Wendis
Veterán fóra

Jasný.... branky jdou jet i na zlomenou pokud se ten "někdo" na to nebude cejtit a nebo si to nebude chtít odřít tak tu branku zkosí a jede se dál,pokud bude chtít vyhrát,bude muset riskovat,
a víc kategorií znamená víc rozhodčích aby se to v nějakym čase stihlo a veř že to nebaví každýho,a my co píšem si moc nezajezdíme když je trial,odjedu si sekci a pak jen zapisuju.pokud by bylo víc kategorií tak to bude časově náročnější a bude s tim víc starostí.
Začaly jsme s trialem pro srandu a chcem aby to tak zůstalo a ne se do budoucna zahrabat v papírech,už takhle tam vždycky se stifim jedem o hodinu dřív aby jsme to stihly postavit :-)
SCX10 HZJ 75 pickup
TRX4
Yokomo DPM
Yokomo YD2
Axial Yeti Score
Cmelak007
Přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

stiifii píše:cmelaku to takhle nejde porad to mame hlavne pro srandu a technicky pravidla jsou jasny.... Zadny... jen to chceme aby to vypadalo jako offroad trial.... nikdo se nedere o zadny umisteni ikdyz to tak nevypada:D vic kategorii je otazka myslim ze to neni potreba mrak minule zajel s cc01 uprostred pole bez problemu ja byl minule posledni dnes prvni ja porad tvrdim ze to neni jen o aute! pepe se zakladnim axikem strci kdejakou upravenou karu do kapsy jen proto ze jede precizne a chytre... ja rikam NE! vic kategorii neni treba zajedes dobre sekce mas dobry umisteni zkazis neco tak nemas... ale pokud o to chces bojovat a najdes aspon 7lidi ktery budou pravidelne jezdit a chteji lehci teren ja jim to postavim.... ale zase si rikam chci zavodit musim riskovat pokud si nechci odrit autotak si tam proste jezdim na jistotu bez zavodeni...

Jasně, že je to hlavně pro zábavu a tak to beru, ostatně dnes to z toho bylo jasně patrné. Ale naštvě mě, když prudíte kvůli Karoserii Unimoga a k Liazkám řekneš, že mají výjimku. Nemusíme to však dále rozvádět. ;-)

Nechci nutit další kategorii, pokud o ni nebude zájem. Myslím ale, že by se našla řada lidí, která by uvítala speciální sekci, kde vyjede i CC-01, nebo méně terénní auta. Stačí si vzpomenout na Jirkovo naleštěné Isuzu, dnešního policejního Forda, mé Gelande aj. Máš pravdu, že lidé, kteří mají schopná auta, mohou udělat spoustu chyb a propadnout se na spodní pozice, ale přijde mi nepoměr, když se mnou na stejné trati soutěží CCčko, které má poloviční kola, ještě menší světlost, kratší rozvor, malé křížení apod.

Říkal jsem si, že by pro ně mohla být speciální sekce, která by byla sjízdná - bez nutnosti vynechávat některé branky. Toť můj názor. Jestli ale o něco takového bude zájem, ukáže až čas. Pokud ano, rád se přidám. :-)
Tamiya CC-01 Jeep Wrangler (Taymiya 35t, pneu rc4wd Mud Plugger 1.9)
Tamiya CR-01 Mercedes Unimog (2.4 GHz, Tamiya 35t, linky 3Racing, pneu rc4wd Rock Crusher 2.2)
Land Rover Defender (rc4wd Gelände 1/10, pneu RA1028)
mrak03
Píšu strašně moc!

Cmelak007 píše:Chápu, že chcete omezit, aby nejezdilo kde co, ale nemůžeš pak psát o výjimkách. Liazky jsou parádní, ale jsou to trucky a v originále rozhodně větší, než Unimog, který se rozměrově blíží spíše offroadům 4x4.

