Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Vysílače, přijímače, serva, blikače, houkače, nabíječky, baterie...

Moderátoři: minotaur, Pedro

Odpovědět
Uživatelský avatar
gecko-x
Píšu strašně moc!
Příspěvky: 2136
Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Bydliště: Količín

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od gecko-x » pát čer 08, 2018 8:26 am

Na prebchozich aplikacich mi to nedelalo, zustalo vse v poloze jak jsem vypnul....
Si predstav, ze by ti to delalo na letadle na podvozku pristanes s vysunutym podvozkem a pri opetovnem zapnuti ti pujde na bricho, protoze se ti podvozek zasune....
Prisoudil bych to prijimaci, ten jsem daval novy, ale dela to jen, kdyz vypnuvradio, pri vypnuti a zapnuti auta, bez vypinani radia, to neudělá...
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1038
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Woyta » pát čer 08, 2018 3:20 pm

Je to vysilackou a jejim nastavenim.
Prijimac po zapnuti bez signalu dava vse do neutralu. Jakmile ma signal tak reaguje. Po ztrate signalu si pamatuje posledni hodnotu, nez najde znovu signal. (pripadne zareaguje failsafe)
Vysilacku vypnutim zresetujes. Tim i hodnoty na kanalech.
Takze bud nastavit pocatecni vychylky a nebo zapnout funkci previous_value (PV) (jestli si nepletu funkci).

Uživatelský avatar
gecko-x
Píšu strašně moc!
Příspěvky: 2136
Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Bydliště: Količín

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od gecko-x » pát čer 08, 2018 9:09 pm

No mozna jsem to nepochopil, ale zapinam vždy nejdriv vysilacku a vypinam ji posledni, tzn. prijimac neni nikdy bez signalu...
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)

Uživatelský avatar
Peter BT
Nově příchozí
Příspěvky: 62
Registrován: sob úno 07, 2015 9:31 pm

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Peter BT » úte říj 09, 2018 9:23 pm

ahoj chlapci... pred pár rokmi som preplieskal aj moju GT3C... a doteraz slúži k plnej spokojnosti.... ale teraz by sa mi tam zišiel jeden potenciometer.... podľa softu by miesto tretieho kanálu mohol byť.... hľadal som to tu, ale žiaľ sa mi to nepodarilo nájsť... a ani na webe.... tak neviem, či to vôbec podomácky je možné spraviť....
nemáte niekto skúsenosť, ako to napojiť? schému? radu?
ďakujem

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1038
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Woyta » stř říj 10, 2018 10:24 am

Jak moc s tím potřebuješ kroutit? Tlačítka pro poskakovani v krocích nestačí? (používám to pro nastavení gain u gyroskopu).
HW kity s potaky jsou ale mění signál jdoucí do vysílače. Jak moc si rozumí s firmware nevím.

Uživatelský avatar
minotaur
Administrátor
Příspěvky: 4874
Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Bydliště: Lázně Toušeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od minotaur » stř říj 10, 2018 2:39 pm

Ty HW kity (DasMikro) firmware vysílačky zcela obcházejí; zapojují se mezi PPM výstup z procesoru a PPM vstup RF modulu.
Poťák na 3. kanál by měl jít připojit, je na to volba v global setupu (psx soft), jen jsem to ještě nikdy nedělal (nepotřeboval jsem to). Trochu mne překvapilo, že jsem na netu k tomu nic nenašel, že by to někdo udělal...
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1038
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Woyta » stř říj 10, 2018 4:13 pm

Ano to vím. Ale nevím jak se chová kombinace obojího.
Jestli projdou i kanály které třeba 6ch kit neovlivnuje. U kanálu 4-6 čekám že případný signál bude kit zcela ignorovat.

///předpokládal bych nějaký jednoduchý klopny obvod zapojeny na c kanál prepinajici mazi dvěma odporovymi stavy.

Uživatelský avatar
minotaur
Administrátor
Příspěvky: 4874
Registrován: sob zář 05, 2009 11:00 pm
Bydliště: Lázně Toušeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od minotaur » stř říj 10, 2018 9:37 pm

Chová se to takhle...

