Ahoj, chtěl bych vám ukázat svojí přestavbu malýho traxxe. Původně to bylo žlutý Bronco, ale pak jsem se v tom začal vrtat. Myslim si že nejsem zdaleka jedinej kdo má něco takovýho doma, takže budu rád za vaše podněty a postřehy.
Původní šasi má pouze jednu možnost uchycení tlumičů, které jsou kolmo k zemi, takže pro křížení nic moc. Takže jsem vytiskl na 3D tiskárně lcg šasi, které bylo sice supr, ale nešlo dát pod boudu Bronca. Takže jsem z toho začal dělat crawlera, s tim, že jsem vytiskl šasi typu warthog, aby auto nějak vypadalo. Materiál je PETG. Ale ani s novym šasi jsem nebyl spokojenej, hlavně kvůli možnostem umístění elektroniky.
Takhle to zamýšlel autor tiskovýho souboru.
To ECM (regl a přijímač v jednom) bylo hrozně moc vzadu, a zároveň dost vysoko, takže když auto spadlo na boudu, tak bylo hrozně na ráně. Takže jsem ho nakonec dal paralelně s baterkou.
Zároveň jsem tim zkrátil zadek, zatim provizorně zapalovačem, v plánu je vše překreslit a vytisknout čistě. Musel jsem předělat všechny konektory, aby se vešly pod střechu. Baterku jsem předělal na klasickej JST konektor, takže nabíjim normální nabíječkou s balancérem. A všechny ostatní konektory jsem vyndal a ty kovový bazmeky dal do smršťovaček. Takže jsou o nějaký dva až tři milimetry nižší.
A k dalším úpravám: díly jsou buď origo, nebo Temu a Aliexpress.
Tlumiče 53mm Injora bez pružin, komplet ložiska, pomalejší kovový převody, mosaznej rozšiřovací kit +20mm, kovový linky, 11kg servo. Prakticky celek předek je mosaznej, zadek jsem chtěl naopak co nejlehčí. Takže prední kardan kov, zadní plast. To stejný horní linky. Beadlocky jsem vyřešil po svym, jelikož se gumy nezouvaj, tak jsem přední kola zatížil měděnym drátem a podložkama m12, který se přesně vešly do disku.
Celkově auto váží 520g, váha je v poměru 63:37.
Takhle jsem to koupil...
Tohle je z toho teď...