Už jsem dlouho nic nepřihodil, tak napíšu o nákupu z HongKongu :-D
Dnes přišel balíček z Asiatees pro Patta a Housenku a já vyzkoušel objednat železné střeva rozvodovky a mám radost, že přešel přes celní kontrolu. Je to můj asi pátý nákup u nich, jen nikdy nebyl za tolik peněz. Problém tedy drobet nastal, že chybí 2 gumy a tričko zdarma, které se dalo vybrat nad 2000,- V tom je pošta nad 1500 zdarma, jenže to tak úplně není. Tričko zdarma tedy je, ale k tričku je poštovné 65,- Tak pohoda, ale vloží se pneu a za ty je příplatek 110,- Ale i tak 175 za poštu není zas tolik. Když jsou malé věci, tak je to opravdu zdarma. To už mám taky vyzkoušené. Nechci dělat reklamu, ale ceny těch dílů prostě rozhodují a za 8 dní je to doma.

Abych se dostal k těm gumám a tričku, tak mi psal, že to nebylo a že už to je, tak asi zasílá zbytek. Minule neměl nohavice náprav a asi věděl že nebudou, tak poslal část peněz zpět a pak poslal nohavice jako dárek. Teď ale peníze neposlal jen mail, tak doufám že jsem to dobře pochopil :lol:
Ale abych se dostal k věci :OK: Přišli tedy ty kompletní střeva do převodovky, tak jsem na to zvědavej. Mě šlo tedy jen o to nejvetší kolo mezi kardany. Převodovka je uvnitř celá železná krom zmíněného kola, jenže co tam prodávají, tak je to s unašeči jako jeden kus a ty výstupy jsou vrtané a mě se to prostě nelíbí. Ty Notyra s osmihranem na ploškách drží jak svařené :twisted: A tady se dá vymontovat. Překvapilo mě, že je to komplet se spojkou, včetně vrchní hřídele, pinů, osičky stř. kola, pastorku no prostě vše za 400,-

Jediné co se mi extra nezdá je výška zubů na spuru. Jsou o menší kousek kratší a nakonec si říkám, že venku je plast výhodnější, jak kvůli menšímu bordelu z ježdění, tak i kvůli hlučnosti. Jinak to je to ozubení stejné jak na origo Axial. Spojku asi vyzkouším, protože kdysi jsem ani nevěděl že tam nějaká je a pak bylo pozdě a musel jsem to dát na tvrdo :lol:
Tady je lepší fotka Spuru, ten tam raději dávat nebudu. Proč něco předělávat, když to funguje.