Stojánek není kolmý, dole má cca 77mm a nahoře (pod rourou) 64mm. Ale můžeš si to svařit dle libosti ;-)
Znak tatra je přesně podle originálu, v 1:10 je to průměr 25mm.

Ovšem na nových vozech, zřejmě z důvodu úspor, už je pouze samolepka:

Matvey píše:ropucha píše:Zdravím přítomné, krátce se zapojím. Jsem také majitelem stavebnice CAPO. Přečetl jsem si podrobně diskusi, a musím potvrdit všechno co napsal kolega Matvey. Mám už Tatru postavenou (ne zprovozněnou) včetně kabiny a nástavby. U podvozku jsem měl stené potíže jako Matvey-tzn. v převodech špony, všechno suché (žádné mazivo). Udělal jsem to samé co kolega-všechno rozebral, začistil, vypral v benzínu, znovu poskládal a sešteloval, také jsem musel vymezit vůle v rozvodovkách distančními podložkami-pak to všechno běhá krásně lehce bez zadrhávání. Jediná vada na podvozku je podle mne řízení, které nejde seštelovat tak, aby se spojovačky na 1. nápravě nesetkávaly s polonápravou (při maximálním rejdu a současném propérování). Já jsem to vyřešil výrobou vlastních spojovaček. Při stavbě kabiny jsem jsem narazil na jediný problém, kdy tam dobře nepasoval jeden vnitřní díl (bylo třeba ho opatrně doladit na ohýbačce). Vše ostatní celkem bez problémů. Ještě k pneumatikám, je to dost tuhá nepoddajná směs, a mají menší průměr než by měly měřítkově mít-já je vyměnil za MIL-SPEC ZXL 2.2 od RC4WD.
Dakujem, ze si sa ozval a potvrdil, ze si narazil pri stavbe na rovnake problemy a tym ma uistil, ze to nie je len problem mojho kusu, ale konstrukcna ci vyrobna nedokonalost.
S nepresne ohnutym plechom v kabine som sa stretol tiez, takisto aj s problemom spojovaciek.
Ako si riesil problem v prevodovke v atrape motora ?
Hanys píše:ropucha píše:Tvůj stojánek je pěknej, ale pod CAPO by asi bez úprav nešel.
Počítám, že i na CAPO použiju tuhle „technologii“, a když se citlivě vymezí vůle, tak ta mosaz snad chvíli vydrží…
Stojánek šoupneš pod rouru, tu mají všechny tatry stejný. Na vrchní straně je vypolstrovaná "vanička" ve které si roura hoví a pneumatiky se neomačkávají.
Na této fotce je rozvodovka na stojanu jen jako "modelka" :wink:
Šlo by změřit o kolik mm jsou posunutý vůči sobě levá a pravá polonáprava na CAPO?
ropucha píše:Matvey píše:ropucha píše:Zdravím přítomné, krátce se zapojím. Jsem také majitelem stavebnice CAPO. Přečetl jsem si podrobně diskusi, a musím potvrdit všechno co napsal kolega Matvey. Mám už Tatru postavenou (ne zprovozněnou) včetně kabiny a nástavby. U podvozku jsem měl stené potíže jako Matvey-tzn. v převodech špony, všechno suché (žádné mazivo). Udělal jsem to samé co kolega-všechno rozebral, začistil, vypral v benzínu, znovu poskládal a sešteloval, také jsem musel vymezit vůle v rozvodovkách distančními podložkami-pak to všechno běhá krásně lehce bez zadrhávání. Jediná vada na podvozku je podle mne řízení, které nejde seštelovat tak, aby se spojovačky na 1. nápravě nesetkávaly s polonápravou (při maximálním rejdu a současném propérování). Já jsem to vyřešil výrobou vlastních spojovaček. Při stavbě kabiny jsem jsem narazil na jediný problém, kdy tam dobře nepasoval jeden vnitřní díl (bylo třeba ho opatrně doladit na ohýbačce). Vše ostatní celkem bez problémů. Ještě k pneumatikám, je to dost tuhá nepoddajná směs, a mají menší průměr než by měly měřítkově mít-já je vyměnil za MIL-SPEC ZXL 2.2 od RC4WD.
Dakujem, ze si sa ozval a potvrdil, ze si narazil pri stavbe na rovnake problemy a tym ma uistil, ze to nie je len problem mojho kusu, ale konstrukcna ci vyrobna nedokonalost.
S nepresne ohnutym plechom v kabine som sa stretol tiez, takisto aj s problemom spojovaciek.
Ako si riesil problem v prevodovke v atrape motora ?
Omlouvám se, nevšiml jsem si Tvého dotazu, až teď....
Ty převody a ložiska do atrapy motoru mi sedly bez potíží, také jsem neměl ten problém s ložiskem co popisuješ dřív...
Můj názor je ten, že problém je prostě Čína - kompletují a vyrábějí to tam lidi, většinou ženský, který, když tam dají třeba jiný ložisko, tak si vůbec neuvědomí důsledek, nebo je jim to úplně jedno a kašlou na to, čemuž se nedivím pokud si člověk uvědomí za jaký peníze to dělají... z toho plyne spousta chyb a nedostatků, který kazí ten dojem VIP a kvalitu modelu.
Matvey píše:Vdaka, tiez si myslim, ze je to len zamenene lozisko...
A mam este jeden dotaz, vcera som sa dostal k stavbe, spojil som ruru s ramom a zapojil som tiahla uzavierok diferakov a chcem sa opytat ake mas ovladacie sily na tom oku na pripojenie serva uzavierok.
Mne to ide dost ztuha - zatial :roll: . Aj som skusal jednotlive uzavierky, tie chodia dobre, problem skor bude v systeme tiahel , ktore su schovane v pozdlznom nosniku ramu...
Zpět na „Trucky, zemědělská technika a vícenápravové stroje“