Bifi13
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: FreeKec

to víš že pojezdíme , ale ne v neděly dopoledne to je pro mě ted smrtelnej čas to bud makám na statku u tchána nebo jsme na chalupě a tam makám taky :lol:
Axial SCX10 Oshkos M-ATV
Axial nápravy Oshkosh Hemmt 6x6
http://bifi13cz.rajce.idnes.cz/Oshkosh_M-ATV_na_SCXu/
Mira
Veterán fóra

... tak jsem prolezl velkou část fóra a nenašel jsem odpověď na to, jestli vzduchový tlumiče vylepší jízdní vlastnosti (odstraní to "modelový drncání" na malejch nerovnostech). Co vy na to?

jinak na ježdění moc času není, je třeba chodit do práce a makat, aby bylo na naviják :-D atd.

Ale rád se někdy domluvím a kolem Budějc rád pojezdím. Jooo, a ještě jedna věc- uměli byste mi třeba odkazem na mapy.cz ukázat nějaký dobrý místa kolem Budějc na ježdění? Když se někdy urvu sám, abych měl tip ;-) Dík
Fanda 9
Píšu hodně

to Mira-jezdit sám je nuda!V partě je to lepší,máš s kým hecovat,atd.Každopádně jezdit se dá všude,ne?!
To se těma tlumičema-nevím zda vzduchové tlumiče odstraní tvůj problém,nerozumím úplně termínu"modelové drncání",ale tohle řeší spíš gumové podložky a lepidlo na závity :OK: Origo Axial tlumiče nejsou žádnej zázrak,ale fungujou.Kluci je maji na kolika autech a svojí práci to odvede.Pokud nejezdíš trial,nebo nějakej hardcore,neměnil bych je,zbytečný peníze.
No a při tom co my jezdíme,tak v takovém terénu při takové ne-rychlosti žádný drncání nezaznamenáš,jedinej zvuk kromě motoru kterej je slyšitelnej je kutálející se bouda :-D

No a chlapci-já pomalu dokončuju,dostal jsem od synovce vrak Actrose od Brudera-takže mám super sání za kabinu,výfuk a nádrž :OK: ,a zrcátka!Jinak Wolffík boudu viděl(zasklíval mi to-díky Wolffe) a koukal na to úplně přesně jako já když jsem rozbalil polotovar 8o .Ted už jsem pokročil,na autě je můj"rukopis",takže to bude PECKA!
Jo a k tomu Actrosu byl i 3 nápravovej podvalník,byla by sranda ho přeláknout,zkusit zapojit za MANa,dát na to něčí off road a jen tak pro diváky s tím udělat kolečko,na pevným podkladu,na tom dětským dnu :OK:
rubiconCB
Přispěvatel

Míro,jestli máš v merku nějaký vzduchový tlumiče,dej sem odkaz,ty by mě zajímaly.
Já jsem zatím narazil vždycky na nějaký co se jen tvářily jako vzduchový,ale všude je pružina a olej.
Na mým rubíkovi mám origo axial a řeším to seřízením tvrdosti,aby to nebylo "uhopsaný",ale stejně u modelu asi nikdy nedosáhneš reálného chování,leda že by měl alespoň 25 Kg :lol: :lol:
Macarony
Přispěvatel

Mě se celkem líbilo chování tohohle auta. Když si najdete nějaký videa, tak na někde vypadá jak ve skutečnosti scale-projekty-f15/black-landy-d90-brzdovky-a-zpatecka-str-19-t46.html :OK:
Mira
Veterán fóra

No, ty tlumiče jsou tyhle, asi jsi na ně taky narazil a je fakt že pružinku maji, to jako maji i olej, jo? Tak to nechci :-D ale o oleji tam nic nepíšou.. já myslel aby se auto při přejetí nerovnosti jen tak "zhouplo" a nemuselo vážit hned těch 25 kil ;-)...
http://www.mz-racing.net/p8776-gm20902-gmade-ts02-scale-shock-silver-90mm-4ks/

A teď hele jak jsem to napatlal :-D no asi ještě plátěnou střechu jenom nahoře, to se mi líbí, musim se naučit vyrobit nějaký světla :-D ani nevim kam to zapojit :-D a mam nachystanej přední ALU nárazník udělanej pilkou a kladivem, o víkendu snad stihnu i zadní a nějaký boční nášlapy a někam dát tu rezervu a a .. a.... :FINE: :-D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Jerry
Nově příchozí

