Mila198
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: Milovo stroje ve velkém měřítku

Divadlo nedivadlo, hlavně bych tam měl za chvíli jako ve skladu materiálu!!! :HOPS: :hura: :HOPS:
Miloš - ČUŘILL TEAM
http://www.rc-tanky.com

Nesnáším blbce, a navíc typu doktora Cvacha!
Slick7
Píšu hodně

No, už jsem to jednou psal a ostatní to tady píšou taky pořád dokola, ale na to se asi nic jiného psát nedá:
To je booooooomba Mílo, fakt super práce, klobouk dolů, kluku šikovná :tleskam: :tleskam: :tleskam: ¨
Hrozně ti závidím, kolik na to máš času, já mám rozdělaných spoustu projektů a nemůžu se k nim dostat a když mám trochu toho času, tak dělám na cizím. :-(
TT, TLT, CC-01 Pajero, CB-MB Actros, TXT-Tarantule, T813TP6x6, T816Morpho, SCX10 atd.
Borik
Píšu hodně

Měl by sis dát do dílny kameru a napsat, kdy budou přenosy ... :YOP: Než se dívat na přihlouplé pořady s "celebritami" skoro na kterémkoli televizním kanále, mnohem raději bych se díval na přenos z Tvé dílny. :OK:
Mila198
Častý přispěvatel

Slick7 píše:No, už jsem to jednou psal a ostatní to tady píšou taky pořád dokola, ale na to se asi nic jiného psát nedá:
To je booooooomba Mílo, fakt super práce, klobouk dolů, kluku šikovná :tleskam: :tleskam: :tleskam: ¨
Hrozně ti závidím, kolik na to máš času, já mám rozdělaných spoustu projektů a nemůžu se k nim dostat a když mám trochu toho času, tak dělám na cizím. :-(

:-I Stačí, když se podíváš do mého profilu, do kolonky "Povolání" :YOP:
Miloš - ČUŘILL TEAM

Mila198
Častý přispěvatel

Borik píše:Měl by sis dát do dílny kameru a napsat, kdy budou přenosy ... :YOP: Než se dívat na přihlouplé pořady s "celebritami" skoro na kterémkoli televizním kanále, mnohem raději bych se díval na přenos z Tvé dílny. :OK:

:-( To by bylo jako bezplatný televizní příjem pro vás moc výhodné!!! :NO:
Miloš - ČUŘILL TEAM

Patt
Píšu hodně

Mila198 píše:
Patt píše:Nemám slov Mílo. :YOP:
Jednou bych Tě chtěl vidět makat v dílně na vlastní oči. To musí být koncert :OK:

Není problém sednout do auta, a za necelé dvě hodinky jsi u mě. :YOP: Přines náruč nějakého materiálu jako vstupné, a můžeš se dívat. :-D

Že bych si z Ještědu udělal u Tebe zastávku? :-)
Mila198
Častý přispěvatel

:OK: Jak už jsem psal, já s tím nemám problém, alespoň si pokecám s někým jiným, jak s rádiem. ;-)
Miloš - ČUŘILL TEAM

Mila198
Častý přispěvatel

Tak jsem si myslel, jak se do toho dnes opět pustím, :HOPS: ale manželka měla jiný názor. :NO: Že prý jsou Velikonoce za dveřmi, a že je potřeba udělat ještě pár dalších nových kraslic. :-) No a abych si nemusel o Velikonocích vařit sám, tak jsem se rozhodl, že nechám návěs pro dnešek stát, a vyhovím manželce. Od loni jsem našel již vyfouklé skořápky, tak jsem začal hledat nějaké spraye. Našel jsem pouze zelenou na sloupky plotu, zlatou metalízu na disky kol, nějakou bordo metalízu a tmavou červenou. S každou barvou jsem nastříkal čtyři vejce, aby se nehádaly.

Obrázek

:-I Pak jsem naplnil svůj prastarý kahan lihem, na stojánek kombi-vrtačky jsem upevnil soustavu formiček na čokoládu, ve kterých mám barevné vosky na malování. Na ten stojánek jsem to upevnil proto, že s tím můžu regulovat výšku nad plamenem kahanu, a tak regulovat i teplotu vosku, a dal se do malování základní bílou barvou. :OK:

Obrázek

Potom přišly na řadu další vosky, a takto to dopadlo. 8o Zlatá vajíčka se tak líbila, že zůstala bez dalšího barvení v základu.

