Právě je pon kvě 22, 2017 8:24 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: čtv úno 24, 2011 3:25 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2204
Bydliště: Louny
pokud to nebude vadit,jinak přendat jinam.
Dceři sem přestavěl traktor od brudera podle kolegů z tamiya fora,je to na domácí ježdění hlavně pro děti,k pohonu slouží 2x servo bez elektroniky a přestavba je poměrně nenáročná,jinak jsou použity standartní RC součástky.
Majáky jsou ,,natvrdo"blikací Led diody , MÁRA sem dá fotku večer
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/rc_traktor-bruder/ je to pro inspiraci pro ostatní taťky aby nám naše děti nebraly naše hračky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 24, 2011 9:53 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 11, 2010 11:00 pm
Příspěvky: 150
Bydliště: Od Jevíčka
je to nádhera,myslíš že by se dal použít tento regulátor http://www.rcauta.cz/zbozi/5384/Tamiya-TEU-101BK.htm a co jsi použil za serva?

_________________
Axial scx10 Spektrum DX3C 2,4GHz
Traxxas summit combo mamba monster + 2200kV DX4S

http://lancer76.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 24, 2011 10:03 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2204
Bydliště: Louny
použít jde jen je v šasí málo místa tak je lepší použít něco menšího,serva hitec 311-kvůly ceně ale můžeš použít cokoliv stejnýho pro pohon a na řízení to taky stačí pokud to je nadoma, malá za traktorem tahá vůz plnej kostiček a stačí to, samozřejmě by byly lepší kovový serva


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 24, 2011 10:38 pm 
Offline
Častý přispěvatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát úno 06, 2009 12:00 am
Příspěvky: 892
Je parádní.Tenhle pohon bohatě stačí.Také jsem tak začínal.Co ti to uveze?Mě tohle http://www.youtube.com/watch?v=-H-gQKgc8uo V bopku nemám žádnej régl a maká. http://www.youtube.com/watch?v=PYr-0lyS ... er&list=UL Jen tak dál,dětem to stačí a nejen to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: sob úno 26, 2011 12:17 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 26, 2011 12:00 am
Příspěvky: 176
Bydliště: Praha 4 Lhotka
[quote="mrak03"]pokud to nebude vadit,jinak přendat jinam.
Dceři sem přestavěl traktor od brudera podle kolegů z tamiya fora,je to na domácí ježdění hlavně pro děti,k pohonu slouží 2x servo bez elektroniky a přestavba je poměrně nenáročná,jinak jsou použity standartní RC součástky.
Majáky jsou ,,natvrdo"blikací Led diody , MÁRA sem dá fotku večer
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/rc_traktor-bruder/ je to pro inspiraci pro ostatní taťky aby nám naše děti nebraly naše hračky[/quote

Díky za inspiraci je to bomba pokusím se něco vytvořit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 05, 2011 2:07 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: ned zář 04, 2011 11:00 pm
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 8
Ahoj, v sobotu v noci jsem taky právě rozjel traktor od Brudra. Zatím nebyl čas na ledky, ale to přijde. Pohon- dvě serva 10kg z HK i s eletronikou, řízení 2,5kg micro, taky z HK, žádný regl, jen 2S 2200 LiPo a po třech hodinách ježdění s vlekem a naloženým šutrem, jsem do ní nacpal 1096 mAh.

http://mojefotky.blgz.cz/Zahradni-technika.html

Další bude pokračovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: pon pro 02, 2013 1:43 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pon pro 02, 2013 1:36 pm
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha Modřany
Ahoj, prave jsem synkovi objednal traktor k Vanocum a uvazuju, ze bychom ho casem mohli zmotorizovat. Pohon se dvema servy se mi zamlouva.

Chtel jsem se zeptat jak vam to zataci? Nemate problem s tim, ze se obe kola toci stejne rychle? Neni tam diferak, pokud ho nedelate nejak elektronicky podle natoceni prednich kol??

