Líbí se mi přiznaný rám klece. Hliníkový 1mm plech z Obi se dá pěkně tvarovat a tak z něj dělám i boky. Jen jsem každý bok dělal dvakrát. Udělal jsem si šablonu, pracně vystříhnul a naohýbal plech a pak se rozhodl že to udělám jinak:-)
Trochu jsem se u těch boků vyvztekal, a tak jsem si musel odskočit ke kokpitu. Tohle jsem ohnul od oka a prakticky bez šablony a okamžitě. To je pro mne, co 100x měří a pak možná řeže, nevídané:-)
Ahoj,
pořád na tom makám. Sice s půlročními přestávkami, ale dodělám to:-)
Přední rám...Používám původní plastové trubky z klece Goma. Prodlužuji je a spojuji je závitovkou M3. Ten přední U rám je plastový "držák" dílů stavebnice. Hodil se mi tvar:-)
Ještě oříznu blatníky podle trubek....
Trochu jsem přes prázdniny pokročil. Konečně jsou hotové prahy, se kterými jsem dlouho otálel. To mi pomohlo k tomu, abych mohl finálně ořezat "dvířka" pro vstup baterky.
Když jsem to měl hezky spasováno, ořezal jsem přední blatníky podle rámu. Získal jsem tak o trochu víc místa pro kola při křížení. Jako další musím vyrobit držák pro světelnou rampu a pak interiér. Mám lexanový z Goma, ale řádně jsem ho prostříhal, aby se tam vešel....
Čtu si tady svoje vlákno a koukám jak šel čas. V listopadu to budou 4 roky, co jsem vyrobil nádrž z krabičky z GM obchodu. Čtyři roky skoro za mnou a já tu nádrž natřel a udělal víčko:-)
Vlastní stavebnice:-)
Potřeboval jsem nalakovat karbonový rám bezbarvým lakem a pár dílu na černo. Teď to už jen finálně složím a začínám pomalu řešit elektroniku. Vysílač Turnigy TGY i6 , ESC Xerun Axe540 2300kv, řiditelné obě nápravy, naviják ze serva a pokus o winchdown.
Naposledy upravil(a) tomina dne 02.09.2024 10:48, celkem upraveno 1 x.
Prostor na baterku je skrze dvířka v karoserii tak, jak to má model GOM od Gmade. Jen prostor pro baterku je užší. Do části leze převodovka. Proto jsem musel hledat 3S baterku s šířkou max. 3cm. Našel jsem Nanotech 2.8 a koupil rovnou tři. Ještě že tak. Teď koukám na Big Hobby a už je nemaj. Co budu dělat až umřou, nevim. Budu muset přestavět auto:-)