VYPROŠŤOVACÍ KLADKAV sobotu se chystám za Budějovickýma klukama na vyprošťovací akci Wotokabi a proto jsem se rozhodl vyrobit vyprošťovací kladku, nad kterou jsem přemýšlel už před rokem. Díky tomu jsem měl doma pár kladek z tiskárny. Kvůly váze jsem použil hliníkový jedničku plech a vystříhal obrysy. Vypadá to jak trsátka :lol:
Stále jsem špekuloval jak udělat střed, protože má kladka na ložisku průměr 8mm. Nakonec mě napadlo provrtat a udělat do 8mm alu tyče závit a pak odříznout na požadovanou délku. Bydlím v paneláku, tak nemám moc nářadí a tím plátkem bez rámu jsem udělal vše na autě, jako nášlapy, rám světel, linky atd. :lol:
Základ skoro hotový. Pro ten závit jsem se rozhodl záměrně, kvůly tomu, aby ani z jedné strany nebyla matka a bylo to zakulacené.
Tady je poloviční výsledek :roll:
A takhle to bude fungovat ;-)
To bylo ale včera :-D Dnes jsem nad tím přemýšlel celý den v práci a stále mi neseděl ten šekl. Nelíbilo se mi, že při použití by trvala dlouho příprava k navíjení kvůli šroubování šroubu do šeklu. Poupravil jsem ještě trochu plechy a vypiloval díru na hák. Bude to lepší, že se kladka otevře, vloží se provaz, zavře a jen se zahákne. Na autě vozím řetěz s háky na konci, tudíž bude teď snadná aplikace.
Momentálně se plechy barví, tak pak dodám kompletní výsledek.