4-kanálový expander má dvě varianty:
varianta A - zachovává 1. a 2. kanál, přidává 3. až 6. kanál
varianta B - zachovává 1., 2. a 3. kanál, přidává 4. až 7. kanál

6-kanálový expander také dvě varianty:
varianta A - zachovává 1. a 2. kanál, přidává 3. až 8. kanál
varianta B - zachovává 1., 2. a 3. kanál, přidává 4. až 8. kanál

(Kanálové expandery DasMikro pro volantové vysílačky Flysky)
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz

Uživatelský avatar
Peter BT
Nově příchozí
Příspěvky: 62
Registrován: sob úno 07, 2015 9:31 pm

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Peter BT » ned říj 14, 2018 4:17 pm

woyta, ano.. krokovú zmenu poznám a aj používam.... len som chcel jeden štandardný poťák, keď ho uź soft v nastaveniach ponúka....
Minotaur.... dasmikro som pozeral a zavrhol práve kvôli tomu, že je to mimo softu... ono.. ten soft je síce kostrbatý na programovanie ale ináč za istého nadávania som na ňom zatiaľ nastavil všetko..... hodia sa mi jeho možnosti.. prinajmenšom základné nastavenia ako smer, konce a rýchlosti pohybu.....

a ako tu píśete.... tiež som hľadal na nete... niečo som našiel v jednej diskusii kde to ale len popisujú v angličtine... ale žiadna schéma tam nebola a pritom tam boli nejaké zasahy do HW... a to som sa len podĺa pomenovania neodvážil... tak som skúsil tu... predsa len za tie roky ste tu s tým softom čo to preskákali...

furt ma provokuje tá voľba v nastaveniach... pokiaľ viem, origo sa GT3B alebo C s poťákom nerobili... no a keď je voľba v softe, tak asi nejaká rozumná cesta je.... len ju zatiaĺ nevidím.... :-p

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1038
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Woyta » ned říj 14, 2018 9:52 pm

Podle komentu videa:
https://www.youtube.com/watch?v=RoKGHBFCTjw
the instructions

- there is also channel 3 representing CH3 button (for those who will do
some 3-position switch/potentiometer modification)
> There is 1K resistor connected between CH3 button and +5V, so
simply connecting linear potentiometer instead of CH3 button
will not work. Usefull results can be done with logarithmic
potentiometer 10K which has 1K at half of turn. Or eliminate
internal resistor to +5V, connect potentiometer between +5V
and GND and potentiometer output instead of CH3 button.


Takze odpojit tlacitko. Odpajet 1k odpor. Napajet potak mezi 5v a gnd. Jezdec napojit misto tlacitka.

Uživatelský avatar
Peter BT
Nově příchozí
Příspěvky: 62
Registrován: sob úno 07, 2015 9:31 pm

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Peter BT » pon říj 15, 2018 8:33 pm

vďaka, Woyta.... podľa tohto by som to mal zvládnuť.... idem zajtra pre poťák.... :-D

ono... aby som bol férový.... musím priznať, že som asi hľadanie odflákol.... na tomto videjku som bol... aj komenty pozrel.... ale som si nerozklikol odpovede.... hmmmm

ešte raz vďaka ;-)

Tomstokli
Nově příchozí
Příspěvky: 5
Registrován: pon led 15, 2018 9:41 pm

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od Tomstokli » čtv úno 14, 2019 5:42 pm

Zdravím, má někdo CZ manuál k gt3c 0.6.1. psx firmwaru?

Uživatelský avatar
gecko-x
Píšu strašně moc!
Příspěvky: 2136
Registrován: úte led 01, 2013 6:55 pm
Bydliště: Količín

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od gecko-x » čtv úno 14, 2019 6:35 pm

Tomstokli píše:Zdravím, má někdo CZ manuál k gt3c 0.6.1. psx firmwaru?
Muj koment na straně 32, v tomto vlákně
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)

cheps
Nově příchozí
Příspěvky: 1
Registrován: pon bře 18, 2019 3:43 pm

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Příspěvek od cheps » pon bře 18, 2019 5:01 pm

Ahoj. Mám přeprogramovanou vysílačku GT3C, firmware 0,6,1 hledám někoho ochotného z jč kraje mi poradit a vysvětlit nastavení vysílače.

Odpovědět

Zpět na „RC vybavení, elektronika, baterie“