Obrázek

A tak mi nakonec dovolte, abych vám všem popřál veselé Velikonoce a bohatou pomlázku. :BYE: Příště bude zase návěs... :OK:
Miloš - ČUŘILL TEAM

Slick7
Píšu hodně

A jako velikonočního králička už šit nebudeš, nebo péct beránka? :-D Bych se ani nedivil Mílo, je něco, co neumíš? Fakt nechápu, jak může být člověk tvých kvalit nezaměstnaný i když v našem bananystánu je bohužel možné všechno, viz dnešní rozhodnutí vlády legalizovat prodej marihuany v lékárnách, leč bohužel pro ty postižený za peníze, které si nemohou dovolit, takže je to zase tam, kde to bylo :-I
Ale i já přeji Veselé velikonoce (u nás zasněžené, jak o vánocích) a bohatou nadílku :BYE:
TT, TLT, CC-01 Pajero, CB-MB Actros, TXT-Tarantule, T813TP6x6, T816Morpho, SCX10 atd.
Mila198
Častý přispěvatel

Také umím, ale tiše, ať to neslyší manželka... :OHNO:
Miloš - ČUŘILL TEAM

Grizzly
Přispěvatel

Hergot, dědku nech toho už,nebo si řeknu,že jsem méněcenný člověk. Fakt paráda,hlavně se mi líbí,jak si umíš se vším poradit. Když sleduji to tvoje vlákno,tak čumím jak puk,co na těch mašinách zvládáš. :hura:
Griessl Karel
Rc Trial = Mouchod, Liaz 111, Avia Future, Praga V3S
RC Crawler = Axial,Bully
RC exp. = Toyota-truggy a další ve stavbě
RC Dakar = Tatra Jamal
Mila198
Častý přispěvatel

To víš dědku, nouze naučila Dalibora housti, :-I a mě obráběti. :HI:
A nechápu, proč by jsi měl být méněcenný, :-( také jsi se už v životě hodně naučil. :OK:
Miloš - ČUŘILL TEAM

Mila198
Častý přispěvatel

Abych se trochu hnul dále, tak jsem se pustil do unašečů kol, které jsou zároveň jako makety brzdových bubnů, ale hlavně pouzdra ložisek, a tak jsem nařezal kulatinu. :nuda:

Obrázek

Tu jsem vyhruboval z jedné i z druhé strany. :nuda:

Obrázek

Obrázek

A pak udělat zápichy pro ložiska. Přesto, že mám soustruh v dobré kondici a univerzála mi chodí v pár stovkách, tak si dělám na obrobku značku, abych při otočení to uchytil na stejnou paknu, aby ty zápichy pro ložiska byly naprosto souosé. :YOP:

Obrázek

A tady už jsou vyleštěné a připravené k vrtání.

Obrázek

Tak opět soustruh přestavět na děličku, aby se daly vyvrtat otvory pro kolové svorníky.

Obrázek

Obrázek

A tady jsou unašeče vyvrtané a připravené na řezání závitů.

Obrázek

Po vyřezání závitů jsem našel kousek závitovky, a vyzkoušel jsem jak tam půjdou ty závitové svorníky. 8o Vzhledem k tomu, že jsem řezal závity do slepé díry maticovým závitníkem, tak zhruba asi 3-4 mm před dotažením do správné polohy se to začalo zařezávat do toho hliníku, takže mi tam držely i bez lepení. :-I

Obrázek

A také jsem vyzkoušel, jak to bude slušet tomu podvozku. :MORE:

Obrázek

:-I Ještě v sobotu jsem byl koupit dalších 5 metrů závitovky, nařezal jsem 180 kusů a obrousil konce, což mi trvalo asi dvě hodiny, :-I a pak jsem zjistil, že ta závitovka je tak podprůměrová (2,72-2,73 mm), že to do těch závitů zašroubuju rukou skoro až na dno, a nikde se mi to nezakousne. Takže jsem si zbytečně přidělal práci, a dnes jsem jim to šel omlátit o hlavu!!! :SHIT: Ti se divili, že jim to reklamuju rozřezané v pytlíku!

Obrázek
Miloš - ČUŘILL TEAM

mara126
Píšu hodně

mam taky podobné zkušenosti u M3 závitovky kupované v nějakém tom velkém obchodě, prvních 10cm bylo OK, ale zbytek na vyhození. Teď už to kupuju v dobrém železářství a nemam problém.
člen RC Truck trial klubu Praha
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
Foto Rajče:mara126
Mila198
Častý přispěvatel

:-( Tak to nemáš pravdu chlapče, protože jsem to kupoval u největšího dodavatele spojovacího materiálu v Liberci, Killich s.r.o., ale oni nemůžou za to, co jim pošlou. Proměřoval jsem celou várku, co dostali, a našel jsem tam i 2,69 mm, ale po celé délce, nejen z kraje... Nakonec jsem to koupil v "nějakém tom velkém obchodě" Bauhaus, protože tam měli závitovku s průměrem 2,84 - 2,85, což je dobrá míra. ;-)
Miloš - ČUŘILL TEAM

Zpět na „Trucky, zemědělská technika a vícenápravové stroje“