tomina
Uživatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: GOMW KOH

Přes prázdniny jsem s tím opět hnul a model konečně oživil. Zprovoznil jsem elektroniku, kterou jsem měl v šuplíku víc jak dva roky a stáhnul si BT aplikaci pro Xerun. Trochu jsem se obával zastaralého firmware, ale kupodivu vše se spojilo bez problémů a já nastartoval. Placaté servo z boku rámu jsem vyčlenil pro winch down a hned se vrtělo, ale hlavně tahalo přepínačem na vysílačce tak, jak jsem potřeboval. Jedná se o JX PDI-HV2107MG a jeho síla cca 7kg je dost na to, aby přitáhlo přes kladku a vlasec podvozek.....

https://photos.app.goo.gl/XhxkXXq8N19wQEuq9
Naposledy upravil(a) tomina dne 24.09.2024 13:49, celkem upraveno 2 x.
tomina
Uživatel

Hotový podvozek. Baterka na svém místě, naviják navíjí, zatáčí obě nápravy, winch down a jezdí to dopředu a dozadu:-)

Obrázek
Naposledy upravil(a) tomina dne 24.09.2024 13:50, celkem upraveno 1 x.
Mirda
Uživatel

Hezká práce. 👌 Než baterky odejdou, tak se určitě na trhu nějaké vhodné zase najdou.

Jen se blbě zeptám, na co je ten winch down? 🤔
Na čem dělám:
Toyota Hilux
tomina
Uživatel

Funguje ten odkaz na video, co jsem poslal?
Mělo by tam být vidět, že se přitáhne rám skrze tlumiče k přední nápravě. Na rámu visí motor a převodovka a takto snížím těžiště a omezím zdvih tlumičů. Slibuju si od toho lepší průjezd strmým stoupáním. Viděl jsem to na velkých crawlerech a je to i jedna z možných součástí na autě v kategorii C3. Od toho jsem se ale už trochu odchýlil, bude to těžký.
tomina
Uživatel

Nálepky. Koupil jsem origo archy a už od začátku přemýšlím, jak tam co nacpu. Origo jsou černé se stříbrným okolo, tak jsem nakonec udělal i haubnu stříbrnou. A když už je to MST a Gmade, tak tam budou nálepky značek stavebnic ze kterých je to postavený. Ke kolům Duratrax jsem taky dostal nálepky, ale jsou malé a na střechu se mi lépe hodí Bridgestone:-)

Obrázek
tomina
Uživatel

Víkend byl plodný. Z černobílých nálepek nakonec sešlo, protože jsem měl už dlouho vyhlídnutou jednu oranžovou revelku na kombinézu řidiče. No a když byl v archu Gmade i oranžový rychlý pruh.... tak jsem to barevně sladil.

Obrázek

Obrázek
Hofy
Uživatel

Začíná vypadat nebezpečně 😈🥹
tomina
Uživatel

Že jo, viď :-)
tomina
Uživatel

Finišuju. Světýlko bude poslední, co tam ještě narvu. Koupeno na ebay a jsem překvapenej, jak moc hezký to je. Rozměr akorát.

Obrázek
Mirda
Uživatel

tomina píše: 05.09.2024 14:44 Funguje ten odkaz na video, co jsem poslal?
Mělo by tam být vidět, že se přitáhne rám skrze tlumiče k přední nápravě. Na rámu visí motor a převodovka a takto snížím těžiště a omezím zdvih tlumičů. Slibuju si od toho lepší průjezd strmým stoupáním. Viděl jsem to na velkých crawlerech a je to i jedna z možných součástí na autě v kategorii C3. Od toho jsem se ale už trochu odchýlil, bude to těžký.
Video funguje, ale nějak mi nedomáklo k čemu to může sloužit.. 😁😁

Jinak ty polepy tomu daly moc hezkej šmrc 👌
Na čem dělám:
Toyota Hilux
tomina
Uživatel

Díky, polepy jsem ještě hodil pod čirý lak Tamiya TS13. Trochu jsem s tím váhal, zda mám lakovat hliník:-) Ale haubna je půl na půl s plastem, na střeše karbon, polepy od různých výrobců....no chtěl jsem aby tam chvilku vydržely, tak jsem to láknul.

Řidič už je komplet a interier na místě.
Obrázek

Obrázek
tomina
Uživatel

Tak hotovo! I s malým infarktem. Všechno složený, 4:30 ráno, zapnu to a fungujou pouze serva. Musel jsem večer zvětšit díru do karoserie, protože rozborka/zborka není 100% stejná a milimetr mi nedovolil protáhnout šroub. Díra je přímo nad kabelama od motoru....Napadlo mě, že jsem to prostě provrtal i s konektorem od regulátoru, nebo jsem vzal kabely od motoru. Neviděl jsem tam...Vyspal jsem se na to tři hodiny a ráno to rozebral, vyvztekal se a našel jen vypadlý konektor kabelu od motoru. Moc jsem přitáhnul stahovací pásku..... Dost mě to zdrželo a rozhodilo, ale stihnul jsem dopo kamaráda s dronem a tak mohlo vzniknout toto pěkný video. Někdy na expedici, ahoj.

https://youtu.be/zhpr0A1yhIk?si=BPMqOyK_PJJy5the

Obrázek

Obrázek

Zpět na „Scale projekty“