Světelné moduly

Vysílače, přijímače, serva, blikače, houkače, nabíječky, baterie...

Moderátoři: minotaur, Pedro

Odpovědět
Uživatelský avatar
Borik
Píšu hodně
Příspěvky: 1304
Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Bydliště: Brno-Maloměřice

Re: Světelné moduly

Příspěvek od Borik » pát dub 05, 2019 5:09 pm

Tak ta není ... pokud potřebuju vyšší napájení, než to, co jde z BECu, tak to musím zapojit před BEC - přímo z baterky ( třeba čerpadlo na 12V ). Pokud stačí těch 5-6V, tak je samozřejmě lepší využít ten BEC.

Uživatelský avatar
badger
Uživatel
Příspěvky: 189
Registrován: čtv dub 01, 2010 11:00 pm
Bydliště: Praha a někdy i Tábor
Kontaktovat uživatele:

Re: Světelné moduly

Příspěvek od badger » pát dub 05, 2019 5:25 pm

Borik píše:Tak ta není ... pokud potřebuju vyšší napájení, než to, co jde z BECu, tak to musím zapojit před BEC - přímo z baterky ( třeba čerpadlo na 12V ). Pokud stačí těch 5-6V, tak je samozřejmě lepší využít ten BEC.
Hm, koukám, že jsem se v tom asi trochu ztratil a melu trochu z cesty.

Anyway.. asi jsem chtěl jen poznamenat něco jako.. pokud je třeba stabilní napětí, třeba kvůli intenzitě LED a je dostatek proudu, tak v dnešní době ebay a všelijakých hotových step up/down modulů si pořád myslím, že je prostě nejjednodušší před to vrazit nějaký BEC, nebo prostě nějaky step UP treba na 12/24V v případě tý rampy a poskládat LEDky do série.
http://rc-svetla.cz
http://jezevcinora.cz/gallery

CC-01 Mitsubishi Montero (2,4GHz) :)

Uživatelský avatar
Borik
Píšu hodně
Příspěvky: 1304
Registrován: pon lis 14, 2011 12:00 am
Bydliště: Brno-Maloměřice

Re: Světelné moduly

Příspěvek od Borik » pát dub 05, 2019 7:03 pm

V tom máš samozřejmě pravdu: pokud mám napájení pouze dvoučlánkem a potřebuju ( třeba ) vodní dělo s čerpadlem na 12V, tak samozřejmě musím použít ten měnič. Na druhou stranu pokud mám tříčlánek, tak je to pak zbytečné a to čerpadlo napojím přímo na ten trojčlánek. A nebo třeba použiju samostatný zdroj ( třeba čtyřčlánek ) v kombinaci se světelným modulem a pak těch LEDek může do série zapojit víc než na ten klasický BEC.
Ale rozhodně je lepší zatěžovat externí BEC než použít BEC z regulátoru - i kdyby tam byla nějaká rezerva.

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1175
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: Světelné moduly

Příspěvek od Woyta » úte úno 11, 2020 12:25 pm

Na FB jsme řešili levný spínač na světla a jiné funkce. Já navrhoval tyhle RF 5-30v ovladače LED pásků. https://www.aliexpress.com/item/33007279111.html Dnes dorazily. S 3S a 4S fungují bez problémů. Takže jako 3 kanálový spínač dobře poslouží.
Drobná nevýhoda je společné +. Spínání je vůči -.
https://photos.app.goo.gl/VDxnZw3h6kfdcffSA

Red Dwarf
Nově příchozí
Příspěvky: 69
Registrován: pát kvě 03, 2013 8:39 pm
Bydliště: Lysá nad Labem

Re: Světelné moduly

Příspěvek od Red Dwarf » stř dub 29, 2020 6:07 pm

Zdar,snažím se už hodinu nastavit DSS2 OD Belu. Návod mám, snad mu i rozumím, chyba může být snad jen v tom,že netuším, co je dlouhý a co krátký stisk,je to nějak specifikováno někde?

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1175
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: Světelné moduly

Příspěvek od Woyta » stř dub 29, 2020 6:28 pm

Kratky stisk, je obvykle, že zmáčkneš a pustíš. Dlouhý stisk, je že tlačítko držíš třeba déle než sekundu.

Red Dwarf
Nově příchozí
Příspěvky: 69
Registrován: pát kvě 03, 2013 8:39 pm
Bydliště: Lysá nad Labem

Re: Světelné moduly

Příspěvek od Red Dwarf » stř dub 29, 2020 6:40 pm

Díky, tak nějak to mačkám a nic. Nemají třeba diody po úspěšné změně proniknout? DSS1 to, tuším, tak měl...

Red Dwarf
Nově příchozí
Příspěvky: 69
Registrován: pát kvě 03, 2013 8:39 pm
Bydliště: Lysá nad Labem

Re: Světelné moduly

Příspěvek od Red Dwarf » čtv dub 30, 2020 2:03 pm

Odpovím si sám, protože jsem pitomec a nečetl jsem pozorně návod. Do režimu nastavování se vstupuje tak,že se drží stisknuté tlačítko nastavování a teorve potom se zapne model (připojí baterka). A diody potvrzují jak krátký stisk (do 2 s) tak ten dlouhý (nad 2 s) a dokonce i přijetí nových nastavení poznáte poblikáváním diod.

Odpovědět

Zpět na „RC vybavení, elektronika, baterie“