čmeldo, já dřív ani dnes Václav jsme s Liazkama nejezdily na umístění a je sakra velkej rozdíl mezi našima ,,maketovejma" truckama kde překáží v podstatě úplně všechno pro jízdu trialu (ať blatníky, nádrže,vysoký nástavby,celková délka modelu,šířka, špatná manévrovatelnost na tak malém prostoru atd.)oproti v podstatě krevleroidnímu podvozku a lexan budce tvého unimoga kterej je typizovanej na závody RCTT.Samozřejmě sem rád že můžu ,,naše"závody jet s Liazkou ale věř že můj styl jízdy s ,,maketou"je úplně něco jinýho než tvůj s TT speciálem.
MRAKOLEND-rc park
Hitec-2,4GHz
OT64-SKOT
LIAZ-plachta
MITSUBISHI PAJERO-CC01 trial
Holídajka by MRAK
MITSUBISHI PAJERO WAGON-CC-01
HAJZLTEAM -patřím k nim
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/DOLUBOBO
Wendis
Veterán fóra

A ve finále je to "Mrakolend" takže si tam Mrak může jezdit s čim chce :-D :-D :-D
ale vážně za mě víc kategorií prostě ne,jak povolíme jednu pro měnší auta tak si zase někdo začne vymejšlet že ještě by mohla bejt kategorie na tyhle a tyhle auta atd...atd...
Každej ví do čeho jde,takže to prostě zůstane tak jak to je :-)
SCX10 HZJ 75 pickup
TRX4
Yokomo DPM
Yokomo YD2
Axial Yeti Score
stiifii
Píšu hodně

helet tak tohle ne.... budto to chces jezdit lehci teren tak sem ti dal prostor pro realizaci nebo ne tak do toho neryj...a k ty karoserii NAPOSLED uz....Liazka ma vyjimku protoze "nejvyssi" nemel nic jinyho nez naprosto dokonalou liazku tak s ni jezdil... dnes prijel vcelku vyjimecne kamarad s dalsi nadhernou liazkou kterej se svezl.... ty mas opelichanou lexanku unimoga nezlob se na me ale nechapu ze to nechapes..... az budes mit v desetine postavenyho vystrojenyho krasne nastrikanyho ultra scale unimoga muzes s nim jet....
" Pitbull tires! ... other tires are a joke! "
" Seru na poli , jezdím pro body... "
cendab
Píšu strašně moc!

Tak jak už bylo psáno ve výsledkách já to dneska pokakal hned v první cekci kdy se mi lousknul už druhej diferák....opět kdyby byl zájem můžu prodat jako stavebnici :lol:....Takže zaslouženejch 339 bodů za první sekci mě odsunulo na konec pole.....No už je zalepeno tak teda přátelé zase příště v Mrakolendu....Jinak cena za první místo tentokrát zůstala v rodině,tak že do příštího závodu .... :twisted:
AxSCX-REX60......scale LC HJ47
WraitChéro..........special trial
TwinHammers......TůKladífka
CCčkObyCENDA....PajeroPickupTrial PPT
HolídaJbyCENDA....HolídajCup

HAJZLTEAM.COM
mara126
Píšu hodně

Offroad trial v Mrakolandu AKTUAL vysledky str.1!

Čmeldo podivej se o pár stránek dozadu a všimni si s čim vyhrál Jirka P..Stačilo si jen dobře prohlídnout trať a zvolit strategii jistoty
člen RC Truck trial klubu Praha
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
Foto Rajče:mara126
Cmelak007
Přispěvatel

Pánové, mě šlo jen o princip. Pokud se řekne NE truckům, tak by to mělo platit pro všechny, ne? Nemusíte mi vysvětlovat, že je to s Liazkou těžší. To vím sám a viděl jsem i o kolik. Myslím, že to není třeba dále řešit. Jak jsem psal, byl jsem rád, že jste mě nechali jezdit a bodovali jste mě. Jen mě naštvaly ty řeči, že s "truckem" se do závodu nesmí a druhým dechem jste řekli, že Liazky mají výjimku. Toť vše.

Co se týká mého vozidla, dám mu napříště jinou kastli, jako Roman, a bude to v pohodě, ne? Dám také pryč ty pitomé ochrané rámy, korbu apod., čím auto odlehčím a bude mít ještě lepší jízdní vlastnosti. 8) Stejně je udělané tak, abych s ním mohl na závody Truck Trialu a bylo funkční, jinak by zřejmě vypadalo jinak.