Ahoj Míro

Ohledně tlumičů: musíš mít rozumný propad měkčí pružiny a olej o správné viskozitě. myslím, že origo axial nejsou špatný tlumiče, bohužel přesné parametry neřeknu, na to jsou tu jiní borcí, ja mam Trail Finder 2 listový pružiny a až při 1000 oleji se to začalo chovat trochu jako auto a ne žebřiňák.
wolff
Píšu strašně moc!

cau Miro napis odkud jsi a jestli to znas na borku tam jezdime na orty moc pekna lokalita a jak pise fanda jezdit sam je nuda tak doufam ze se sejdem treba nekdy v tydnu k večeru :tleskam: ;-)
Fanda 9
Píšu hodně

tady to zas"žije" :-( Kdyby se někdo ptal-boudu mám hotovou,nastrojenou,na rámu :OK: :OK: :OK: ,takže teoreticky už k provozu,ted musím dodělat ten zadek,a vzhledem k času budu rád,když to stihnu do toho dětskýho dne.Navíc se mi kříží to Výstaviště s něčím jiným,takže to musí nějak vymyslet,abych tam taky pojezdil.Času je méně a méně :-p
Bifi13
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Fando foto popisku se nenažerem :tleskam:
Axial SCX10 Oshkos M-ATV
Axial nápravy Oshkosh Hemmt 6x6
http://bifi13cz.rajce.idnes.cz/Oshkosh_M-ATV_na_SCXu/
Fanda 9
Píšu hodně

fotky nedávám úmyslně-tady to trochu žije jen když někdo navnadí tím co dělá,nebo co je nový,jinak diskuze ZCELA mrtvá.Kdo chce vidět BESTII (a tím nemyslím tchýni) at dorazí na dětský den :OK:
wolff
Píšu strašně moc!

jj dobra taktika ale fakt je na co koukat takze prijdte je to jen na 3 hodky a to trva normal expe :OK: ;-)
Fanda 9
Píšu hodně

Kluci chystám"úklid",tak abych nedostal vynadáno,že jsem to nenabídnul vám,než to dám na market.Mám tam skoro celýho MB Actrose od Brudera,to spíš bude pro trialisty,to bude fakt za pivo,páč je to kus plastu.
Pak přemýšlím o těch JunFac ocelových kardanech,byly na Defíku měsíc,možná ani to ne-o těch fakt jen přemýšlím :-)
No a hlavně asi dojde na Monster Truck,původně koupeno pro malou,ale ta jela tak 2x.Bude to s origo motorem,já tam nacpal nějakej předraženej Tiger,jel ani ne hodinu a bylo po něm-a pan prodejce se na slovo záruka nějak netvářil,asi hodina provozu je moc na to jak moc motor vychválil,že stojí 2x tolik,ale vydrží 5x tolik :-( Tak jsem nas...nej přišel domů,a už cestou se rozhodl,že auto půjde,stejně se na to práší.Na druhou stranu-s LiPo lkou to jede jak utržený prase!!Ale není na to čas,hrabat se ve dvou autech.
wolff
Píšu strašně moc!

fando ja mam 5 aut a klidne bych poridil dalsi akorat mi chybi love :OK:jinak kdyby jsi si rozmyslel ty kardany tak na me mysli ;-)vis jak vypadaji ty moje
Mira
Veterán fóra

Hele, čtu tady o nějakým poježdění na dětským dnu, koukám právě, kam vytahnu dítě, abych každoročně neopakoval jen Zoo. Máte k tomu nějaké info?

Wolff: jo jo, Borek znám, sice jsem nikdy nebyl tam co chodíte jezdit, ale třeba v pátek večer po práci na hoďku bych se tam kouk. Ale spíš v sobotu dopoledne, to mam volno, ale taky žádný přehánění, hodinka a je to. Třeba v 10 - 11. Každopádně při obou příležitostech mi bude asistovat malá dcera, kterou to přestane za chvíli bavit a leze kolem autíčka až se děsim, kdy o něj zakopne a rozsedne ho :-D... S časem je to špatný. Ale rozhodně se někdy domluvíme, hodinka ježdění večer po práci se v týdnu zrealizovat dá..

Zpět na „Jihočeský "Ortolez"“