Tak po dlouhé době opět něco nového. První zajímavou informací by mohla být nabídka Jurdy co se tu ukázala a tak by mohla moje bouda vypadat jako auto a ne jako parodie na auto jednání jsou zatím na dobré cestě
;-)
Druhou informací je že jsem se tak trošku pustil do příprav osvětlení. Vím bouda je jen na papíře a už plánuju světla. Jenže vymýšlet co a jak bude svítit až bude bouda hotová mi přijde složitější. Takže jsem se do toho pustil a výsledek je takový:
Na videu dole jsou ledky jen na nepájivém poli ale pro ilustraci to stačí ;-) jinak ovládací modul jsem udělal sám.
Nejdříve blinkry, blikají chvíli po přerušení nebo pokud neotočím volant na druhou stranu.
Pak brzda i když není moc vidět co s tou páčkou dělám brzda svítí při snížení rychlosti a ještě chvíli po puštění páčky pokud se nezačne zrychlovat.
Následují obrysová světla na videu jen červená ( bílá v předu budou samosebou taky) a další zmáčknutí rožne hlavní přední světla to je ta bílá LEDka. Aby to bylo lépe vidět zase jsem ji zhasnul a nechal svítit jen obrysová a brzda. Vzhledem k tomu že opravdová ambulance má na zadní obrysové a brzdové dvouvláknovou žárovku bude to mít i muj model :YOP:
A nakonec majáček, na videu jsou LEDky v řadě ve skutečnosti budou dokola takže by měla být iluze točícího majáku dost věrná. jen pro zábavu jsem tam dal možnost točení vlevo i vpravo ale než to budu do boudy montovat možná tam přidám nějaký jiný efekt a možná ne v době kdy tohle auto brázdilo cesty se majáky jen točily tak uvidíme.
No a pak je to celé ještě v detailu jen aby to bylo dobře vidět. Aby bylo co komentovat :-)
A ted do mně co tam mám špatně :-D ( dá se to doladit )
http://bandolik01.rajce.idnes.cz/LR_ambulance#DSCF3926.jpgA úplně na konci je vidět jak vypnu vysílačku a v tom případě blikají varovky 8o aby se vědělo že auto právě nejede.