Ladislav.Sim
Nově příchozí
Kontaktovat uživatele: WWW

Axik ze Skalice

Dobry den, uz nejaky patek ctu a koukam na forum ale najek to nechapu :) asik mi nekdo nekde stoji na vedeni :)
se stane. Tak bych vas moc rad poprosil o rady a popripadne upravy mych mylnych myslenek.
zacal bych tim ze mam v planu si koupit stavebnici kuli toho ze jsem se docet ze je lepsi pro dobre seznameni z modelem.

Stavebnice :
http://www.mz-racing.net/p7166-ax90021-scx10-dingo-kit/
moc se mi libi, ohledne tyto stavebnice mam dotaz kdyz koupim motor tak musim koupit jeste pastorek nebo uz je v soucasti stavebnice???

el.motor:
http://www.mz-racing.net/p7561-102279-hpi-crawler-55t/
a popripadne pastorek nemuzu nejak najit :) sice tu je tema ale nejak to nechapu :) auticko by melo jezdit max rychlejsi chuzi cca tak snad mi nekdo da popripadne nejaky typ. . . pokud tam pastorek neni. . .

rc vysilacka s prijimacem:
http://www.mz-racing.net/p9201-ax24206- ... -3-2-4ghz/

regulator:
http://www.mz-racing.net/p7479-ax24259- ... 2-crawler/

Servro rizeni:
http://www.mz-racing.net/p7621-hi3212-s ... vodotesne/

Mam to dobre sestavene???
a jestli muzu jeste prosit tak o pomoc z nejakou tou baterkou a nabijeckou moc dekuji predem a zacas na tomto forum. . .
Naposledy upravil(a) Ladislav.Sim dne 30.09.2013 19:57, celkem upraveno 2 x.
Ladislav.Sim
Nově příchozí

Re: začatečnik na Axialu

diky za odpoved :) tak to servro vymenim :) vodotestne je urcite lepsi :) no rad bych se zucastnil svami nejakych tech expedic po horach :) v mym okoli tak at mam aspon nejaky zacatek nez se naucim delat z phs-kou :)
KKA
Přispěvatel

No, ja to servo co ma vybrany mam (teda mam jeste to levnejsi co neni vodotesny). A nakej problem teda nevidim, jak na expedicich, tak na zavodech si myslim svoji sluzbu udela v pohode. Takze za me urcite staci. Samozdrejme cim "drazsi - silnejsi" tim lepsi, ale pokud by byli penize problem, tak si myslim ze urcite staci, za me :-)

A pak jako "ostatni", doporucuju KIT, prece jen stavba je na tom to krasny a elektroniku si rovnou dosadis jakou chces :-)
kanaďan
Častý přispěvatel

Pravda...za 10.000,- koupíš slušné RTR... jezdím s Rubiconem už ( :-D ) půl roku pomalu denně, a nenám žádný problém...Základ je vše dobře namazat a utěsnit...
Kanaďan JAROSCH TEAM
jaroschteam.rc@email.cz
U.S. modely
web:jaroschteam.cz
kanaďan
Častý přispěvatel

Jinak si projdi weby, protože dá se koupit regl AX2 za lepší cenu...Třeba u nás na severu Moravy je v kamenném krámě za 1470,- ....
Serva jsou taky v nabídce levnější... kovové a vodotěsné... Záleží odkud jsi... :-D
Kanaďan JAROSCH TEAM
jaroschteam.rc@email.cz
U.S. modely
kanaďan
Častý přispěvatel

RC soupravu taky zvaž, protože za chvíli Ti 2kanál nebude stačit...světla, naviják... a v ceně Axialu koupíš v klidu 3kanál s rozšířením na 8kanál...
Kanaďan JAROSCH TEAM
jaroschteam.rc@email.cz
U.S. modely
Ming
Přispěvatel

Ahoj a vítej "do klubu" s Axíkem.
Opravdu záleží jak to chceš s AXIALEM pojmout.
1) Pokud chceš být co nejdříve "jezdič", kup si RTR, baterku (LiPol, nabíječku s balancérem pokud nemáš) a dál co tam chybí a čeká Tě zábava s ježděním.
2) Pokud jsi trošku i "mechanik" (což byl/je můj případ), kup si kit, elektro a další dle preferencí či finančních možností a čeká Tě velká zábava při stavbě (resp smontování) a pak zábava při ježdění.
3) No a pokud jsi modelář, pořiď si 1 či 2 se vší tou zábavou a navíc pár platíček PSH a vymodeluj si vlastní kastli což může být zábava třeba na celou zimu a potěšíš ženu/přítelkyni (pokud máš) že nechodíš do hospody :-D a jsi pěkně doma.

