RC soupravy FlySky a kompatibilní

Vysílače, přijímače, serva, blikače, houkače, nabíječky, baterie...

Moderátoři: minotaur, Pedro

Odpovědět
Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1181
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od Woyta » stř pro 18, 2019 5:45 pm

GT5 doma.

Gripy z GT3C pasuji.
Hlinikový volant Yeah Racing pasuje také. Není treba tisknout adapter jako u GT3C.
Obrázek

Uživatelský avatar
MartB
Nově příchozí
Příspěvky: 7
Registrován: úte říj 18, 2016 10:37 am
Bydliště: Praha

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od MartB » pát dub 17, 2020 10:09 am

Ahoj, mám na vás dotaz ohledně přijímače Sinohhoby (protože je docela problém sehnat jakékoliv info o něm...), používám jej do předělávek hraček na proporcionální ovládání a teď se mi poprvé stalo, že se po pár sekundách jakoby rozpojí a tak jsem hledal co může znamenat 3x krátké blikání ledky, ale jak jsem psal výše, nikde nic o tom není 😕 netušíte prosím někdo? Pro ilustraci i krátké video dole přes link. Jo a je to Sinohobby co je na Ali a číských eshopech, taky tady někdo řešil myslím, že mu u něj nešla zpátečka (asi stejné jako používají Sinohobby mini Q3 auta)

Předem dík za nápad co s tím

https://photos.app.goo.gl/imxvafdAQtW3unxT7
Free Men
Barrage v2

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1181
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od Woyta » pát dub 17, 2020 10:28 pm

Pokud vím, tak to je na 2s lipo.
6,4v se bere jako vybitá No a 4 plně nabité tužkovky se okolo této hodnoty mohou ohybovat a ono to měření v regulátorech bývá často orientační.
Takže bych řekl, že spíná ochrana baterie.

Zkus to s lipo a uvidíš. Případně ti pak doporučím použít 2x LiOn 14500 místo 4xAA.

Uživatelský avatar
MartB
Nově příchozí
Příspěvky: 7
Registrován: úte říj 18, 2016 10:37 am
Bydliště: Praha

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od MartB » pát dub 17, 2020 11:12 pm

Dík za nakopnutí, zkusím :FINE: , sice tam je 6xAA a plně nabitých :-I , ale je pravda :-p , že ve všech ostatním mám Lipolky...
Free Men
Barrage v2

Uživatelský avatar
MartB
Nově příchozí
Příspěvky: 7
Registrován: úte říj 18, 2016 10:37 am
Bydliště: Praha

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od MartB » pát dub 17, 2020 11:17 pm

Woyta: :tleskam: ještě jednou dík, sakra :-( taky mně to mohlo napadnout, ale když to člověk dělá po nocích, tak už to člověku asi moc nemyslí...

Tak to opravdu bylo baterkami, ty AAčka fakt nic neutáhnou 8o a to používám i lepší typy! Asi mezi nimi je jedna nebo i víc už před smrtí :sad:
Free Men
Barrage v2

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1181
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od Woyta » úte kvě 26, 2020 5:16 pm

Přemnožili se mi auta. Tak jsem si si řekl, že naučím GT2 co se mi tu válí pár kanálů navíc.
Kity expanderů DasMikro zmizeli, nebo stojí víc než nákup další GT3C.

Takže koukám po nějakém DIY řešení PPM expanderu.

Narazil jsem zatím na tyhle dva.
http://www.bhabbott.net.nz/txpander.html
U tohle to vypadá, že si číňaní pujčovali obrázek vstupu. Takže bych řekl, že je na to DasMikro založené.

A tenhle je založen na arduinu se kterým si celkem rozumím.
https://sourceforge.net/projects/channelexpander/

Nějakej ověřenej PPM expandér co funguje s flysky neznáte?

Uživatelský avatar
bobo4x4
Nově příchozí
Příspěvky: 2
Registrován: ned úno 24, 2013 10:22 pm
Bydliště: Olomoooc

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od bobo4x4 » ned zář 27, 2020 4:56 pm

Prosím o radu, na vysílačce FS - GT 3C nejsem schopnej zprovoznit třetí kanál. na příjmači (FS - GR 3 E) mám v CH3 zapojené servo
(později z něj bude naviják). Když na vysílačce zmáčknu boční tlačítko CH3 a zkouším plyn a nebo volant, tak servo nereaguje.
Dělám něco špatně??? :-(

Uživatelský avatar
Woyta
Píšu hodně
Příspěvky: 1181
Registrován: stř lis 06, 2013 9:28 pm
Bydliště: Hořice

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od Woyta » úte říj 06, 2020 1:20 pm

Na Gt3c tlačítko 3ch slouží jen jako on/off. Přepíná mezi dvěma stavy. Pokud nahraješ firmware, tak můžeš třetí kanál přiřadit třeba k přepínači trim nebo DR. Pak můžeš mít tři stavy jak potřebuješ.

Uživatelský avatar
bobo4x4
Nově příchozí
Příspěvky: 2
Registrován: ned úno 24, 2013 10:22 pm
Bydliště: Olomoooc

Re: RC soupravy FlySky a kompatibilní

Příspěvek od bobo4x4 » pát říj 09, 2020 8:37 pm

Aha, díky za radu , jdu shánět někoho,kdo mi to přehraje :wink:

Odpovědět

Zpět na „RC vybavení, elektronika, baterie“