_________________
Fotky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: pon pro 02, 2013 6:25 pm 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2204
Bydliště: Louny
zatáčí normálně, serva sem vykuchal takže sou z toho jen převodovky a sou zapojené do série , tím ti trpaslíci s plnejma nůšema proudu běžej k nejmenšímu odporu převodovek, takže zapojení dvou motorů do série umožňuje jeden z nich třeba úplně zastavit a nic se nevyskratuje, ale zvýší se otáčky druhého motoru a funguje to v podstatě jako diferenciál

_________________
MRAKOLEND-rc park
Hitec-2,4GHz
OT64-SKOT
LIAZ-plachta
MITSUBISHI PAJERO-CC01 trial
Holídajka by MRAK
MITSUBISHI PAJERO WAGON-CC-01
HAJZLTEAM -patřím k nim
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/DOLUBOBO


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: pon pro 02, 2013 7:32 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 03, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 201
Bydliště: Plzeňský kraj
Taky mám předělanýho jednoho Johndeera.
Zapojení serv (motorů) funguje takto:
Sériově - chová se jako diferenciál, paralelně - obě kola se vždy točí stejně rychle jakoby byl diferák zamčený a jede to trochu rychleji. Vím o čem mluvím, protože sem si udělal pomocí páčkového přepínače a mikroserva přepínání mezi sériovým a paralelním zapojením a můžu to měni za jízdy :OK:

Fotky zde:http://mirovito.rajce.idnes.cz/RC_traktor_JOHN_DEERE_7930/
Videa zde:http://www.youtube.com/watch?v=gHJw-ppG6ao
http://www.youtube.com/watch?v=vKI8rM0iDIE

Schéma zapojení motorů zde:
Obrázek

_________________
AXIAL SCX10 JEEP RUBICON krátký, RC4WD TF2
http://mirovito.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: úte pro 03, 2013 12:27 am 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob říj 27, 2012 11:20 am
Příspěvky: 121
Bydliště: Hrádek nad Nisou
Jen pro zimavost

http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=1022

S pozdravem Andrzej


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: úte pro 03, 2013 9:15 am 
Offline
Píšu hodně
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 27, 2011 12:00 am
Příspěvky: 1171
Bydliště: Brno
Co jsi tam použil Mraku za serva? To se mi moc líbí, něco takového bych chtěl pro malého, je na traktory ujetej :-)

_________________
TT, TLT, CC-01 Pajero, CB-MB Actros, TXT-Tarantule, T813TP6x6, T816Morpho, SCX10 atd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: úte pro 03, 2013 9:44 am 
Offline
Píšu strašně moc!
Uživatelský avatar

Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Příspěvky: 2204
Bydliště: Louny
311 hitec, ale teď se s tím hraje mladší dcerka (3 roky) a při brutálnějším zacházení strhla zoubky a vylomila šestipalcovou páku která je našroubovaná v disku , to teda spadla přes traktor, takže bych doporučil použít serva s kovovejma převodama, stačí čína

_________________
MRAKOLEND-rc park
Hitec-2,4GHz
OT64-SKOT
LIAZ-plachta
MITSUBISHI PAJERO-CC01 trial
Holídajka by MRAK
MITSUBISHI PAJERO WAGON-CC-01
HAJZLTEAM -patřím k nim
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/DOLUBOBO


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: úte pro 03, 2013 11:04 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pon pro 02, 2013 1:36 pm
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha Modřany
Děkuju vám za rady, sériové zapojení serv mě nenapadlo. Jak velké aku používáte? 2S? Jakou kapacitu?
Dali byste mi tip na dostačující regulátor? Traktor bude vozit asi jenom kostičky mezi pokoji, tak že žádný náročný provoz :lol:

mirovito: Chtěl bych se zeptat jestli pozoruješ rozdíl v poloměru zatáčení při přepnutí na paralelní zapojení?

_________________
Fotky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: pát pro 06, 2013 8:59 pm 
Offline
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned čer 03, 2012 11:00 pm
Příspěvky: 201
Bydliště: Plzeňský kraj
Rozdíl v zatáčení tam určitě je.
Taky doporučuju dát do kol, hlavně předních, závaží, jinak ty originál tvrdá kola dost "kloužou".

_________________
AXIAL SCX10 JEEP RUBICON krátký, RC4WD TF2
http://mirovito.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: rc traktor-bruder
PříspěvekNapsal: sob led 04, 2014 7:56 pm 
Offline
Nově příchozí

Registrován: pon pro 02, 2013 1:36 pm
Příspěvky: 6
Bydliště: Praha Modřany
Další traktor na světě, více info zde

_________________
Fotky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Copyright © 2012 Modelářské fórum RC4x4.cz - Forum pro všechny příznivce pomalé jízdy terénem.
Jedeme na phpBB. Máme rádi expediční rc modely a vlastně vše, co má alespoň čtyři kola.