Tak po dlouhé době se mi konečně podařilo sehnat pneumanžety, protože x-kroužky do průměru 20 mm bych si nemohl dovolit, protože by jeden stál 44 Kč bez DPH. 8o A to jsem se ani neptal, jestli je potřeba do každé pístnice jeden, nebo dva kroužky. :-( Potom jsem dostal nabídku na pneumanžety za 7 Kč bez DPH! :OK: Tak už jsou doma!

Mezitím jsem pokračoval na ohýbání plechů, abych nezapomněl, jak jsem ty první dělal... :-)

A stejně jako ty první, jsem je potom musel doohnout.

A takhle nějak to vypadá, když jsem plechy naskládal na plošinu. Nejsou přidělané, jen tam drží silou vůle, protože stejně musejí pryč, aby se dalo lépe pod plošinou dělat.

A když už jsem měl doma manžety, tak jsem musel zkusit vyrobit pružiny, abych mohl říci synovcovi, jaký otvor tam má nechat pro ně... Mám totiž obavu, že ty pístnice budou mít asi problém unést návěs i se mnou, proto je opatřím ještě uvnitř pružinami, které budou pomáhat mě unést. Nechci totiž jít s tlakem výš jak 5 Atm. :-D Začal jsem tím, že jsem si na soustruh vytvořil svislou káču na odvíjení drátu, protože při vinutí pružin, když jsem sám, to nemohu všechno stihnout. :NO: Abych odvíjel drát, hlídal posun, vypínal včas...

Do nožové hlavy jsem dal dřevěnou tyčku s rádiusem na konci, aby odtlačovala navíjecí tyčku, kterou jsem sevřel s drátem mezi dvě desky laminátu. První dva šrouby to celé drží, a poslední šroub dělá předpětí drátu, protože pod ním už není drážka na drát. Přesto, že jsem dal tvrdé dřevo, tak to sotva stačilo udělat ty pružiny, příště by to chtělo umatex, nebo něco podobného.

A takto se to navine.

Udělal jsem dvě různá stoupání, abych mohl podle potřeby dát měkčí, nebo tvrdší pružinu. :CIAO: