:-( To nemůžeš takto na plnou hubu to vysypat ven, mohl by se červenat on, nebo i já! :NO: No a k té filharmonii, i tam někdy nějaký ten šmytec špatně vrzne!! To samé je u mě. Začal jsem trochu vyrábět konstrukci návěsu, aby bylo kam namontovat ty podvozky. Celé je to jeklová příhradová konstrukce. Vědom si toho, že nejenom ty podélníky musí být naprosto přesné a kolmé, jsem se rozhodl je dopracovat na fréze.

:-I Ale čím to měřit, :-I každý metr má svou délku..., a pak jsem našel ve svých pokladech starou šupleru (300). Vyčistil jsem trochu stupnici, aby se na ní dalo odečítat, a ofrézoval jsem podle ní první kus, udělal doraz a frézoval ostatní, a při tom jsem kontroloval jejich délku (213,5 mm). :OK: Potom jsem zjistil, že šuplera (200, nová) ačkoli již tam nemá očíslovanou stupnici, může ještě toto měřit, a ejhle chyběly tam dvě desetiny!!! 8o Všechno bylo způsobeno tím, že jsem nezkontroloval tu starou (300) a ona měla čelisti nesouběžně seřízené, o ty dvě desetiny. :EVIL: A já blbec jsem si toho nevšimnul. Někteří si teď říkáte, no a co dvě desetiny, ale když to je v řadě za sebou na podélnících, tak se to nasčítá, a je z toho celý milimetr. :SHIT: A to si nemohu dovolit! A jak z toho ven - vložil jsem na kraj do jeklu váleček, vložil pod lis a vytvořil na jeklu takové rozplácnuté obloučky, ty jsem ofrézoval s přesahem té jedné desetiny, a to samé potom na druhé straně. :TIME: Kdybych měl doma nový jekl, tak by bylo jednodušší to udělat nové. :YOP: Pak přišly na řadu příčníky, které byly téměř bez problémů.

A takto nějak to bude sedět na základním jeklu 80x100x3, na krajích pospojováno těmi prokletými podélníky. :-)