Jelikož jsem si zatím netroufnul na tepelné zpracování PSH tak jsem použil 0,5mm které lepím ve více vrstvách. Tohle je výsledek dvou vrstev (ještě přijde jedna)...
Jedeš slušně.
Výběr předlohy se mi zamlouvá,takže rád budu nahlížet na tvorbu. :lol:
Asi máš nebo znáš,ale doporučím tmel od tamky Basic type.Sice se nanáší pro mě divně,povrch rychle zatuhává, ale krásně přilne a nelístečkuje při broušení.Zkoušel jsem ho poprvý na Sanďákovi a je dobrej.
Takže dnes moc času nebylo.... Z treningu chodím v úterý a čtvrtek pozdě tak jsem jen dolepil ten druhý oblouk a rovnou tmelem zaplnil spáry. Už po chvilce přesně jak psal Rotruck se spára o něco propadla jak tamiya putty schne. Holt to bude na víc vrstev.
Teď jsem to patlal na jednu boudu a docela se mi to líbí. Pěkně to zpevní tu kastli, vlastně to spojí ty dva díly dohromady. Dobře se to brousí. A nemělo by to vypraskávat. Toho se u tý tamiye trochu bojím.
Jak píše Pedro, psh rozpuštěný v toluenu je naprosto perfektní věc, hlavně vytvoří s tmeleným dílem naprosto homogenní směs, je stejně tvrdej, takže to lehce zabrousíš s okolím, aniž by tam byly stopy :OK:
Tmel z rozpoštěnýho PSH není špatná věc, ale pozor při použití u tenšího PSH - třeba 0,5 může způsobit naleptání - propadnutí až zborcení , je třeba nechat nejprv zavadnout na špejli a pak nanášet v tenčích vrstvách.
A při nanesení větší vrstvy třeba do kouta kastle pro zpevnění taky není ideální - je schopný to zdeformovat i 1mm PSH. chce to nespěchat a nanášet slabší vrstvu. Ne to nalejt a nechat schnout....