Právě je čtv črc 20, 2017 3:48 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 179 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2016 7:52 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 15, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 942
:mrgreen: Kdyby ty náklady jak píšeš, 60 taliřu byli pravdivé tak jsi se nemusel patlat s modelem a mohl jsi přidat pár stováku navíc a mohl jsi mít skutečné auto a né model. :mrgreen: :mrgreen:
Pro rejpaly,že to je blbost tak stačí mrknout na net a trochu pohledat :wink: (nebudu dávat odkaz) a obdobné vozy se dají sehnat v originálu skoro za hubičku :OK: :mrgreen:

Otázka kde tu skutečnou bestii parkovat. :mrgreen:

Jinak dobrá práce na modelu a at dlouho slouží. :OK:

_________________
Max_bojovník silnic.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: čtv led 14, 2016 11:01 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 31, 2011 12:00 am
Příspěvky: 618
Mam dotaz ohledne eletroniky, muzu servo zapojit tak, ze mu dam signal (bily kabel) z primace (6v) a plus minus z baterky (7,4v) ? Diky
Mam highvoltage serva na rizeni tak toho chci vyuzit.
Ohledne toho jak jsi psal jestli je to pravda vo jsem do toho dal tak se neboj :) stalo me dost penez nekolik verzi soucastek, pak samozrejme profi vyroba ocelovych dilu, v modelu je spickova eletronika.
Kola 10 tis, pohon 10 tis, eletro 25 tis, vyroba dilu 10 tis
A dalsi naklady spojene s chybami, dilci material atd
Ale neni to o penizich ale o radosti z vyvoje :D kdo si mysli ze to jde postavit za 6 tis tak asi nema predstavu o rozsahu projektu ( a ja nemam moc vybaveni a material )
Jsou v tom vsecky finance ze vsech prodanych modelu a vydelanych penez :) nemam sponzora ikdyz by mohli rodice podporit mimohospidske aktivity :D

_________________
Projekt MAZ 537A, Jeep WRANGLER RUBICON, In memoriam MAN KAT 6x6
http://dtswiss.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 7:52 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 18, 2014 12:06 pm
Příspěvky: 1783
Bydliště: Potštejn
Maxe neposlouchej. Ještě jsem tady od něj nic neviděl a je chytrej jak nádraží. Já ti tu cenu věřím. Unimog mě vyšel na necelých 30 a to není zdaleka tak vymazlenej.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 8:06 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 31, 2011 12:00 am
Příspěvky: 618
:-D no nechci rozjizdet clenskou diskuzi ale diky ;-)
Zpet k dotazu
Mam dotaz ohledne eletroniky, muzu servo zapojit tak, ze mu dam signal (bily kabel) z primace (6v) a plus minus z baterky (7,4v) ? Diky
Mam highvoltage serva na rizeni tak toho chci vyuzit.

_________________
Projekt MAZ 537A, Jeep WRANGLER RUBICON, In memoriam MAN KAT 6x6
http://dtswiss.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 8:18 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 30, 2011 12:00 am
Příspěvky: 1726
Bydliště: Ústí nad Labem
Určitě

_________________
Hilux na šasí Slick7 "TADY"
Hilux "Žirafa" na SCX10
Hilux "KATONI" na TF2 "TADY"
Crawlík Bullýk
"RAJČE"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 8:34 am 
Offline
Veterán fóra

Registrován: pon kvě 20, 2013 2:31 pm
Příspěvky: 3412
Bydliště: Rudolfov
Copa prachy. Prachy budou, my nebudem. Kdo zavidi, at jde do prace, prace je. Kdo chce mit dovopravdy prachy, at neco vymysli, neco zrealizuje, zastiti svym jmenem, najde zakazniky, dela dlouho zadarmo a pak, kdyz se povede (a tady v cr uz malokdy), ti ostatni zacnou zavidet ze mas uspech :-D kolobeh zivota.

Ja mam holou prdel (jsem ve fazi "dela dlouho a skoro zadarmo") a presto, kdyz jsem si rozsvitil 50m retez venku na stromecku, nebyl soused linej pres plot a kolem celyho baraku se stipackama ho vypnout a este vzteky potrhat ten namotanej zbytek na borovicce. Pajel jsem to 2 hodiny nez se zas rozsvitil. A to vlastne nic jinyho, nez ten retez, nemam, presto mi to zavideli :-D :-D :-D


Tak se nediv, ze kdyz vybalis, co to stoji, prijdes o cast fanklubu :-D

(A to se staci zamyslet, kdyz clovek vidi dily material a umi nasobit osmi atd..)


Plastovej maketovej nakladak stoji taky sest petek. A je to nesrovnatelny s tutim.

Kdyz das cenovku 130 tak to s prehledem prodas. Asi ne plutonemu, me a asi nikomu tady :-D ale takovymu stroji je to tady v CR male.

Kdyz vynasobim 1000 hodin prace dvouma kilama (=hodinova cena ne uplne sikovneho zednika) tak je to 200 tis kc. Pridame naklady a stvrt mega na svete.. :-D :-D


Nebudte blazni. Kdyz si pujdu poridit na zahradu nejakej lepsi zapichnutej kamen nebo naky umeni do chodby na zed, na kterym nekdo sikovnej stravil 1000 hodin prace, STVRT MEGA na to bude MALO!!!

