xood
Přispěvatel

ASA + lepení

chlapy kde se da sehnat ASA plast + čím jej lepit zkušenost

děkuju.
rx113
Nově příchozí

Re: ASA + lepení

Ahoj,
ASA běžné používám v 3D tisku. Jednoduše řečeno, je to ABS s lepšími vlastnostmi. Z ASA mám kompletní model. Jestli se dá nekde sehnat jenom plát/deska, to nevím. Lepil jsem různé díly jak vteřinovým lepidlem, tak i dalšími lepidly na bází kyanoakrylátu. Oblíbené mám od firmy UHU.
zax
Píšu hodně

Asa se nechá lepit (sleptat) acetonem. Spoj je pak dost pevný, ale vyžaduje to trochu finesy a trpělivosti. Do styku s ním jsem ale take přišel pouze v 3D tisku.
xood
Přispěvatel

Děkuju moc chlapy , přešel jsem z rc na zahradní železnici a ty baráky a ostatní doplňky musí vydržet slunce i mraz min 365x5 tak se ptám . Vždy mi zde někdo ochotně a fundovaně poradil.

Ještě jednou děkuju
Ludek21214
Nově příchozí

Pokud ty doplňky budeš tisknout, tak by mělo stačit PetG. To se dá lepit vteřinovým lepidlem. Mám z něj vytištěný držák na mobil v autě umístěný na výdechu topení a je v něm už víc jak 6 let a stále funguje. A to je v něm v létě mnohem větší horko než venku.
Jinak ASA se dobře lepí kaší ze zbytků ASY rozpuštěnými v acetonu.
xood
Přispěvatel

Děkuju za odpověď,
bohužel k 3D jsem ještě nenašel odvahu vše co jsem doposud dělal bylo PSH desek nebo odléváním pliskiřic nebo beton . Bojím se že nejsem tak schopny abych dokázal navrhnout budovu a zadal jí do tisku byt ta představa je nádherná.
zax
Píšu hodně

Hele neboj se toho, ono to možná působí trochu nevlídně, ale jde do toho snadno proniknout. Jestli máš nějaká konkrétní obavy nebo otázky, můžu se pokusit to na ně odpovědět jestli chceš.
Ludek21214
Nově příchozí

Ve větších měřítkách je kreslení budov a doplňků vcelku jednoduché, na základní věci se dá použít Tinkercad, ten je volně přístupný na webu. Já kreslím v Autocadu ale většinou v měřítku 1:120.
Třeba toto bylo trochu složitější:
IMG_20230227_121731[1].jpg
Celková délka je 93 mm.

Zpět na „FreeKec“