespoň něco. Tak držím palce at se to povede uplně :FINE:

_________________
CC-01 -TOYOTA- FJ40
FM 54. kanál [40,715 MHz]
http://fcstan.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 8:04 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
fcstan píše:
No tak alespoň něco. Tak držím palce at se to povede uplně :FINE:


a zvlastni je že se ten postuo je dobře, ale obraceně musím to dělat prvně zpátečka, pak neutral a pak plny plyn ;-) ale vcera to neslo a dnes jo sem asi ufo bo co


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 8:15 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pát lis 26, 2010 12:00 am
Příspěvky: 86
Tak ještě aby to bylo komplet tak jedna fotka z dneška.
ložiska a započaté zadní držáky karoserie
Obrázek[/img]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 14, 2011 9:47 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 17, 2010 12:00 am
Příspěvky: 218
Bydliště: Praha
Dovolím si jednu radu. Než tam začneš dávat ložiska - otevři je a neplň je vazelínou. Tím je utěsníš proti vodě a prachu. Pokud je takto neutěsníš, budou po pár expedicích některá ložiska uplně "zabetonovaná" a nehneš s nimi. A pak je budeš pracně rozhýbávat a nakonec je stejně budeš muset naplnit vazelínou.

_________________
CC-01 -TOYOTA- FJ40
FM 54. kanál [40,715 MHz]
http://fcstan.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 108 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.