Každopádně Tě u každé varianty může čekat dovybavení "vozu" takovou tou bižuterií jako naviják, lana, krompáč, sekyra, hever, ....... buď růčo (což zase víc potěší) či nákup hotového v shopu. A samozřejmě následný tunning co do jízdních vlastností, designu, ..... prostě zábava na dlouhé večery.

Doporučil bych do začátku vzít beadlock ráfky, očekával jsem od počátku trošku "psycho" z lepení a odlepování gum (kvůli případnému dovažování) a byla to první věc "navíc" co jsem objednal hned s Dingo kitem (nějaký plasťáky za "pár kaček"). V elektru jsem šel do klasiky Speed 600 ECO, DSYS 56 a FlySky GT3C (už ji mám přeprogramovanou na 8CH, jak píše i Kanaďan), BEL DSS1 na nějaký ty světla, baterku nějakou Turnigy či Zippy 5600 a 6000 mAh, ...... Mrkni (nejen) na http://www.rc4x4.cz/axial-scx10-f31/mingovo-dingo-t8433.html i když to tam mám těžce neaktuální, nějak nestíhám dokumentovat.
Edit: a o penězích? Radši ani nechci vědet, co už mě to stálo :-D . Prachy tu budou a my tu už nebudem.
Naposledy upravil(a) Ming dne 22.07.2013 9:24, celkem upraveno 2 x.
Drive smoothly
SCX10 Dingo (Speed600Eco R.I.P., teď HPI Saturn 27T, Dsys56, GT3C 6.0, Pat a Mat)
CC-01 Beast (ve výstavbě)
SC Himoto, plachetnice Babetta, remorkér Grimmershörn, Dickie PistenBully 600W
kanaďan
Častý přispěvatel

Když nestíháš, tak zapoj Pata a Mata... :-D
Kanaďan JAROSCH TEAM
jaroschteam.rc@email.cz
U.S. modely
Ming
Přispěvatel

Pat a Mat teď procházejí deformační kůrou (mám je stažené gumičkama), aby lépe seděli. Ale asi jim všiju (spíš teda přítulka) nějakou drátokostru, aby líp drželi tvar.
A teď zpět k tématu.
Drive smoothly
SCX10 Dingo (Speed600Eco R.I.P., teď HPI Saturn 27T, Dsys56, GT3C 6.0, Pat a Mat)
Mira
Veterán fóra

Já mám RTR.

Servo bych bral jiný (vodotěsný a silnější - stačí mi, ale pohodlnější by bylo silnější), rozhodně i vysílačku (s touhle se dá opravdu JEN jezdit, aspoň čudl na světýlka, dělá to pak víc radosti) a taky by neškodilo mít vodotěsnej regulátor. Vodotěsný všechno. Dá se to prej v ledascčems máčet, zatěsnit v krabičce (to jsem udělal), ale čas od času prostě vysušuju, protože ve vodě jezdím... Taky jsem kvůli tomu rozebíral nápravy, abych je promazal pořádně. RTR vážně nebylo a už to chytalo lišku, když jsem to po cca 3 měsících provozu (a jen posledních 14 dnech topení ve vodě) rozebíral..

Linky jsem ALU vyrobil (na KITu asi jsou ty spodní alu, že jo...). Stejně tak řízení, to byla nutnost!!..

