Ano, jsou opravdu promáčklé. Vzniklo to tím, že po zavření nedosedaly dobře na kastli (dveře byly rovné, kastle křivá). takže zalepením zadní stěny jsem je musel zkřivit aby dosedaly už dobře nicméně zkřivením vznikla promáčklina. zatím nejsem rozhodnutý, jestli to opravím nebo nechám promáčklé jakožto provozní šrám. Co myslíte vy? Nechat vs. spravit?
Škorpiku za mě určo nechat a při lakování zvíraznit. Pak někam pěknou rez a kdo nebude vědět nepozná, že je to model. :YOP: Ale jestli to bude lěštěnka, která zrovna vyjela z NZ skladu, pak potom opravit. :-p
Díky za názory. Leštěnka to určitě nebude. Hodlám udělat pořádnou patinu, takže promáčklinu nejspíš nechám. Dneska jsem se snažil plecháče dotvořitu do tvaru jako má originál: Krytka je přichycena magnety k disku, šrouby jsou pouze maketové. Zatím nejsem rozhodnut, jestli se mi to líbí víc s krytkou nebo bez ní.
prosím tě stopro krytka,když už tam máš tak krásně propracované detaily tak tam dej i ty kola.mám taky dotaz jak to tam máš ten magnet?když se to o něco štrejchne, nespadne to?
Krytka není dělaná na kopytě, protože nemám z čeho kopyta dělat a ani nevím, jak na to. Kdybys mi ale Mílo obkroužil kopýtko a tlačnou misku na soustruhu, určitě bych to zkusil (můj způsob je totiž dost šišatý) :wink: Je to udělané zatím jak papírová vystřihovánka - tedy pásek o větším průměru než výsledný kruh. Do něj provrtat a uhladit otvory. Pak to v ruce poohýbat do přibližně kuželového tvaru, slepit konce pasku k sobě a podlepením zajistit spoj. Pak to dalších 10minut ohýbat do kruhového tvaru (pásek v místě prostřihů se samozřejmě ohýbal mnohem líp, než jinde, takže to napřed vypadalo jak pěticípá hvězda). Když to už vypadalo poměrně slušně, tak nalepit na destičku, obstřihnout, ořezat, ošmirglovat.
Magnetky jsou dva připepené přibližně naproti sobě na pásku přilehajícím k disku. Magnety to drží silou odhadem tak 200g, takže když o něco štrejchnu, určitě to upadne resp. se to spíš na disku posune (samotná krytka je totiž lehoučká).
Jeden dotaz možná blbý ale zeptám se :-) nedala by se ta krytka přilepit k tomu středovému krytu matky? pak bys to celé prostě našrouboval a nejspíš by to ani neupadlo
Ale je to jen nápad třeba to nepůjde ale co kdyby :-D
Scorpion píše:Krytka není dělaná na kopytě, protože nemám z čeho kopyta dělat a ani nevím, jak na to. Kdybys mi ale Mílo obkroužil kopýtko a tlačnou misku na soustruhu, určitě bych to zkusil (můj způsob je totiž dost šišatý)
8o Tak to by mě ani náhodou nenapadlo, že to děláš takovým příšerně složitým způsobem, a přesto to vypadá dobře! 8o Pokud by jsi chtěl vysoustružit nějakou formu , tak se ozvi - to nebude nic složitého to vyrobit. ;-)