S tou kategorií to byl jen nápad k zamyšlení. Je mi jasné, že očima pořadatele nová sekce představuje řadu dalších problémů. Pro mě osobně trať není problémem, jel jsem ji celou bez vynechání jedinné branky. :mrgreen:

Pro CCčkáře snad něco vymyslíme s Jirkou Pstružinou. Co se týká jeho vítězství v dřívějších závodech, tak nutno dodat, že některé branky vůbec nejel a "boží ruka" se, pokud se nemýlím, u něj moc neřešila. Nechci ale zbytečně rozviřovat další debatu na toto téma, nechme to raději být. :wink:
Tamiya CR-01 Mercedes Unimog (2.4 GHz, Tamiya 35t, linky 3Racing, pneu rc4wd Rock Crusher 2.2)
mrak03
Píšu strašně moc!

osobně sem pro umožnění startu i trucku ale jen ,,makety" která odpovídá reálu v základních rozměrech, na těchto modelech vadí pro jízdu trialu opravdu všechno a trestný body se zbíraj už jen tím že já osobně mám dotyk branky že se jí dotknu plachtou korby nebo bych jinak dal čistou ale sejmu zadním rohem korby branku atd.Samozřejmě respektuju pravidla ve smyslu ,,rozhodčí řekne" a tak to platí a nediskutuju, proto ty závody jezdím.O rozšíření o další kategorie jsme už na začátku diskutovaly a shodly se na tom že DALŠÍ KATEGORIE ZBYTEČNĚ NÉÉÉÉ, to by se zachvíly začaly řešit velikosti a průměry kol a disků a spoustu dalších zbytečností, tady sem proti, tohle sou závody o pohodě,srandě a príma ježdění ne o zarytý soutěživosti, to sem jako nejvyssi zakázal právě kvůly tomu aby se nikdo nemohl dohadovat proto vedoucí závodu má právo podle vlastního uvážení nějak rozhodnout a dotyčný to musí respektovat, pokud ne tak má smůlu
MRAKOLEND-rc park
Hitec-2,4GHz
OT64-SKOT
LIAZ-plachta
MITSUBISHI PAJERO-CC01 trial
Holídajka by MRAK
MITSUBISHI PAJERO WAGON-CC-01
HAJZLTEAM -patřím k nim
http://rc-listany.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/user/DOLUBOBO
cendab
Píšu strašně moc!

K této debatě mám snad jedinou připomínku...Kdyby to čmelákovy tak hezky nejelo a popravdě ten jeho dvoumotorovej crawler na megakolech jede opravdu parádně,nikdo by kastli neřešil....no a tak se holt musí najít nějaká moucha kvůli který mu to musíme nechat sežrat když žádný jiný technický pravidla nejsou....Jestli vono by to třeba nejký nechtělo....třeba by stačilo zakázat dvoumotorový auta..... :twisted:
AxSCX-REX60......scale LC HJ47
WraitChéro..........special trial
TwinHammers......TůKladífka
CCčkObyCENDA....PajeroPickupTrial PPT
HolídaJbyCENDA....HolídajCup

HAJZLTEAM.COM
Cmelak007
Přispěvatel

mrak03 píše:osobně sem pro umožnění startu i trucku ale jen ,,makety" která odpovídá reálu v základních rozměrech, na těchto modelech vadí pro jízdu trialu opravdu všechno a trestný body se zbíraj už jen tím že já osobně mám dotyk branky že se jí dotknu plachtou korby nebo bych jinak dal čistou ale sejmu zadním rohem korby branku atd.Samozřejmě respektuju pravidla ve smyslu ,,rozhodčí řekne" a tak to platí a nediskutuju, proto ty závody jezdím.O rozšíření o další kategorie jsme už na začátku diskutovaly a shodly se na tom že DALŠÍ KATEGORIE ZBYTEČNĚ NÉÉÉÉ, to by se zachvíly začaly řešit velikosti a průměry kol a disků a spoustu dalších zbytečností, tady sem proti, tohle sou závody o pohodě,srandě a príma ježdění ne o zarytý soutěživosti, to sem jako nejvyssi zakázal právě kvůly tomu aby se nikdo nemohl dohadovat proto vedoucí závodu má právo podle vlastního uvážení nějak rozhodnout a dotyčný to musí respektovat, pokud ne tak má smůlu

Ok, pokud je to závod pro maketová vozidla, tak ano. Jenomže, pokud si postavím maketu Truck trialového speciálu, tak jsme zase tam, kde jsme byli.

Myslel jsem, že ježdění je hlavně pro radost a nebude se řešit, kdo má jaké auto. Pokud ale ano, tak ať je to řečeno jasně. Co se týká mého Unimogu, přišlo mi zbytečné to hrotit. Díval jsem se do pravidel, kterými se někteří tolik oháněli, a přesně se zde praví:

"Auto musii vypadat jako offroad jako skutecna predloha neceho... minimalni je trugyna... Vyjimky se samosebou povolujii"

Takže o truck trialovém autě, které by výše uvedenému nevyhovovalo, ani zmínka. Přijde mi to proto, jako zbytečná buzerace. Jestli na to však budete trvat a JASNĚ formulujete pravidla, která účast trucků vysloveně zakazují, tak ano, ale do té doby mi to přijde zbytečné.

Jinak prakticky - pokud dám pryč stávající kastli, tak mě to sice bude sr..., protože s tím budu mít práci, ale jízdní vlastnosti si tím maximálně vylepším. Nebudu se totiž muset svazovat poměrně přísnými pravidly na truck trial, které přesně definují ochraný rám, zakrytí kol, blatníky apod.
Naposledy upravil(a) Cmelak007 dne 28.12.2011 19:40, celkem upraveno 1 x.
Cmelak007
Přispěvatel

cendab píše:K této debatě mám snad jedinou připomínku...Kdyby to čmelákovy tak hezky nejelo a popravdě ten jeho dvoumotorovej crawler na megakolech jede opravdu parádně,nikdo by kastli neřešil....no a tak se holt musí najít nějaká moucha kvůli který mu to musíme nechat sežrat když žádný jiný technický pravidla nejsou....Jestli vono by to třeba nejký nechtělo....třeba by stačilo zakázat dvoumotorový auta..... :twisted:

No, také mi to tak připadá....
Naposledy upravil(a) Cmelak007 dne 28.12.2011 19:42, celkem upraveno 2 x.
Cmelak007
Přispěvatel

P. S. S těma motorama, ať tě to ani nenapadá!! :-D Jinak bychom také měli zakázat auta typu Venom, Losi apod. :mrgreen:
stiifii
Píšu hodně

No je to offroad trial ...auto ma vypadat jako offroad ....minimalni je trugyna... offroad :? no ja nevim jak to mam napsat jinak.... myslim ze pravidlo je napsany jasne jen v nem hledas diiry roman ma taky TTspecial a prijel hned poprve s karoserii a nikomu nic nevadilo... vyjimky se povoluji ano mel si vyjimku prijel si zajel sis zavod ale priste uz tu vyjimku davat nechci neni to takovej problem mit na tom podvozku auto ne? jinak kdyz chces jit do krve nekde sem psal ze pravidla jsou ty jediny spravny evropsky podle kterych se jede ale prizpusobeny pro nase meritko takze muzem stahnout to dlouhy pdfko a popovidat si jak sem je prizpusobil :lol: tam je to dany ze auto musi vypadat jako skutecna predloha neceho do 3.5t.... podle me je to jasny jestli tobe ne tak je mi to liito....
" Pitbull tires! ... other tires are a joke! "
" Seru na poli , jezdím pro body... "
Cmelak007
Přispěvatel

Jasný mi to nebylo, protože pravidla velkých off-roadů neznám, to se na mě nezlob. Pokud napíšeš, že auto musí být maketou, nebo příbližnou kopií terénního vozidla do 3,5t, tak to už jasné je. Napsal bych ale do pravidel, že výjimku tvoří Liazky od Mraka, protože jsou ryzí scale a navíc je stavěl sám tvůrce Mrakolendu. :mrgreen:

Myslím, že debatu můžeme ukončit. Příště pojedu s lexankou off-roadu. Auto pojede líp, protože nebude mít ty debilní rámy, a všichni (včetně mě) budou maximálně spokojeni.

:-D

Ještě dotaz, budu moc jezdit s kastlí Dodge RAM? Pokud vím, tak tyhle auta mají i přes 3,5 t. Nerad bych si auto předělal a pak zas schytal poje.. Díky za odpověď!
Naposledy upravil(a) Cmelak007 dne 28.12.2011 20:37, celkem upraveno 3 x.

Zpět na „RC Offroad park Mrakolend“