K servu jsem musel shánět prodlužku, když jsem chtěl udělat kulturněji eletriku a dát do škatulky.. Baterku jsem stejně musel dát jinam, aby to jezdilo jinak než po rovině, kola jsem stejně odlepoval a cpal do nich závaží, aby se to neustále nepřeklápělo a umělo to taky něco vyject... I pitomou páčku od serva jsem tuhle musel pořídit ALU, když jsem tý plastový projel zoubky při pádu z 5 metrů ...

Hele, takže když to tak vidim, finančně je asi zajímavější KIT a doobjednat zajímavější díly, ke kterým stejně časem (DO ROKA si myslim, když tě to chytne) uchýlíš. Jestli máš cca 15 litrů hned, objednej pořádný díly, jestli máš 10, kup si RTR a postupně, stejně jako všichni, ať začnou z RTR nebo KITu, co jsem tak pochopil.

Modeláři jednoznačně KIT, já, nemodelář, RTR :-D protože jsem vyndal, zapnul, jezdil. Ve finále stejně všichni kuchaji a přestavujou a vyráběji a dodělávaj... Ale za rok stejně nepoznáš, kdo začal z RTR a kdo z KITu. Když se k tomu přidaji ještě vlastní boudy, .... Stejně v tom utopíš prachů, je to fakt jedno... :-D :-D :-D

Tolik za mě - RTR a chytlo mě to...
kanaďan
Častý přispěvatel

jj k tématu
Ladislav.sim: Koukni tedy na Weby, poraď se, protože zase platí, že to nejdražší není nejlepší...a je třeba šetřit korunky na různé doplňky... a na cesty za expedicema... :-D
Kanaďan JAROSCH TEAM
jaroschteam.rc@email.cz
U.S. modely
kanaďan
Častý přispěvatel

To je pravda, já jsem vytáhl RTR z krabice ( Rubicona ), dal baterky a jel jsem na expedici....mezi zkušené mazáky s vytuněnýma autama...a v pohodě...
Kanaďan JAROSCH TEAM
jaroschteam.rc@email.cz
U.S. modely
Ming
Přispěvatel

Mira píše: ...Linky jsem ALU vyrobil (na KITu asi jsou ty spodní alu, že jo...). Stejně tak řízení, to byla nutnost!!....

Já měl v kitu spodní linky a řízení (spojovačku i tažnou) v kovu, akorát byly kloubky a očka v plastu. horní třílink byl plast. Ten už je ale předělanej klasicky závitovka/trubička, držák na nápravu, kloubky i očka v kitu byly.
Mira píše: ...I pitomou páčku od serva jsem tuhle musel pořídit ALU, když jsem tý plastový projel zoubky....

Taky můj případ. Jo bacha, různý serva (výrobci) mají různý počty zoubků na výstupní hřídeli.
Mira píše: ... Servo bych bral jiný (vodotěsný a silnější - stačí mi, ale pohodlnější by bylo silnější), ....

Sice nemám zkušenost s dražším vodotěsným servem (1000+) čili nevím jak dlouho to vydrží vodu nebo co snesou převody, ale mám názor, že když se obyčejné čínské levné servo (300-400) opatlá třeba lepidlem okolo drátků a vazelínou okolo výstupního hřídele (či nějaký O kroužek či plastidip), do ponorky sice nebude ale nějaké to brodění to taky snese. A za cenu dražšího mám další 1 či 2 do rezervy pro jistotu. Prostě to levnější mě míň bolí, když se (a možná že dříve nez to dražší) pos..re.
Drive smoothly
Ming
Přispěvatel

Je pravda, že u těch čínskejch "šuntů" jsem si už jaxi zvykl moc nezatáčet když stojím (jednou jsem půjčil auto synovcům a odešly převody v servu jak s tím furt motali na místě), trial kde bych to asi využil jsem ještě nezkoušel a nemám ani moc extrémně těžké auto, aby to mělo vliv. A rychlost zatáčení u expedičáku taky moc neřeším. Možná kdybych měl nějakou fofrkáru, mluvil bych jinak. :YOP:
Drive smoothly
Matezz
Častý přispěvatel

Rychlé servo není skejl :P
Axial SCX10 Dingo - Park Ranger

http://matezz.rajce.idnes.cz/Axial_SCX10_Dingo

Zpět na „SCX10“