x.line píše:Bude Ti to fungovat i rok, ale záleží jak se k autu chováš. Ze zkušeností z expedic a od zákazníků si za to většinou lidi můžou sami, když nechávají auto dlouho stát se zatočeným koly. Auto se s tím pere, protože nemá sílu je dorovnat a prostě se servo odvaří. A samozřejmě trápení se na místě při přejíždění extrémů :wink:
A nebo taky ne!Dnes je to cca 2měsíce, co jsem pořídil TRX a při dnešní jednočlené expedici najednou zjišťuji, že auto jede rovně a já mám volant krapet jiným směrem.No a je to tu, ani mě se to nevyhlo, takto jsem si akorát povzdechnul a cca 1km domů lámaně dojel i s nefunkčním řízením.A to jsem se k němu choval hodně slušně, nepřetěžoval jsem ho, plnému rejdu jsem se vyhýbal, poctivě nastavil výchylky dle návodu, tak aby se nedotýkala páka serva jeho uložení, koly jsem zatáčel jen když auto jelo, ne na místě, atd...Navíc mi odešlo při jízdě krokem lesní cestou, kdy jsem jen jemně volantem korigoval směr rovně, takže zátěž v podstatě žádná a stejně umřelo.
Teď projíždím tuto stránku
https://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz ... 4-2-50g/3# a přemýšlím, zda digital 16kg, nebo analog 20kg, cena v podstatě stejná.
Je trochu smutné, že model za skoro 15tisíc, ještě navíc od takové věhlasné značky, obsahuje něco tak poruchového, navíc když jsou s tím problémy už od prvopočátku, mohlo to být už dávno výrobcem upraveno.
V monstru od Himota za 3500,- mi servo fungovalo několik let.Pak jsem ho vyměnil, bylo už hlučnější.No ale dále jsem ho použil do RC lodě, kde funguje dodnes.