Kdo umi, umi. Kdo nic neumi, cumi :-D

_________________
http://expeditionrc.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 8:39 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 31, 2011 12:00 am
Příspěvky: 618
No tenhle navrh uz jsem taky slysel, 10 000 ecek je ve svete nic, kdyz tomu dam pekne foto, vidro atd tsk by se to mozna prodalo i takhle draze :D
Ale ted o prodeji vazne nepremyslim
Presne s tebou souhlasim
Takze to servo bude ficet jo? Neva ze signal a zdroj maji jine napeti i proud

_________________
Projekt MAZ 537A, Jeep WRANGLER RUBICON, In memoriam MAN KAT 6x6
http://dtswiss.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 8:42 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 30, 2011 12:00 am
Příspěvky: 1726
Bydliště: Ústí nad Labem
Jinak ho zapojit nemůžeš, musel bys použít externí BEC s vyšším výstupním napětím. Takový servo mám taky, ale ještě jsem se nedostal k tomu, abych ho takhle zapojil. A co vím, tak ho kluci takhle zapojený mají.

A stejně bys signál tahal z přijímače, protože ten vyšší napětí asi nedává

_________________
Hilux na šasí Slick7 "TADY"
Hilux "Žirafa" na SCX10
Hilux "KATONI" na TF2 "TADY"
Crawlík Bullýk
"RAJČE"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 8:45 am 
Offline
Veterán fóra

Registrován: pon kvě 20, 2013 2:31 pm
Příspěvky: 3412
Bydliště: Rudolfov
A nebo zainzeruj, prijmi objednavku a kdyz uz vis, jak se to dela a mas to namalovany, vyrobis zakazkoveho, no ne? Uz by preci netrval takovou dobu jako vyvoj.

Misto jednoho jich prodas treba pet. Padesat tisic ecek uz na dalsi projekt vystaci... Nahradni dily pohonu jsou preci po celem svete normalne dostupny tak pohoda :-D

_________________
http://expeditionrc.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 2:37 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 31, 2011 12:00 am
Příspěvky: 618
Diky za pomoc, s vyrobou vice kusu.. To auto neni komplet vyrobene a smontovane, kolik casu a homemade v tom je radeji nemluvit. Takze vice kusu nepripada v uvahu, nechci to mit jako zdroj penez ale zabavu, kdybych se tim chtel zivit tak to vse vypada jinak.
Serva tak zapojim a tolik amper co budou mit nebudou chapat :-) budou behat jak nic.

_________________
Projekt MAZ 537A, Jeep WRANGLER RUBICON, In memoriam MAN KAT 6x6
http://dtswiss.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: pát led 15, 2016 4:34 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 25, 2011 12:00 am
Příspěvky: 280
Bydliště: kósek na sever vod Brna
DT-swiss: serva jsem zapojoval takto:

Obrázek

A bez problému, nevím, jestli ten mínus z přijímače má vliv na funkci z důvodu přenosu signálu?

_________________
Hanys.
[email protected]
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 9:58 am 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 31, 2011 12:00 am
Příspěvky: 618
Presne tak to chci a mam na mysli, jen proc te cerny vodic z prijmace?

_________________
Projekt MAZ 537A, Jeep WRANGLER RUBICON, In memoriam MAN KAT 6x6
http://dtswiss.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 10:18 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 30, 2011 12:00 am
Příspěvky: 1726
Bydliště: Ústí nad Labem
Při tomhle zapojení asi bude problém s různým napětím. Hanys tam má 6V, což přijímač zvládne, ale pro HV servo je málo. A ty ho chceš připojit na 2S lipo

_________________
Hilux na šasí Slick7 "TADY"
Hilux "Žirafa" na SCX10
Hilux "KATONI" na TF2 "TADY"
Crawlík Bullýk
"RAJČE"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 10:47 am 
Offline
Sběratel
Uživatelský avatar

Registrován: sob lis 29, 2008 12:00 am
Příspěvky: 4388
Bydliště: Praha 8
DT-swiss píše:
Presne tak to chci a mam na mysli, jen proc te cerny vodic z prijmace?


Vždycky potrebujes 2 draty, tj. 2 k baterce a 2 k prijimaci, aby signal nebo (+) mělo vuci cemu jit.
Nicmene ten cernej (-) muze byt spolecnej a taky u serva je.
Idealni je Y kabel na jednom konci vyndáš cervenej -> prijimac
na druhym konci vyndes zlutej -> napajeni.
Poku mas k servu externi bec, z kterého napajis i prijimac, pak by ti na tom jednom konci od serva do prijimace stacil i jen ten zlutej drat.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: MAZ 537A ! 1/10 ! by DT-swiss
PříspěvekNapsal: sob led 16, 2016 11:05 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned led 30, 2011 12:00 am
Příspěvky: 1726
Bydliště: Ústí nad Labem
Jenže potřebuje napájet HV servo 7,4V a z přijímače poleze jiný napětí. Jak tohle řešit?

_________________
Hilux na šasí Slick7 "TADY"
Hilux "Žirafa" na SCX10
Hilux "KATONI" na TF2 "TADY"
Crawlík Bullýk
"RAJČE"


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 179 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.