Woyta - super článek, má pokračování?
Jedničková je jiná liga, krom ledničky ve výbavě je to s tím motorem absolutně scifi.
Kamarád má už ctvrtou, tohle je ta třetí. První dvě byly jedničky. S jednou z nich zabil o půlnoci u Kaplice dokonce krávu, byl s tím i v novinách, aby ne.
Tahle druhá generace má už motor vpředu (spíš pod palubkou, když otevřeš kapotu tak začíná u rantlu okna a mizí někde v autě) a nemá onu ledničku 😁...
Zidone, já si to myslel úplně stejně jako ty 😅 dlouhých 20 let, co ten kámoš jezdí s previema. Vůbec by mě nenapadlo to chtít taky, byť 19" už ji docela sluší.
To vůbec není o tom, co si můžeš myslet když to vidíš. I jízda je zvláštní. Je to nedotacivy, řízení takový divný, vzadu to vozí traverzu místo nezávislýho jako první generace, když s tím jedeš "normálně" tak furt pípá nějaká kontrola trakce a občas tě to vrhne nad očekávání ke krajnici. Třeba té druhé nez jsi čekal.
Ale stačí zpomalit. Najít takovej ten spravnej "flow". Najednou to dává smysl, diesel ani tolik nechrochta, to řízení je zčista jasna příjemný, odpružení jen pluje, kormidlujes krajinou úplně na pohodu. A pak zjistíš, že to vlastně jede na okresce klidně kilo dvacet a 160 na dálnici nema problema. A všechno v tom toyotim "flow". K tomu to fouká klimu dalším větrákem v podlaze až dozadu, tam drepis, natažený nohy, někdo vepředu možná řídí, ještě vezeš dvě děti psa a najednou je to naprosto geniální auto. Dvacet let sem chodil okolo a smál se co má za škatuli.
Teď mám u baráku tohle a jednickovou Octavii 1.8turbo a když sectu nájezdy dohromady, mají přes milion kilometrů 😱🤪😂😂😂
Drtivá většina jízd probíhá kolem komína s parkováním různě ve městě, na to nemusím mít novinky ze salonů.
Maj fejvorit uspořádání je tohle. Ložná plocha přes dva metry, stále 5 míst a pohodlná manipulace se vším. Vyhodis tu gumovou vanu a užíváš si čistý šedý koberec až dozadu.
To celý za 6.5 litrů nafty.