Tak sláva, že si to tu nepíšu pro sebe:-) Rád tu zanechám stopu a podělím se o stavbu.
Jak už mám šaši, jde to celkem rychle. Vystřihuji interier a rozmýšlím, kam elektroniku. Měl jsem to zhruba naplánované, ale čekal jsem víc místa:-)
No jasně, aby to neulitlojeste mam 55g na každou těhlici a do skidplate dám par g olova. Baterka to taky slušně zatíží, ale vic nic. Musí to byt prilepeny k zemi...
Karbon je z nouze cnost. Ale líbí se mi moc, jeste ho laaknu.
No tlustší karbonovou desku můžeš objednat u číňana ale stojí to majlant. Cenově přijatelně by ale mohl vycházet sklolaminát na tištěné spoje.
Ale jestli máš přístup k "autoklávu" tak se nabízí kacířská myšlenka. Co udělat dřevěné kopito, nastříhat karbon /skelné vlákno a udělat celou vanu?
S linkama u mých staveb taky občas bojuju. Můj oblíbenej trik je ohýbačka na brzdové trubky. Prohnutý link se pak vyhne časti se které byl v kolizi a nemění geometrii nápravy.
BTW Vaření rámu se bát nemusíš. Jde to snadno i s CO2.
Krabička z GM jako nádrž. Rozměr krabičky jsem trefil asi po nakupu tří dalších tvarů:-) Tahle tam sedla perfektně. Koupil jsem dvě a spojil je tak, aby se hádrž vyhnula zadnímu servu.
Také jsem s vyfénoval rám do tvaru, aby se vyhnul zadním kolům...
Na ventilator jsem hledal nějakou pěknou maketu. Našel jsem jí u Traxxas desert racer 1:8. Celý díl by se mi do auta vešel, ale vypadalo to moc narvany. Na délku má celý díl 14cm. Tak jsem díl rozřízl a na druhou část použil držák předního nárazníku, otočený a uřezaný:-) Plus kus kulatého a hezky zahnutého plastu rámečku od vylamovacích dílů, jako potrubí do chlazení.
Jako poslední jsem zatím udělal díry do karoserie, abych jí dostal níž. V aute není ještě motor, ten poleze taky ven:-)
Naposledy upravil(a) tomina dne 01.01.2021 10:05, celkem upraveno 1 x.
ho ho hooo, ještě interier:-)
Myslíte si, že můžu udělat z toho hasičáku před sedačkou spolujezdce NOS forsáž?:-)
Líbí se mi ta bandaska a hasičák už mám jeden vzadu....
Vidím borce dokonce v pětiboďáku, tam když se utáhnes tak kam nedomavnes rukou tam nedosahnes takže to máš stejně daleko ventil může mít někde u radicky a už na něj dosáhne
Neřadí, stupeň forsaze reguluje tím kohoutem ... Jako fajnšmekr už bys tam měl zapojovat servo co by chodilo s plynem, pořádnej kohout a borec volný zápěstí (schovas do lemu rukavice..) a ať to tam točí pod tu zelenou izolepu za radickou se to akorát vejde