rc traktor-bruder

Všechny vícenápravové kousky, nákladní a užitkové stroje - pro všechna měřítka.

Moderátor: wranglik

Uživatelský avatar
mrak03
Píšu strašně moc!
Příspěvky: 2240
Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Bydliště: Louny

rc traktor-bruder

Příspěvek od mrak03 » čtv úno 24, 2011 3:25 pm

pokud to nebude vadit,jinak přendat jinam.
Dceři sem přestavěl traktor od brudera podle kolegů z tamiya fora,je to na domácí ježdění hlavně pro děti,k pohonu slouží 2x servo bez elektroniky a přestavba je poměrně nenáročná,jinak jsou použity standartní RC součástky.
Majáky jsou ,,natvrdo"blikací Led diody , MÁRA sem dá fotku večer
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/rc_traktor-bruder/ je to pro inspiraci pro ostatní taťky aby nám naše děti nebraly naše hračky

Uživatelský avatar
lancer
Uživatel
Příspěvky: 150
Registrován: úte kvě 11, 2010 11:00 pm
Bydliště: Od Jevíčka

Příspěvek od lancer » čtv úno 24, 2011 9:53 pm

je to nádhera,myslíš že by se dal použít tento regulátor http://www.rcauta.cz/zbozi/5384/Tamiya-TEU-101BK.htm a co jsi použil za serva?
Axial scx10 Spektrum DX3C 2,4GHz
Traxxas summit combo mamba monster + 2200kV DX4S

http://lancer76.rajce.idnes.cz/

Uživatelský avatar
mrak03
Píšu strašně moc!
Příspěvky: 2240
Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Bydliště: Louny

Příspěvek od mrak03 » čtv úno 24, 2011 10:03 pm

použít jde jen je v šasí málo místa tak je lepší použít něco menšího,serva hitec 311-kvůly ceně ale můžeš použít cokoliv stejnýho pro pohon a na řízení to taky stačí pokud to je nadoma, malá za traktorem tahá vůz plnej kostiček a stačí to, samozřejmě by byly lepší kovový serva

Uživatelský avatar
strejda
Častý přispěvatel
Příspěvky: 892
Registrován: pát úno 06, 2009 12:00 am

Příspěvek od strejda » čtv úno 24, 2011 10:38 pm

Je parádní.Tenhle pohon bohatě stačí.Také jsem tak začínal.Co ti to uveze?Mě tohle http://www.youtube.com/watch?v=-H-gQKgc8uo V bopku nemám žádnej régl a maká. http://www.youtube.com/watch?v=PYr-0lyS ... er&list=UL Jen tak dál,dětem to stačí a nejen to.

Uživatelský avatar
koudy
Uživatel
Příspěvky: 176
Registrován: stř led 26, 2011 12:00 am
Bydliště: Praha 4 Lhotka

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od koudy » sob úno 26, 2011 12:17 am

[quote="mrak03"]pokud to nebude vadit,jinak přendat jinam.
Dceři sem přestavěl traktor od brudera podle kolegů z tamiya fora,je to na domácí ježdění hlavně pro děti,k pohonu slouží 2x servo bez elektroniky a přestavba je poměrně nenáročná,jinak jsou použity standartní RC součástky.
Majáky jsou ,,natvrdo"blikací Led diody , MÁRA sem dá fotku večer
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/rc_traktor-bruder/ je to pro inspiraci pro ostatní taťky aby nám naše děti nebraly naše hračky[/quote

Díky za inspiraci je to bomba pokusím se něco vytvořit

Lada_B
Nově příchozí
Příspěvky: 9
Registrován: ned zář 04, 2011 11:00 pm
Bydliště: Praha 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lada_B » pon zář 05, 2011 2:07 pm

Ahoj, v sobotu v noci jsem taky právě rozjel traktor od Brudra. Zatím nebyl čas na ledky, ale to přijde. Pohon- dvě serva 10kg z HK i s eletronikou, řízení 2,5kg micro, taky z HK, žádný regl, jen 2S 2200 LiPo a po třech hodinách ježdění s vlekem a naloženým šutrem, jsem do ní nacpal 1096 mAh.

http://mojefotky.blgz.cz/Zahradni-technika.html

Další bude pokračovat.

rapo
Nově příchozí
Příspěvky: 6
Registrován: pon pro 02, 2013 1:36 pm
Bydliště: Praha Modřany

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od rapo » pon pro 02, 2013 1:43 pm

Ahoj, prave jsem synkovi objednal traktor k Vanocum a uvazuju, ze bychom ho casem mohli zmotorizovat. Pohon se dvema servy se mi zamlouva.

Chtel jsem se zeptat jak vam to zataci? Nemate problem s tim, ze se obe kola toci stejne rychle? Neni tam diferak, pokud ho nedelate nejak elektronicky podle natoceni prednich kol??

Uživatelský avatar
mrak03
Píšu strašně moc!
Příspěvky: 2240
Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Bydliště: Louny

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od mrak03 » pon pro 02, 2013 6:25 pm

zatáčí normálně, serva sem vykuchal takže sou z toho jen převodovky a sou zapojené do série , tím ti trpaslíci s plnejma nůšema proudu běžej k nejmenšímu odporu převodovek, takže zapojení dvou motorů do série umožňuje jeden z nich třeba úplně zastavit a nic se nevyskratuje, ale zvýší se otáčky druhého motoru a funguje to v podstatě jako diferenciál
MRAKOLEND-rc park
Hitec-2,4GHz
OT64-SKOT
LIAZ-plachta
MITSUBISHI PAJERO-CC01 trial
Holídajka by MRAK
MITSUBISHI PAJERO WAGON-CC-01
HAJZLTEAM -patřím k nim
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/DOLUBOBO

Uživatelský avatar
mirovito
Uživatel
Příspěvky: 219
Registrován: ned čer 03, 2012 11:00 pm
Bydliště: Plzeňský kraj

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od mirovito » pon pro 02, 2013 7:32 pm

Taky mám předělanýho jednoho Johndeera.
Zapojení serv (motorů) funguje takto:
Sériově - chová se jako diferenciál, paralelně - obě kola se vždy točí stejně rychle jakoby byl diferák zamčený a jede to trochu rychleji. Vím o čem mluvím, protože sem si udělal pomocí páčkového přepínače a mikroserva přepínání mezi sériovým a paralelním zapojením a můžu to měni za jízdy :OK:

Fotky zde:http://mirovito.rajce.idnes.cz/RC_traktor_JOHN_DEERE_7930/
Videa zde:http://www.youtube.com/watch?v=gHJw-ppG6ao
http://www.youtube.com/watch?v=vKI8rM0iDIE

Schéma zapojení motorů zde:
Obrázek
AXIAL SCX10 JEEP RUBICON krátký, RC4WD TF2 BLAZER K5, MST CFX Holidajka
http://mirovito.rajce.idnes.cz/

Uživatelský avatar
andrzej w
Uživatel
Příspěvky: 121
Registrován: sob říj 27, 2012 11:20 am
Bydliště: Hrádek nad Nisou

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od andrzej w » úte pro 03, 2013 12:27 am

Jen pro zimavost

http://rctruck.pl/forum/viewtopic.php?f=24&t=1022

S pozdravem Andrzej

Uživatelský avatar
Slick7
Píšu hodně
Příspěvky: 1283
Registrován: ned úno 27, 2011 12:00 am
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od Slick7 » úte pro 03, 2013 9:15 am

Co jsi tam použil Mraku za serva? To se mi moc líbí, něco takového bych chtěl pro malého, je na traktory ujetej :-)
TT, TLT, CC-01 Pajero, CB-MB Actros, TXT-Tarantule, T813TP6x6, T816Morpho, SCX10 atd.

Uživatelský avatar
mrak03
Píšu strašně moc!
Příspěvky: 2240
Registrován: ned úno 07, 2010 12:00 am
Bydliště: Louny

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od mrak03 » úte pro 03, 2013 9:44 am

311 hitec, ale teď se s tím hraje mladší dcerka (3 roky) a při brutálnějším zacházení strhla zoubky a vylomila šestipalcovou páku která je našroubovaná v disku , to teda spadla přes traktor, takže bych doporučil použít serva s kovovejma převodama, stačí čína
MRAKOLEND-rc park
Hitec-2,4GHz
OT64-SKOT
LIAZ-plachta
MITSUBISHI PAJERO-CC01 trial
Holídajka by MRAK
MITSUBISHI PAJERO WAGON-CC-01
HAJZLTEAM -patřím k nim
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/DOLUBOBO

rapo
Nově příchozí
Příspěvky: 6
Registrován: pon pro 02, 2013 1:36 pm
Bydliště: Praha Modřany

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od rapo » úte pro 03, 2013 11:04 pm

Děkuju vám za rady, sériové zapojení serv mě nenapadlo. Jak velké aku používáte? 2S? Jakou kapacitu?
Dali byste mi tip na dostačující regulátor? Traktor bude vozit asi jenom kostičky mezi pokoji, tak že žádný náročný provoz :lol:

mirovito: Chtěl bych se zeptat jestli pozoruješ rozdíl v poloměru zatáčení při přepnutí na paralelní zapojení?

Uživatelský avatar
mirovito
Uživatel
Příspěvky: 219
Registrován: ned čer 03, 2012 11:00 pm
Bydliště: Plzeňský kraj

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od mirovito » pát pro 06, 2013 8:59 pm

Rozdíl v zatáčení tam určitě je.
Taky doporučuju dát do kol, hlavně předních, závaží, jinak ty originál tvrdá kola dost "kloužou".
AXIAL SCX10 JEEP RUBICON krátký, RC4WD TF2 BLAZER K5, MST CFX Holidajka
http://mirovito.rajce.idnes.cz/

rapo
Nově příchozí
Příspěvky: 6
Registrován: pon pro 02, 2013 1:36 pm
Bydliště: Praha Modřany

Re: rc traktor-bruder

Příspěvek od rapo » sob led 04, 2014 7:56 pm

Další traktor na světě, více info zde

Odpovědět

Zpět na „Trucky, zemědělská technika a vícenápravové stroje“