chci se zeptat jak se starate o loziska po jizde v bahne ,ve vode atd..
ja loziska po jizde dal prez noc do technickeho benzinu,je to dobre?? ale jedno mi jde porad nejak ztuha..
jak se tedy starate o loziska vy.. :?:
Já to na MRC po lehkém oschnutí stříkám WDčkem, aniž bych to auto rozdělával a ty ložiska vyndával. Všude tam, kam to jde, stříknu WD a zatím pohodička. Když je mám vyndané tak s nima chvilku stěrchám ve WD, klidně i po dvakrát, pak osuším a nakapu tam nějaký Tamiya olej na ložiska. Uplné rozdělávání ložiska smysl nemá, to je škoda práce, pokud ani po koupeli ve WD nejde pěkně, tak vyhodit a koupit nové.
Jako běžnou údržbu stříkám WD, při rozebírání používám Výkonové mazivo ve spreji od Bernera. Je to vlastně vazelína v obrovským množství nějakýho lihu či jaký potvory, dostane se to všude, líh vyprchá a zbyde tenká vrstvička vazelíny.
Za dobu co jezdím jsem vyhodil JEDINÝ ložisko a kdo mě zná tak ví že každá louže v dohledu je moje. 8-)
To umí každý debil, aby eso trumfem přebil. Ale dát na eso dvojku, to je teprve gól!
* 2x Slash * SCX 10 * Holiday Buggy * Popletka * Pinzgauer *
byl sem jezdit s axikem, a samozrejme sem vymet kde jaky bahynko..
model sem nechal den lezet, az potom sem ho zacal cistit..
a loziska z prednich C-hubu jsou total zatuhly.. nejdou ani na jednu stranu
vyndal sem ty teflonovy vlozky, mel sem to jedno odpoledne namoceny ve WD, ted to macham celej den v technickym benzinu ale vysledek zadnej..
naky tipy ? xD
Přesně tohle se mi dneska stalo taky. Jenom ložisko u jedné z náprav. Vydělal jsem z něho ty plastové prachovky, hodil do kokpit spreju a třepal, potom jsem ložisko zapálil a až se zchladilo tak jsem ho vyrochnil v oleji. Mno ložisko se točí na obě strany asi jen o 2 milimetry.
Taky by mě zajímalo........ co s tím?
Jednou prostříknout PRF 5-99 na vyčištění,rozhejbat,podruhý na promazání.
Rozhejbe většinu ložisek,ochrání všechny.
Jinak WDčko nemaže,jen trochu čistí,rozhejbe,ale konzervace nic moc.
Myslím že je.. a velká! Já když jsem čistil ložiska tak před vrácením do auta jsem ložiska napěchovla vazelínou. A by se tam nedostala voda a aby bylo namazáno. 8)
Adam - SPEED Energy Team - 1:10 LR Defender 90 DCC 006 -scale - 1:10 LR Defender 90 - Offroad http://adam62cz.rajce.idnes.cz/
takze loziska mi ted den lezeli v technicaku..
vyndal sem je a zadna zmena, tak sem je narval na propisku, tak aby se vnitrni krouzek netocil a snazil se je rozhejbat.. na jednu stranu, na druhou stranu.. sem tam.. az loziska povolili :)
já čistim v ultrazvuku na brejle, v tom nalitej denaturák a vrčeji si klidně hodinu. Pak procáknu něčim ve spreji (konkor 101) máznu LV 2-3 a hurá.
Jediný co jsem vyhodil bylo jedno totálně vykloktaný (to prase co mělo auto přede mnou se o ně vůbec nestaralo, půlka zadřená, druhá s vůlema jak u supra), jinak úspěšně recykluji.
Bohužel většina poslední dobou zakoupených ložisek nemá sundavací boční krytky, takže se tam vazelina cpe pěkně blbě.
Teď jsem si stalo něco podobného, ložisko mi jde jen asi o 2 mm na každou stranu, tak jsem ho stříknul WD a zkusil rozchodit a povedlo se! :tleskam: Ruka mě z toho sice bolela, ale co bych neudělal pro funkční ložisko. :wink: