Jak tak koukám, tak příliš velká aktivita z vaší strany tady nehrozí, proto trochu poskočím dopředu s mou stavbou. Ačkoli jsem ještě neměl zhotoven celý model, tak jsem se rozhodl ho hodit do laku. Jelikož se mi nepodařilo získat informace od Amíků, jak vlastně vypadá zadek toho tahače, i když jsem měl jakési tušení, rozhodl jsem se, že to udělám podle anglické verze tahače 1070F, která mi připadala mnohem pohlednější. A tak se i stalo.

A tady už je to také v laku.

Vzhledem k tomu, že v zadním nosníku nebylo mnoho místa, jsem se rozhodl, že osvětlení udělám pomocí SMD LED-diod. Aby to nevypadalo chudě, tak jsem do každého světla použil čtyři LED-ky.

A takto to vypadá na modelu. Podotýkám, že skla koncových světel jsou zhotovena z plastů dopravních značek stejně jako odrazky, ale nejsou podložena chromovou páskou, protože by moc nesvítila.

Když už jsem byl v tom osvětlování modelu, tak jsem hned udělal i osvětlení prostoru navijáků, které vypadá profesionálně, díky sklům, které jsem ušetřil při likvidaci strého Porsche od TAMIYE.

Pak přišly na řadu přední reflektory. V hlavních reflektorech je dvakrát deset LED-diod, v horním půlkruhu po čtyřech jako potkávací světla,a v dolním dvakrát po šesti jako dálková světla, každá se svítivostí 15000 mcd, takže celkem je tam 300000mcd, což je takový svit, že se do toho nedá naprosto podívat.

Jak už jsem myslím dříve psal, mě montáž elektroinstalace nebavila, tak jsem vždycky odskočil někam jinam, jako třeba na zhotovení těchto lemovacích gum na haupně a blatnících.

I zrcátka jsou zhotovena, tak, že je v nich možno vidět odraz. To je uděláno tak, že na slabou čirou folii jsem nastříkal vodu, přiložil chromovou pásku a vyhladil silikonovou stěrkou, aby tam žádná voda, ani vzduch nezůstaly. Pak se to otočí fólií dopředu a máte funkční otěruvzdorné zrcátko.

Potom jsem potřeboval šekle, bohužel jsem nikde nemohl najít nějaké, které by mi vyhovovaly, tak jsem se rozhodl je zhotovit sám. Vzal jsem měděný drát, který bylo nejhorší osoustružit, potom obrousit do hladka a vyžíhat, aby se dal dobře ohýbat.

Zhotovení vzduchových hadic a koncovek už nebyl takový problém, hadice je navinuta z kabelu a koncovky jsou použity ze sluchátek.

Pokračování příště, ale už toho moc nebude!